فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۹۱۲۲

نقش بانوان در شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲۵ درصد می‌رسد

نقش بانوان در شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲۵ درصد می‌رسد

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به تحول اقتصاد کشور با دانش‌بنیان‌ها گفت: با احتساب مدیران و اعضای هیات‌مدیره، نقش بانوان شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲۵ درصد می‌رسد.

سورنا ستاری در مراسم امضای تفاهم نامه میان معاونت علمی و فناوری و معاونت امور زنان و خانواده با اشاره به افزایش سهم چشمگیر بانوان در فراگیری دانش و فناوری گفت: در ابتدای انقلاب تقریبا ۲۳ در صد از سهم ورودی دانشگاه‌ها به به بانوان اختصاص داشت، این در حالی است که اکنون ۵۴ درصد از دانشجویان دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور را بانوان تشکیل می‌دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ستاری ادامه داد: نقش پررنگ بانوان ایرانی در رشته‌های فنی و مهندسی یکی دیگر از ویژگی‌های منحصر به فرد نیروی انسانی خلاق و جوانان ایرانی به شمار می‌رود و این موضوع، ظرفیت خوبی را برای اشتغال بانوان در کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی ایجاد کرده است.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به تحول اقتصاد کشور با نقش آفرینی نسل جدید نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده که بخش قابل توجهی از آن بانوان هستند، عنوان کرد: نسل جدید که خود را کارآفرین می‌دانند به دنبال تاثیرگذاری در بدنه اقتصاد و ایجاد اشتغال بدون وابستگی به استخدام دولتی هستند، این موضوع مهم می‌تواند زمینه تحقق اقتصاد دانش‌بنیان را بیش از پیش فراهم کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه بالغ بر ۱۳ درصد از مدیران عامل شرکت‌های دانش بنیان را بانوان تشکیل می‌دهند افزود: با احتساب اعضای هیات مدیره، نقش بانوان شرکت‌های دانش بنیان به ۲۵ درصد می‌رسد و این میزان نسبت به کل شرکت‌های کشور بالاتر است.

وی با اشاره به ضرورت الگوسازی برای دختران جوان کشور ایجاد انگیزه در آنان به منظور ورود به کارآفرینی و نوآوری افزود باید الگوهای کارآفرین و علمی بر مبنای معیارهای فرهنگ نخبه برای جوانان به خصوص بانوان جوان کشور ترویج و فرهنگ سازی شود.

افزایش همکاری برای توسعه نقش زنان در کارآفرینی و فناوری

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به توسعه همکاری میان معاونت علمی و فناوری در حوزه افزایش اثربخشی نقش زنان در اقتصاد و کارآفرینی کشور عنوان کرد: این تفاهمنامه یک نقشه راه کلی است که زمینه را برای برنامه‌های آینده در حوزه بهبود وضعیت زنان در اشتغال و نقش‌آفرینی آنان در پیشرفت فناوری و تحولات اجتماعی را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به عزم جدی دولت برای کمک به مشارکت بانوان در تحول و پیشرفت کشور افزود: توانمندی‌های بانوان در عرصه فناوری‌های جدید و کارآفرینی در خور توجه است و با هم افزایی دستگاهها و اقدامات موثر این توانمندی به مرحله عمل و کارآفرینی می‌رسد.

ابتکار با بیان اینکه بسیاری از بانوان علی رغم تحصیل در مدارج عالی و رشته‌های مهم فرصت اشتغال متناسب با تحصیلات توانمندی‌های خود را پیدا نمی‌کنند افزود: تعداد قابل توجهی از بانوان سرپرست خانوار هستند و نیاز به اشتغال آنان حیاتی است و ضرورت دارد از ظرفیت‌های ایجاد شده در حوزه کسب‌و‌کارهای نوآور برای اشتغال این رشته خاص از جامعه استفاده شود.

وی افزود: زنان از نظر علمی و پژوهشی دارای توانمندی‌های بالقوه‌ای هستند و می‌توانند ضمن آنکه در مرز دانش حرکت کنند در حوزه کاربردی با ایجاد بنگاه‌های نوآور شرکت‌های دانش بنیان به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان کمک کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.