تجارتنيوز از کسبوکار خانگی با ۲۰ میلیون تومان سرمایه گزارش میدهد:
درآمد ۲ تا ۴ ميليون تومانی از فروش سبزی و ترشی
برای راهاندازی این کسبوکار کوچک باید 60 درصد از درآمد را به دستمزدها، تهيه مواد اوليه، بستهبندی و… اختصاص داد.
محمد قهرماني كوشان: هميشه راهاندازی کسبوکار با ترس بزرگي به نام سرمايه اوليه همراه است. بسياري راهاندازی کسبوکار و درآمدزایی از آن را داشتن يك دفتر بزرگ تجاري میدانند كه با کارکنان و نيروهاي فراوان همراه است.
به گزارش تجارتنیوز ، اما آسانسور موفقيت سالهاست كه متوقفشده و كساني توانستهاند در دنياي جديد کسبوکارهاي موفقي داشته باشند كه از كمترين امكانات بيشترين بهرهبرداری را داشتهاند. دنياي جديد، کسبوکارهايي را میپذیرد كه بيشتر بر پايه مهارت شکلگرفته و برخلاف تصور قبلي آنچنانکه بايد به سرمایههای هنگفت نياز ندارد.
اين خلاقيت، مهارت و دانش است كه کسبوکاري موفق را شكل میدهد، اما وقتي صحبت از دانش میشود منظور علم بهدستآمده در يك محيط دانشگاهی نيست. گاهي دانش همان تجربه و تحقيقاتي كه ساليان سال به دست میآید و يا از كسي به شما وام داده میشود.
يكي از مهمترین سوالاتی كه در راهاندازی يك کسبوکار پس از تحقیقات بررسیهاي ميداني بايد پاسخ داد ميزان سرمايه اوليه است.
اين تجربيات هستند كه میتوانند مرحله اوليه شکلگیری يك کسبوکار را شكل بدهند. کسبوکاري كه حتي در كنج خانه میتواند نياز يك خانوار را تامین و آن را در میانمدت به يك کسبوکار خانوادگي تبديل كند.
يكي از نمونههای موفق اين کسبوکارها، سرخ كردن سیبزمینی، بادمجان، خشککردن سبزي، آماده كردن پیازداغ و سير سرخشده، انواع ترشیها، آبلیمو و آبغوره و … است. شايد تصور كنيد كه انجام چنين كارهايي نياز به يك فضاي بزرگ دارد اما بررسیها نشان میدهد كه اين كارها میتوانند از كنج خانه آغاز و در بلندمدت در يك فروشگاه و يا كارگاه بزرگ اقتصادي گسترده شوند.
اما اين کسبوکار آنچنان هم كه به نظر میرسد ساده نيست و براي راهاندازی آن بايد يك برنامهریزی دقيق داشت. برنامهریزی كه به سوالهای مهم راهاندازی يك کسبوکار پاسخ قانعکننده میدهد.
يكي از مهمترین سوالاتی كه در راهاندازی يك کسبوکار پس از تحقیقات بررسیهاي ميداني بايد پاسخ داد ميزان سرمايه اوليه است.
سرمایه اولیه: بررسی میزان سرمایه اولیه برای راهاندازی کسبوکار؟ اين سرمايه در چه بخشهایی هزينه میشود؟ تجهيزات موردنیاز اين کسبوکار چه ميزان از سرمايه را از آن خود میکنند؟
برخلاف بسياري از کسبوکارها داشتن يك سبزي خردکنی و تهيه مواد و چاشنیهای موردنیاز در آشپزخانه میتواند كمترين ميزان هزينه اجاره و يا رهن را داشته باشد. چون در يك اتاق در منزل هم انجام چنين كارهايي ممكن است.
اما براي اينكه محصولات كيفيت لازم را داشته باشند علاوه بر تهيه مواد اوليه مناسب بايد تجهيزات موردنظر را تهيه كنيم. اين تجهيزات هستند كه به کسبوکار كمك میکنند تا در بهترين شكل عرضه شوند.
