فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۳۶۰۳۰

ضرورت خانه‌تکانی در اقتصاد ایران

ضرورت خانه‌تکانی در اقتصاد ایران

استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با تاکید بر ضرورت خانه‌تکانی در اقتصاد در سال حمایت از کالای ایرانی گفت: در دولت یازدهم ژنرال‌ها در کابینه حضور داشتند اما دو پادشاه در یک اقلیم نمی‌گنجند.

مجتبی امیری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در دولت یازدهم ژنرال‌های اقتصاد در کابینه جمع شده بودند اما صدای واحدی از آنها شنیده نمی‌شد، گفت: امیدواریم در دولت دوازدهم این روند اصلاح شود؛ چرا که ما به تدبیر دولت امیدواریم و از سوی دیگر دو پادشاه در یک اقلیم نمی‌گنجند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با بیان اینکه اکنون دولت دچار تشتت آرا شده است، گفت: به نظر می‌رسد نیازمند یک خانه تکانی در اقتصاد هستیم، ضمن اینکه اعضای تیم اقتصادی دولت نیز باید هماهنگی بیشتری با هم داشته باشند و مشخص شود که فرمانده اقتصاد ایران چه کسی است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی که فشارهای بین‌المللی بر علیه اقتصاد ایران افزایش یافته، دولت باید با مکانیزمی این فشار را کنترل کند و حداقل مجموعه حاکمیت دست از فشارهای داخلی و اختلاف نظرهای حزبی و سلیقه‌ای پرهیز کنند؛ چرا که به هر حال یا ما باید ارتباطات بین المللی خود را کاهش دهیم و در فضای داخلی وحدت رویه داشته باشیم یا اینکه اگر قرار بود در داخل مباحث سیاسی و گروه بندی‌ها افزایش پیدا کند، وارد فضای تنش سیاسی نشویم.

امیری خاطرنشان کرد: نامگذاری امسال مقام معظم رهبری برای حمایت از کالای ایرانی باید در شرایطی عملیاتی شود که استراتژی توسعه داشته باشیم به این معنا که کاملا مشخص باشد که برای حمایت از کدام طیف از کالاهای ایرانی مزیت‌ها می‌تواند یاری رسان اقتصاد ایران باشد و در عین حال از سایر بخش‌هایی که مزیتی ندارند، دست برداریم و حمایت را متمرکز نماییم به نحوی که برخی‌ها به اقتصاد وارد شوند و برخی‌ها از اقتصاد ایران خارج گردند و در نهایت مجموعه‌ای مورد حمایت واقع شود که بر اساس یک استراتژی مشخص می‌تواند راه اعتلای اقتصاد ایران را هموار نماید.

وی گفت: هیچ فردی در نفس حمایت از کالاهای ایرانی تشکیک ندارد اما زمینه و محتوا را باید فراهم کرد. این در شرایطی است که برخی تولیدکنندگان علیرغم حمایت‌های سال‌های متعدد دولت و معافیت‌های مالیاتی و انحصار، کیفیت مطلوب جامعه را پاسخ نمی‌دهند و در مقابل محدودیت واردات نمی‌توانند تولید باکیفیت و رقابتی داشته باشند.

این استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بر این باور است که چالش امروز اقتصاد ایران سوءمدیریت است به نحوی که مدیریت مناسبی در حوزه اقتصاد اعمال نمی‌شود و شوک‌های بیرونی به راحتی می‌توانند غلبه می‌کنند.

امیری ادامه داد: اگر بخواهیم در زمینه تولید داخلی بهبود حاصل کنیم، باید پارادایم‌ها و مبانی فکری خود را در حوزه اقتصاد به صراحت مشخص نماییم و با تکیه بر یک استراتژی مشخص کار را هدایت نماییم؛ این در شرایطی است که کشوری که اقتصاد دولتی دارد و دولت رانتی هم در آن نقش آفرین است، نمی‌تواند بهره ور باشد، بنابراین باید این تحول را ایجاد نمود.

وی افزود: یکی از مشکلات بعد از انقلاب نداشتن اولویت توسعه است به این معنا که در هر دولت اولویت‌های متفاوتی مطرح شده که اتفاقاً آثار سوء به دلیل سیاست گذاری‌ها در اقتصاد داشته‌اند.

امیری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر بهبود فضای کسب و کار خاطرنشان کرد: اولویت رئیس‌جمهور، بهبود فضای کسب و کار بوده، در حالی که این موضوع اکنون حاصل نشده است، بنابراین اقتصاد را باید خانه تکانی کرد و زمینه‌های مساعد برای آن را فراهم نمود.

تمام اینها در شرایطی است که در حال حاضر برای یک مجوز ساده مراحل بسیاری وجود دارد و زد و بندهای سیاسی و اداری یک چالش عمده به شمار می‌رود و تا وقتی که این مشکلات حل نشود، نمی‌توان شاهد بهبود فضای کسب و کار بود.

همچنین در این نشست نصیری نیز گفت: امسال سال حمایت از کالاهای ایرانی است و برای دومین باری است که مستقیم به این موضوع پرداخته شده، ولی هیچ گاه به صورت همه جانبه نمی‌توان مفهوم حمایت از کالاهای ایرانی را در اقتصاد ایران شاهد بود.

وی افزود: امسال با توجه به دورنمای نامناسب در اقتصاد ایران به نظر می‌رسد اگر بخواهیم به شیوه قدیم به حمایت از کالاهای ایرانی مبادرت کنیم، نمی‌توان کار را به خوبی پیش برد، بنابراین باید بتوان طرحی نو درانداخت.

نصیری از برگزاری کنفرانس ملی الگوهای نوین در مدیریت کسب و کار از سوی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی این کنفرانس حمایت از کارآفرینان ایرانی در سال حمایت از کالای ایرانی است.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.