فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۳۰۲۸۱

۵ ساعت محاکمه فیس‌بوک در کنگره آمریکا

۵ ساعت محاکمه فیس‌بوک در کنگره آمریکا

مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس‌بوک به‌دنبال رسوایی‌های اخیر این شرکت در زمینه حفظ حریم شخصی کاربران مجبور به حضور در جلسه 5 ساعته شهادت کنگره آمریکا شد.

سوءاستفاده کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات خصوصی 87 میلیون کاربر فیس بوک بدون رضایت آنها جنجال گسترده‌ای را در آمریکا به راه انداخته و یک بار دیگر بی توجهی این شرکت به ضرورت حفاظت از اطلاعات خصوصی مردم را ثابت کرده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی در جریان سخنان خود مسئولیت برای اقدامات و تخلفات این شرکت را بر عهده گرفت و البته از زیربار برخی موضوعات شانه خالی کرد یا پاسخ دقیق و مناسبی به آنها نداد. زاکربرگ همچنین در مواردی پاسخ‌های برخی سوالات را با قرائت برخی متون نوشتاری ارائه کرد.

زاکربرگ مدعی شد رویکرد فیس بوک از واکنشی و منفعلی به حفاظتی در حال تغییر است. وی همچنین مدعی حمایت از برخی مصوبات جدید کنگره برای قانون گذاری در مورد عملکرد شبکه‌های اجتماعی و حفظ حریم شخصی افراد شد.

وی در صحبت‌های خود فیس‌بوک را شرکتی ایده آل گرا و خوش بین توصیف کرد و افزود این شرکت در بخش زیادی از دوره فعالیتش بر روی پیامدهای مثبت مرتبط کردن مردم با یکدیگر تمرکز کرده است. وی افزود: اما حالا مشخص شده که ما کار کافی برای جلوگیری از استفاده از این ابزار برای آسیب زدن به دیگران انجام ندادیم.

زاکربرگ انتشار اخبار جعلی، دخالت خارجی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا و انتشار مطالب نفرت پراکن را نمونه‌هایی از این سوءاستفاده‌ها دانست و گفت: ما دیدگاه وسیعی در مورد مسئولیتمان نداشتیم و این اشتباه بزرگی بود. این اشتباه من بود و من متاسفم. من فیس بوک را آغاز کردم، اداره کردم و من مسئول آنچه که آنجا اتفاق می افتد هستم.

زاکربرگ از محدودشدن دسترسی برنامه‌های ثالث به داده‌های کاربران خبر داد و تهیه پیش‌نویس سیاست‌های جدیداین شرکت برای اطلاع رسانی دقیق‌تر به کاربران آسیب دیده، بازطراحی منوی تنظیمات بخش امنیتی و آغاز تحقیقات در مورد تمامی برنامه‌های ثالث که به داده‌های کاربران دسترسی دارند را تایید کرد.

اگر چه از زمان افشای این سوءاستفاده هنوز تعداد زیادی از کاربران فیس‌بوک آن را ترک نکرده‌اند، اما این مساله به ارزش فیس‌بوک در بازار سهام بیش از 100 میلیارد دلار خسارت وارد کرده و از ثروت شخصی زاکربرگ به همین علت 10 میلیارد دلار کاسته شده است. تعدادی از افراد و کاربران از فیس بوک به همین علت شکایت کرده‌اند و برخی سرمایه گذاران در فیس‌بوک هم خواستار کناره گیری زاکربرگ شده‌اند.

مدیر فیس‌بوک در این جلسه شهادت گفت: زمانی که این شرکت آغاز به کار کرد، هوش مصنوعی برای کنترل محتوای پست‌ها وجود نداشت.

اما حالا این شرکت در حال حرکت به سوی رویکردی پیشگیرانه است و دیگر قصد ندارد تنها در برابر علامت گذاری پست‌های نامناسب واکنش نشان دهد.

زاکربرگ مدعی شد فیس بوک حالا می‌تواند 99 درصد از پست‌های ارسالی حامیان داعش را با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به مرور توسط انسان‌ها شناسایی و حذف کند.

وی گفت: این تحول به طور کامل ناشی از رسوایی مربوط به کمبرج انالیتیکا نیست و ابزار هوش مصنوعی یادشده قبلا در چند حوزه مورد استفاده قرار گرفته بود.

البته وی اذعان کرد که شناسایی سخنان نفرت پراکن برای هوش مصنوعی هنوز کار دشواری است. لذا 15 هزار کاربر انسانی پست‌های فیس بوک را برای شناسایی این نوع مطالب مرور می‌کنند که تعداد آنها قرار است به 20 هزار نفر افزایش یابد.

زاکربرگ در واکنش به سوالاتی درمورد رسوایی کمبرج انالیتیکا گفت: غیرممکن است شرکتی را در خوابگاه دانشگاه تاسیس کرده و در ابعاد فیس بوک رشد دهید، اما اشتباهی مرتکب نشوید.

وی توضیح داد که این شرکت رویکردی فلسفی‌تر در پیش خواهد گرفت و نه تنها بر روی تولید ابزار متمرکز می‌شود، بلکه تلاش می‌کند جلوی سوءاستفاده از این ابزار را هم بگیرد.

سیاست گذاری اکوسیستم فیس‌بوک و کسب اطمینان از اینکه ابزار موجود در آن به شیوه‌ای سالم مورد استفاده قرار گیرد هم توسط زاکربرگ مورد اشاره قرار گرفت.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مدل کسب و کار فیس بوک که مبتنی بر کسب درآمد تبلیغاتی با فروش اطلاعات کاربران است گفت: قرار نیست فیس‌بوک با دریافت پول از کاربرانش کسب درآمد کند و همیشه نسخه‌ای رایگان از فیس‌بوک در دسترس خواهد بود.

ماموریت ما مرتبط کردن مردم در سراسر جهان است و فیس بوک به همین علت رایگان باقی خواهد ماند.

در ادامه این جلسه بحث‌های مفصلی در مورد ضرورت قانون گذاری‌های سخت گیرانه بر فیس بوک برای حفاظت از اطلاعات خصوصی کاربران و دامنه این قانون گذاری‌ها صورت گرفت و قرار شد جزئیات این قوانین در آینده به بحث گذاشته شود.

زاکربرگ در بخشی از این جلسه جاسوسی از میکروفن‌های رایانه‌ها و گوشی‌های کاربران برای ضبط صدای آنها و فروش این نوع اطلاعات به آگهی دهندگان را رد کرد.

یکی از بخش‌های مفرح این جلسه زمانی بود که یکی از سناتورهای آمریکایی از زاکربرگ پرسید آیا حاضر است نام هتلی را که شب گذشته در آن اقامت داشته بیان کند یا آیا حاضر است اسامی افرادی را که طی هفته گذشته برایشان پیام فرستاده افشا کند؟ زاکربرگ در هر دو مورد به این درخواست‌ها پاسخ منفی داد.

همین امر باعث شد این سناتور در پاسخ بگوید: مساله اصلی همین است… حق حریم شخصی شما و محدودیت‌های آن و اینکه شما به اسم مرتبط کردن مردم در سراسر جهان تا چه حد از این حق خود دست می‌کشید.

سوال این است که فیس بوک چه اطلاعاتی جمع آوری می‌کند، برای چه کسانی ارسال می‌کند و آیا از کاربران برای این کار اجازه می‌گیرد؟

منبع: فارس

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.