خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۵۳۷۸۹

دلایل تفاوت رفتار مردم ایران و ترکیه در مقابل کاهش ارزش پول ملی

دلایل تفاوت رفتار مردم ایران و ترکیه در مقابل کاهش ارزش پول ملی

یک کارشناس اقتصادی در مورد عدم تشکیل صف ارزی در ترکیه بر خلاف ایران گفت: بانک‌های ترکیه در مباحث مربوط به پولشویی از قوانین بانکی بین المللی تبعیت می‌کنند و این شرایط سختی را در نقل و انتقالات بالا ایجاد کرده است و در صورت برداشت‌های بالا باید مراتب قانونی را طی کنند در حالیکه در کشور ما خریدهای ارزی به هر اندازه و بدون هیچ منعی صورت می‌گیرد.

آلبرت بغزیان ( استاد دانشگاه و اقتصاددان) در مورد کاهش ارزش لیر ترکیه گفت: باید در نظر داشت که لیر ترکیه پول قوی محسوب نمی‌شود و در صورت بروز درگیری و مشکلات سیاسی واقتصادی در منطقه با کاهش ارزش روبرو می‌شود و از سویی کاهش ارزش لیر نمی‌تواند علامت بدی برای اقتصاد ترکیه باشد چون می‌تواند با صادرات ارزان و واردات گران به جبران کسری تجاری خود بپردازد به ویژه آن که در بخش خوراک و پوشاک جایگاه بالایی دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی اضافه کرد: برای اینکه کاهش ارزش پول صادرات را تقویت کند باید بخش تولید سازمان‌دهی مناسب داشته باشد تا مازاد تولید صادر شود.

این استاد دانشگاه در مورد عدم تشکیل صف ارزی در ترکیه بر خلاف ایران گفت: اولا این کاهش ارزش در ترکیه زمینه ساز تورم نیست، چون به اندازه کافی تولید داخلی نیرومندی در بخش خوراک و پوشاک دارند و دوما به اندازه ایران پول در حالت آماده باش ندارند و بیشتر از کارت‌های اعتباری در فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند. در حالی‌که در ایران انباشت زیاد نقدینگی در حساب‌های آحاد جامعه باعث تشکیل صف و هیجانات در بازار می‌شود.

وی اضافه کرد: بانک‌های ترکیه در مباحث مربوط به پولشویی از قوانین بانکی بین المللی تبعیت می‌کنند و این شرایط سختی را در نقل و انتقالات بالا ایجاد کرده است و در صورت برداشت‌های بالا باید مراتب قانونی را طی کنند در حالی که در کشور ما خریدهای ارزی به هر اندازه و بدون هیچ منعی صورت می‌گیرد.

بغزیان تصریح کرد:‌ همچنین در ترکیه مثل ایران دو نرخ در بازار وجود ندارد و دولت به هر اندازه و به هر مقدار با توجه به نیازهای متقاضیان ارز پرداخت می کند بدون آنکه فضای بازار را پلیسی کنند. ما نیز می‌توانیم از تجربیات بانک ترکیه استفاده کنیم هرچند دلیل اصلی تفاوت‌ها در همین نقدینگی است.

منبع: ایلنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.