فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۶۱۳۴۴

وقتی گوگل تلاش می‌کند همچون اپل باشد

وقتی گوگل تلاش می‌کند همچون اپل باشد

با ارائه گوشی‌های خانواده پیکسل، گوگل نیز مسیری مشابه اپل در زمینه تولید تلفن همراه پیش گرفته است. در این مطلب موفقیت گوگل در این زمینه را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

بیایید یک آزمایش ساده انجام دهیم. حتما در میان اطرافیانتان کسی را می‌شناسید که آشنایی زیادی با حوزه فناوری ندارند. از او بپرسید نظرت در مورد گوشی‌های پیکسل چیست؟ احتمالا فرد مورد نظر طوری به شما خیره خواهد شد که گویی که قصد تمسخر آن شخص را دارید.

به گزارش تجارت‌نیوز، طی سال‌های اخیر، گوگل در اندیشه تولید گوشی اختصاصی خودش بوده و استراتژی این شرکت نیز در این زمینه کاملا واضح است. موفقیت اپل به دلیل کنترل همزمان این شرکت روی سخت‌افزار و نرم‌افزار است و گوگل تصمیم گرفت با خرید موتورولا چنین وضعیتی برای خود رقم زند؛ هرچند بعدا این شرکت را به لنوو واگذار کرد. اکنون به نظر می‌رسد گوگل در نظر دارد با استخدام عده زیادی از کارکنان اچ‌تی‌سی و بخشی از دارایی‌های معنوی بخش موبایل این شرکت تایوانی، به هدف خود دست پیدا کند.

شاید این شرکت دیر به فکر افتاده باشد، اما کاری که در حال انجام آن است منطقی به نظر می‌رسد. برای مدتی طولانی، گوگل پذیرفته بود که سامسونگ گوشی‌های رده بالای اندروید را تولید می‌کند و نرم‌افزار تهیه شده توسط گوگل، موجب حضور این شرکت در سراسر جهان خواهد شد، اما حالا گوگل مجبور است برند ویژه خود را ایجاد کند؛ برندی که «گوگل» نامیده نمی‌شود. اکنون ساکنان مانتین ویو گوشی‌هایشان یا با برند «پیکسل» و با عبارت «گوشی‌های ساخته شده توسط گوگل» عرضه می‌کنند.

شکی در مورد کیفیت گوشی‌های ساخت گوگل وجود ندارد. افرادی که این گوشی‌ها را دیده‌اند، لمس کرده‌اند و از آنها استفاده کرده‌اند، گوشی‌های ساخت گوگل را مورد ستایش قرار داده‌اند. کاربرانی که از این گوشی‌ها استفاده کرده‌اند، از این دستگاه‌ها با جمله «بهترین گوشی با تجربه اندروید خالص» یاد می‌کنند. اما گویا این اندروید به قدری خالص بود که افراد کمی از آن استقبال کردند.

آیا گوگل رمز و راز تبدیل کردن کاربران به هواداران پروپا قرص گوشی‌هایش را خواهد آموخت؟ جالب اینجاست که گوگل در این مسیر با اچ‌تی‌سی همراه شده است. این شرکت تایوانی همواره گوشی‌های زیبا و جذابی تولید می‌کرد، اما در حوزه بازاریابی، تلاش‌های این شرکت ناموفق و گاهی نامتعارف بود.

بسیاری از کاربران، آگهی‌های تلویزیونی اچ‌تی‌سی را که در آن مجموعه The Bachelorette (آگهی معروف ۱۹۸۴ اپل) مورد تمسخر قرار گرفته بود، فراموش نمی‌کنند. یکی دیگر از آگهی‌های ساخته شده توسط اچ‌تی‌سی، از سیستم عامل آی‌اواس اپل به عنوان «بیماری» یاد می‌کرد. آیا چنین آگهی‌هایی توانستند به اپل ضربه‌ای وارد کنند؟

اچ‌تی‌سی در ساخت آگهی‌هایش به استفاده از هنرمندان مشهور نیز روی آورد. در یکی از آ گهی‌های این شرکت، گری اولدمن، بازیگر و فیلمساز سرشناس بریتانیایی حضور یافت. پیام آگهی این بود که مهم نیست اولدمن چه چیزی می‌گوید، چرا که مردم خودشان عقایدشان را شکل خواهند داد. برای رساندن این پیام، اولدمن بارها و بارها واژه «blah» را تکرار می‌کرد. در یکی دیگر از آگهی‌های اچ‌تی‌سی، رابرت داونی جونیور، بازیگر سرشناس آمریکایی حضور داشت و باید گفت این آگهی هم افتضاح بود.

بازار تلفن‌های همراه اکنون به بلوغی نسبی رسیده است. اگر در این بازار یک تازه‌وارد هستید یا باید محصولی متفاوت عرضه کنید یا اینکه پیامی متفاوت و احساسی به مشتریان منتقل کنید. تلاش گوگل در عرصه سخت‌افزار، نتیجه کلی مطلوبی بر جای نگذاشته است؛ هر چند کروم‌بوک‌های گوگل موفق بوده‌اند و این شرکت موفق به خرید شرکت نِست نیز شده است؛ شرکتی که به خاطر ترموستات‌های هوشمندش شناخته می‌شود.

اما به چالش کشیدن سیطره اپل در سطوح بالای بازار تلفن همراه، کاری چالش‌برانگیز است. در زمان معرفی گلکسی اس ۲، شرکت کره‌ای سامسونگ با مورد تمسخر قرار دادن هواداران پروپاقرص اپل، نشان داد که چطور باید این کار را انجام داد. حقیقتی که در قلب آگهی‌های تبلیغاتی سامسونگ وجود داشت، ایجاد احساسات شدید ضد اپلی بود. سامسونگ نیز با موفقیت از این احساسات استفاده کرد.

گوگل نیز در چند سال اخیر موفق شده است با کمک آژانس‌های تبلیغاتی، آگهی‌های بسیار خوبی جهت امور خیریه تولید کند، ولی ساخت آگهی‌های موفق برای گوشی‌های این شرکت، بزرگ‌ترین چالش بازاریابی گوگل خواهد بود. پرداخت میلیاردها دلار به مهندسان زبده، نخستین قدم در این زمینه است. ما نیز مطمئن هستیم که نسل جدید گوشی‌های خانواده پیکسل، جذاب و با کیفیت خواهند بود. اما آیا گوگل خواهد توانست تصویری بزرگ از گوشی‌های خانواده پیکسل ارائه دهد؟ ما برای گوگل آرزوی موفقیت می‌کنیم، چرا که با موفقیت گوگل، اپل نیز تلاش بیشتری از خود نشان خواهد داد.

منبع: زومیت

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار