خبر مهم:

کد مطلب: ۲۱۰۳۱۷

افزایش سهم دانش‌بنیان‌ها از صندوق توسعه ملی

افزایش سهم دانش‌بنیان‌ها از صندوق توسعه ملی

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در آخرین جلسه صندوق مصوب شده که در سال ۹۷ سهم دانش‌بنیان‌ها از منابع صندوق توسعه ملی فراتر رود و بتوانند به راحتی به فعالیت‌های دانش‌بنیانی خود ادامه دهند.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری گفت: مصوب شده است که در سال ۹۷ سهم دانش‌بنیان‌ها از منابع صندوق توسعه ملی فراتر رود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دکتر علیرضا دلیری در نشست خبری تحت عنوان «خطوط اعتباری و جذب سرمایه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها» گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات اصلی در میان شرکت‌های دانش‌بنیان بحث مالی است که این نیاز باید برطرف شود.

وی افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان طرح‌های قابل ارتقایی دارند و افراد علمی پشت پرده شرکت‌های دانش‌بنیان، نیازمند حمایت هستند و باید به آن‌ها اعتماد شود تا بتوانند محصولی بر پایه دانش را وارد بازار کنند.

دلیری با تاکید بر اینکه ریسک حمایت از این شرکت‌ها قابل توجه نیست از این رو تدابیری در معاونت علمی برای حمایت از آن‌ها در نظر گرفته شده است، گفت: تسهیلاتی برای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته شده که از دولت یازدهم به شرکت‌ها ارائه شده است.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیت‌های معاونت علمی در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان طی ۱۰ ماه اخیر گفت: طی توافقاتی که با بانک‌های دولتی و خصوصی داشته‌ایم در این مدت دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این تسهیلات به‌صورت وام برای هزار و ۲۵۸ شرکت ارائه شده است.

دلیری با بیان اینکه طی این ۱۰ ماهه و از ابتدای سال جاری با ۲۲ بانک توافقاتی داشتیم تا تسهیلاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت کند، افزود: درحال حاضر فضایی به بانک‌ها حاکم شده که بخش‌هایی از تسهیلات خود را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهند تا در نتیجه آن اقتصاد کشور متحول شود.

بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان اعتماد کردند

وی با تاکید بر اینکه اکنون بانک‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان اعتماد می کنند، تصریح کرد: این فضای رقابتی بین بانک‌ها برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های بر پایه دانش ایجاد شده است که این نکته قابل توجهی به شمار می‌رود.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه راه نجات اقتصاد کشور توجه بر اقتصاد دانش‌بنیان است، گفت: طی ۱۰ ماه گذشته ۹۰ درصد تسهیلات پرداختی به شرکت‌های دانش‌بنیان توسط بانک‌ها بوده که ۸۳ درصد این حمایت‌ها از سوی بانک‌های خصوصی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: ۱۷ درصد حمایت‌هایی که از سوی بانک‌ها بوده توسط بانک‌های دولتی انجام گرفته و این نشان می‌دهد تعداد پروژه‌هایی که در بانک‌های خصوصی حمایت شده بیشتر است.

وی تصریح کرد: در معاونت علمی بستری در قالب فعالیت‌های سرمایه‌گذاری، ضمانت، تامین مالی از طریق وقف، بیمه، بورس، سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی و … برای شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم آمده است.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: مشکل اساسی شرکت‌ها این است که بوروکراسی ورود به بانک‌ها را مسلط نیستند، از این‌رو باید تیم تخصصی داشته باشند، سرمایه‌گذار جذب کنند تا بتوانند بازار را بشناسند و بر اساس آن به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

دلیری در خصوص ارائه ضمانت‌نامه به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: درحال حاضر بیش از ۶۰۰ ضمانت‌نامه از سوی صندوق‌های پژوهش و فناوری به شرکت‌ها ارائه شده است. علاوه بر این صندوق‌ها در صدد هستیم بانک‌ها را درگیر ضمانت‌نامه کنیم؛ به این معنا که ضمانت‌نامه به شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی بانک‌ها ارائه شود.

وی در خصوص مبحث سرمایه‌گذاری برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: در منابع ریالی صندوق توسعه ملی نیز صحبت‌هایی شده تا ۲۰ تا ۳۰ درصد کل منابع ریالی این صندوق را به دانش‌بنیان‌ها اختصاص دهیم.

سهم دانش‌بنیان‌ها از صندوق توسعه ملی افزایش می‌یابد

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: در آخرین جلسه صندوق مصوب شده که در سال ۹۷ سهم دانش‌بنیان‌ها از منابع صندوق توسعه ملی فراتر رود و بتوانند به راحتی به فعالیت‌های دانش‌بنیانی خود ادامه دهند.

دلیری در خصوص سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی معاونت علمی اظهار کرد: کار سرمایه‌گذاری جدید آغاز شده و تاکنون حدود دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان منابع از طریق نهادهای مختلف تامین شده که هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان آن جذب سرمایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه سازمان اوقاف ۲۰ درصد منابع خود را به وقف علم و فناوری اختصاص داده است، گفت: ما در صدد هستیم به همه حوزه‌های تامین مالی ورود پیدا کنیم زیرا منابع کافی در کشور وجود دارد فقط این منابع باید به درستی مدیریت شود.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: یکی از این منابع وقف است که تاکنون توانسته به‌خوبی در حوزه فناوری سرمایه‌گذاری کند.

آمار تسهیلات ارائه شده به شرکت‌های دانش‌بنیان

دلیری در خصوص فعالیت بانک‌ها برای ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: پرداخت تسهیلات ماهیانه بانک‌ها از فروردین تا آذرماه از مبلغ ۱۵۳ میلیارد تومان به ۴۰۰ میلیارد تومان در آبان‌ماه رسیده است.

وی ادامه داد: تعداد پروژه‌ها نیز از ۱۱۴ پروژه به ۱۴۹ پروژه رسیده و علی‌رغم اینکه تعداد پروژه‌ها افزایش چشمگیری نداشته ولی جمع مبلغ پرداختی از سوی معاونت نزدیک به سه برابر شده که نشان از کیفی‌تر شدن ورود بانک‌ها به حوزه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی افزود: جمعا در چند سال گذشته حدود بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات پرداخت شده است که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان از منابع معاونت و ۸۳۰ میلیارد تومان از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است.

دلیری در خصوص استارت‌آپ‌ها گفت: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به این موضوع تاکید دارد که نباید به استارت‌آپ‌ها اعطا شود زیرا این تیم‌ها می‌توانند با اخذ وام با شکست مواجه شوند.

وی ادامه داد: استارت‌آپ‌ها می‌توانند از طریق بازارهای سرمایه و صندوق‌های جسورانه حمایت شوند تا بتوانند محصولی بر پایه دانش را به بازار ارائه کنند.

معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص ارائه بیمه به شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: این موضوع حوزه پیچیده‌ای دارد که صحبت‌هایی در این زمینه با بیمه مرکزی شده ولی هنوز مدل خاصی برای ارائه بیمه به محصول و شرکت‌ها تدوین نشده است.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.