برای راهاندازی این کسبوکارها نیاز به خریداری تعدادی ماشینآلات کوچک خانگی دارید که حداکثر ١٢متر فضا اشغال میکنند. اين تجهيزات عبارتاند از دستگاه سبزي خردکن، خشککن سبزي و ميوه، خردکن پياز، آبميوه گيري صنعتي براي آبلیمو و آبغوره، اجاقگاز بزرگ براي سرخ كردن.
دستگاههایی كه براي اين کسبوکار خانگي تهيه میشود بهاندازه دستگاههای صنعتي کارخانهها بزرگ نيستند. ازاینرو قيمت بالايي هم ندارند. براي اين كار بايد يك دستگاه سبزي خردكني بين 7 تا 10 کیلویی خريداري شود كه قيمت آن بين 3 ميليون و 700 هزارتا 4 ميليون تومان است.
خشککن متوسط با سيني 60 تا 70 تایی بين سه تا سه و نيم ميليون قیمتگذاری میشود. دستگاه مخصوص آبلیمو و آبغوره گيري با ظرفيت 100 كيلو آبگيري در ساعت بين 2 ميليون 300 هزارتا 3 ميليون تومان قیمتگذاری میشود.
همچنين ظروف و پاکتهای بستهبندی هم بين یک تا يك و نيم ميليون هزينه دارد تا محصول در بهترين حالت و بهصورت استاندارد به دست مشتري برسد.
در مسير اين کسبوکار علاوه بر تجهيزات ملزومات ديگري هم نياز است كه بايد به آن بسيار دقت داشت.
سيده مريم حسيني صاحب سبزي خردكني مادر میگوید: «مواد اولیه يك ركن اساسي در شکلگیری و رونق اين کسبوکار است. در انواع سبزیهایی كه براي كار نياز است، حتما بايد محصولات دستاول و باکیفیت تهيه شود. خريد از فروشگاههای بزرگ به دليل بالا بودن قيمت محصولات باعث پايين آمدن سود میشود. بايد محصولي باکیفیت اما درعینحال باقیمت مناسب تهيه كرد به همين دليل بهتر است كه میدانها مركزي ترهبار مواد اوليه خريداري شود».
بستهبندی میوههای خشک، حجم بستهبندی کوچکتر اقتصادیتر به نظر میرسد
ايجاد ارزشافزوده براي يك محصول هميشه دستاورد بزرگي به نام مزيت رقابتي دارد. علاوه بر كيفيت و تنوع داشتن يك بستهبندی مناسب میتواند يك مزيت براي محصول باشد. برای بستهبندی محصولات تولیدشده باید به فروشندگان مواد پلاستیکی مراجعه کنید.
در مورد بستهبندی میوههای خشک، حجم بستهبندی کوچکتر اقتصادیتر به نظر میرسد؛ زیرا قیمت یک کیلوگرم میوه خشک بهطور میانگین ٥٠-٦٠هزار تومان است. این قیمت میتواند محصولات شما را از سبد بسیاری از مشتریان خارج کند.
پس بستههای کوچکتر و ارزانتر میتواند تعداد مشتریان زیادتری برایتان دستوپا کند. باقالي سبز، نخود سبز، بادمجان سرخشده، سبزي سرخشده براي قورمهسبزی و … اگر در يك بستهبندی مناسب قرار گيرند میتوانند براي مشتري جذابتر باشند. علاوه بر اينكه مشتريان اين محصولات را با اطمينان بيشتري خريداري میکنند.
اما ادامه حيات کسبوکار به اين آساني هم نيست. برای هر کسبوکاري ماهيتا بايد سختیها و مشكلاتي را به جان خرید. سوال ديگري كه پيش میآید در رابطه با ریسکها و چالشهایی است كه از ابتداي توليد يك کسبوکار تا تكامل آن ایجاد میشود.
