چگونه تلفن همراه خود را ایمن کنیم
شرکت ارتباطات سیار ایران با هشدار نسبت به استفاده از نرمافزارهای غیراصلی از سایتهای غیرمعتبر توسط مشترکان، راهکارهای ایمنسازی تلفن همراه را معرفی کرد.
همراه اول این راهکارها را پس از آن اعلام کرد که تماسهای مختلفی از سوی مشترکان با مرکز تماس این اپراتور برقرار شد.
به گزارش تجارتنیوز ، روشهای مورد نظر همراه اول برای رفع مشکلات پیش آمده و افزایش ایمنی گوشیها به این شرح است:
نخستین راهکار افزایش ایمنی تلفن همراه، استفاده از نرم افزارهای اصلی (اورجینال) است زیرا استفاده از برنامهها و نرم افزارهای غیراصلی میتواند مشکلات فراوانی را برای صاحبان گوشیهای هوشمند همراه، به دنبال داشته باشد.
کاربران توجه داشته باشند که کپی برداری از روی نرمافزارها و برنامههای غیراصلی میتواند مخرب بوده و منجر به آلوده سازی گوشیهای هوشمند همراه شوند.
همراه اول توصیه کرده است، کاربران برای فرآیند برداشت دادههای الکترونیکی از یک رایانه (دانلود) و نصب هر گونه برنامه و نرم افزار بر روی گوشیهای خود، به اصل بودن آنها دقت کنند.
این موضوع با عنوانهای «نکتههای ایمنی در خصوص نصب برنامک بر روی تلفن همراه» و «آشنایی با بدافزارهای شایع تلفن همراه» توسط تیم متخصصان همراه اول (MCI-CERT) تدوین و در سایت این اپراتور در بخش «cert.mci.ir» جهت بهره برداری، اطلاع رسانی شده است.
ممنوعیت دانلود از سایتهای غیرمعتبر
همراه اول اعلام کرد: با توجه به ایجاد مشکلات فراوان برای کاربران گوشیهای هوشمند در خصوص دریافت، پیاده سازی و نصب برنامههای کاربردی از طریق منابع نامعتبر، توصیه میشود کاربران برای دریافت نرم افزارهای مورد نیاز بر روی گوشی تلفن همراه فقط از طریق منابع شناخته شده و قابل اعتماد اقدام کنند.
دریافت و نصب این نرم افزارها (اپلیکیشن ها) از طریق کانالهای شبکههای اجتماعی و سایر منابع ناشناس میتواند خطر آلودگی تلفنهای همراه را در پی داشته باشد.
این موضوع نیز با عنوانهای «نکتههای ایمنی در خصوص نصب برنامک بر روی تلفن همراه» و «آشنایی با بدافزارهای شایع» توسط تیم MCI-CERT تدوین و در سایت همراه اول، بخش cert.mci.ir جهت بهره برداری، ارائه شده است.
نصب ضدبدافزار (آنتیویروس) و بهروزرسانی آن
اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران در ادامه گزارش خود آورده است: از آنجا که در سالهای اخیر شیوع گسترده انواع بدافزارها و ویروسها بر روی گوشیهای هوشمند همراه منجر به ایجاد مشکلات فراوانی برای صاحبان این گوشیها شده است، لذا نصب برنامههای ضد بد افزار یکی از کارهای ضروری برای جلوگیری از آلوده شدن گوشی و انتشار برنامههای مخرب است.
همچنین در استفاده از این برنامهها باید توجه شود که همواره از برنامههای ضد بد افزار (آنتیویروس) معتبر استفاده شود و همواره با انجام به روزرسانی برای این برنامهها از انجام مرحله صحیح ویروس یابی بر روی گوشی خود اطمینان حاصل کنید.
تماس برقرار نکردن با شمارههای مشکوک و ناشناس
در پی بروز مشکلاتی که این روزها با نام 'Wangiri Fraud' برای اپراتورها به وجود آمده است، مهاجمان از طریق شمارههای ویژه (premium) اقدام به ایجاد تماس بیپاسخ (Missed Call) برای افراد کرده و قربانی در صورت تماس با این شمارهها (Call back)، متحمل پرداخت هزینههای بالایی خواهد شد.
لذا در صورت مشاهده تماس بی پاسخ از سوی شمارههای بین المللی ناآشنا و نامتعارف، از برقراری تماس مجدد با آنها خودداری کنید.
بر اساس این گزارش، آگاهی رسانی مرتبط با این موضوع توسط تیم MCI-CERT تدوین و در سایت همراه اول، بخش'https://mci.ir/sucpicious-calls-fa' و با عنوان «با شمارههای بین المللی از دست رفته مشکوک تماس حاصل نکنید!» قرار داده شده است.
منبع: ایرنا
نظرات