اجرای طرحهای اشتغالزایی در هشت استان کشور
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نرخ بیکاری هشت استان کشور بالاتر از میانگین کشور است، گفت: دولت بهصورت ویژه در این هشت استان طرحهای اشتغالزا را اجرا میکند.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نرخ بیکاری هشت استان کشور بالاتر از میانگین کشور است، گفت: دولت بهصورت ویژه در این هشت استان طرحهای اشتغالزا را اجرا میکند.
به گزارش تجارتنیوز ، عیسی منصوری در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که امروز در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با بیان اینکه دولت امسال و سال آینده علاوه بر منابع فرعی، سه نوع تسهیلات بانکی را دراختیار استانها قرار داده است، اظهارکرد: تسهیلات رونق اقتصادی با اعتبار 10 هزار میلیارد تومان، تسهیلات برنامه اشتغال فراگیر با اعتبار 20 هزار میلیارد تومان و تسهیلات اشتغال روستایی با اعتبار 12 هزار میلیارد تومان مهمترین تسهیلات دولت برای ایجاد اشتغال در استانهاست.
وی ادامه داد: البته صرف پرداخت تسهیلات قطعا منجر به ایجاد شغل نمیشود. این تجربه در دولتهای گذشته نیز وجود داشته و در دنیا نیز حتی یک برنامه اشتغال وجود ندارد که برمبنای پرداخت تسهیلات موفق بوده باشد.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: دولت پیش از پرداخت تسهیلات، یک بخش را تحت عنوان مداخلات توسعهای ایجاد کرده که قرار است توسعهای در حوزه کسبوکار باشد.
وی به زمانگیر بودن بروکراسی اداری پرداخت وام اشاره کرد و گفت: دو هفته پیش از آنکه بین صندوق توسعه ملی و بانکهای عامل قرارداد پرداخت تسهیلات منعقد شود، برای کم کردن زمان بروکراسی اداری، سامانه ثبت طرح متقاضیان را فعال کردیم.
این مسئول همچنین از ثبت 6000 طرح متقاضی دریافت تسهیلات در سامانه کارا خبر داد.
به گفته این مسئول، طرح متقاضیان دریافت تسهیلات، توسط کمیته فنی مورد ارزیابی قرار میگیرد و در بانک براساس نوع تسهیلات که اشتغال فراگیر یا روستایی باشد، تفکیک میشود.
وی تاکید کرد: از پایان هفته جاری، بررسی طرحهای رونق تولید هم انجام خواهد گرفت.
منصوری ایجاد نظام نظارت و کنترل پروژه با محوریت استانداران و استفاده از ظرفیت صندوقهای ضمانت را از ویژگیهای پرداخت تسهیلات در دوره جدید عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نظام نظارت عالی نیز طرحها و رستههای دارای اولویت را مشخص میکند، افزود: منابع باید در همان محلی که سرمایهگذار مدعی آن است صرف شود، نه در جای دیگر و اگر انحرافی در صرف منابع پیش آید، نرخ سود تسهیلات برای دریافت کننده 18 درصد میشود.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اولویت پرداخت تسهیلات در طرحهای اشتغال فراگیر و روستایی را طرحهایی دانست که بازار فروش داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری روستایی، حوزه آیتی و صنایع دستی از رستههای مهم در روستاها هستند که به آنها تسهیلات پرداخت میشود، عنوان کرد: با توجه به بحث محدودیت منابع آبی، توسعه کسبوکارهای غیر وابسته به آب را در دستور کار قرار دادهایم.
او در ادامه با بیان اینکه 25 درصد از اعتبارات تسهیلات روستایی پرداخت شده، اضافه کرد: میزان موفقیت استانها برای ایجاد اشتغال ملاک پرداخت تسهیلات بعدی خواهد بود.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به اجرای طرح کارورزی در کشور اشاره و عنوان کرد: این طرح ذیل طرح اشتغال فراگیر با هدف کارآموزی نیروهای فارغالتحصیل دانشگاهی در بنگاه های اقتصادی اجرا شده که در آن برای صاحبان بنگاهها مشوقهای بیمهای و یارانه دستمزد این افراد در نظرگرفته شده است.
وی تاکید کرد: تا زمانیکه نطام آموزش و مهارت در دانشگاهها درست شود این طرح را دنبال میکنیم.
منصوری در ادامه میزان اشتغال ایجاد شده در نیمه نخست امسال را 655 هزار شغل اعلام کرد و گفت: این تعداد تنها مربوط به صدور دفترچههای بیمه جدید است و اشتغالهای غیر رسمی را شامل نمیشود.
وی همچنین به سهمیه استان کرمانشاه از طرح اشتغال روستایی اشاره کرد و گفت: علاوه بر سهمی که در حوزه اشتغال روستایی به استان کرمانشاه داده میشود، 600 میلیارد تومان دیگر با تمرکز بر مناطق زلزلهزده به این استان اختصاص مییابد.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشترین نرخ بیکاری استان کرمانشاه را مربوط به مناطق زلزلهزده اورامانات دانست و افزود: در نظر داریم روی هشت استان کشور که نرخ بیکاری بالایی دارند، بهصورت اختصاصی کار کنیم.
به گفته این مسئول برای بازگشت مناطق زلزلهزده کرمانشاه به زندگی عادی باید ابتدا اصناف و سپس بخش صنعتی به معیشت بازگردند.
منبع: ایسنا
نظرات