چالشها و ریسکها: کسبوکار با چه چالشها و مشکلاتی روبهرو است؟ صاحب کسبوکار چه ریسکهایی را باید به جان بخرد؟ این ریسکها چگونه برطرف میشود؟
يكي از مهمترین چالشهای هر کسبوکاري ميزان فروش آن است. در حال حاضر کسبوکارهاي خانگي رونق خاصي در كشور گرفته است. فاطمه ميرزايي پاك صاحب سبزيجات ریحان میگوید: «هرروز دستگاههای تازهای وارد بازار میشود كه محصولات متنوعتری را به مشتري ارائه میکند بهروزرسانی دستگاهها و توليد محصولات متنوع يكي از چالشهای اصلي اين كار است. زيرا محصولات كم تنوع از مشتريان كمتري برخوردار هستند. از سوي ديگر بيشتر محصولات تولیدشده فسادپذیر هستند درنتیجه بايد قبل از توليد به فكر فروش بود.
اگر يك محصول تا دو روز به فروش نرود نمیتوان ديگر آن را بهراحتی فروخت. از سوي ديگر فروش فقط به مشتريان خاص نمیتواند صرفه اقتصادي داشته باشد، اتكا داشتن به تك مشتريان نمیتواند به رونق کسبوکار كمك كند.
یکی از مهمترین چالشهای هر کسبوکاری میزان فروش آن است. در حال حاضر کسبوکارهای خانگی رونق خاصی در کشور گرفته است.
بايد با سوپرمارکتها و رستورانها براي فروش محصولات تولیدشده وارد مذاکره شد درنتیجه محصولات تولیدشده بهصورت چكي به فروش میرسد.
درحالیکه براي تهيه مواد اوليه بايد خريد نقدي كرد. اين موضوع فروش اماني و يا مشروط با تهيه مواد اوليه بهصورت نقدي میتواند يكي ديگر از مشكلات کسبوکار باشد».
با اين تفاسير با پشت سر گذاشتن مشكلات رونق کسبوکار حتما منجر به سوددهي میشود. سؤالی كه پيش میآید اين است كه اين کسبوکار چه جايگاهي در اشتغالزایی دارد.
میزان اشتغالزایی این کسبوکار چقدر است؟ این کسبوکار برای چند نفر و چگونه اشتغالزایی میکند؟
بهصورت متوسط يك كارگاه 12 متري براي ده نفر اشتغالزایی میکند. چهار نفر مسئوليت پاك كردن سبزی، باقالي، نخودفرنگی و پوست كردن پياز و بادمجان را بر عهده میگیرند. هميشه دو نفر مسئوليت خرد كردن را بر عهده دارد و دو نفر نيز بايد مسئوليت سرخ كردن را بر عهده بگيرند. همچنين مسئوليت بستهبندی اين محصولات بهصورت روزانه با دو نفر است.
به گفته زهره بختياري مدير سبزیتر تازه: «هر سبزي خردکنی متوسط ماهيانه یکمیلیون تومان، سرخکردنیها اعم از بادمجان و پياز و … يك و نيم تا دو ميليون تومان، ترشي و شربت و سركه و… یکمیلیون تومان و ميوه خشککني بين دونیم تا 3 ميليون تومان درآمد دارد. البته اگر يك سبزي خردکنی ماهيانه 100 مشتري داشته باشد میتواند بين 8 تا 10 ميليون تومان درآمد داشته باشد. بستن قرارداد با رستورانها هم میتواند درآمدي بين 10 تا 12 ميليون براي آن به ارمغان آورد.
هزينه دستمزدها، تهيه مواد اوليه، بستهبندی و… 60 درصد از درآمد را به خود اختصاص میدهد. درنتیجه اگر يك کسبوکار متوسط داشته باشيد بين 3 تا 4 ميليون درآمد در ماه خواهید داشت».
نظرات