فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۸۰۶۳۴

حاشیه‌ها و انتقادهای مطبوعات از رئیس سابق بانک مرکزی

حاشیه‌ها و انتقادهای مطبوعات از رئیس سابق بانک مرکزی

روزنامه آفتاب یزد به نقل از یکی از نمایندگان مجلس می‌نویسد: اگر کسی از بانک مرکزی بازنشسته شد و به بانک مرکزی رفت نباید غیرمنتظره بنامیم. این روزنامه همچنین می‌نویسد که برخلاف ادعای حمید رسایی دو پسر و همسر رئیس سابق بانک مرکزی در ایران بوده و تابعیت کشوری را ندارند.

جایگزینی عبدالناصر همتی به جای ولی‌الله سیف در بانک مرکزی را می‌توان مهم‌ترین خبر اقتصادی و حتی غیراقتصادی کشور در هفته گذشته دانست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، هر چند سیف، سکان ساختمان میردامادی را به همتی داد اما به نظر می‌رسد هنوز حاشیه‌های سیف از بانک مرکزی نرفته است. یکی از اولین حاشیه را خود رئیس کل پیشین بانک مرکزی در فضای مجازی استارت زد.

سیف بعد از رفتن در صفحه توئیتر خود پیامی را منتشر کرد که موجب واکنش کاربران و حتی دستمایه طنز آنان شد. وی در بخشی از این پیام گفته بود: برداشتن گام‌های اساسی در اصلاح نظام بانکی به ویژه موسسات مالی غیرمجاز از جمله دستاوردهای این دوره بانک مرکزی بود.

اما روزنامه‌های امروز ابعاد جدیدتری از حاشیه‌های سیف را روایت می‌کنند. روزنامه آفتاب یزد که با تیتر «خانواده سیف کجا هستند؟» به بررسی این موضوع پرداخته، رئیس کل بانک مرکزی را غرق در حاشیه دانسته است. این روزنامه می‌نویسد: برخلاف ادعای حمید رسایی دو پسر و همسر رئیس سابق بانک مرکزی در ایران بوده و تابعیت کشوری را ندارند.

آفتاب یزد همچنین می‌نویسد: یکی از دختران سیف سال‌هاست که همراه با خانواده خود در کانادا زندگی می‌کند و دختر دیگر او نیز در استرالیا زندگی می‌کند که اطلاعی از تابعیت وی در دسترس نیست. همچنین آفتاب یزد پیش‌بینی می‌کند که سیف به زودی به عنوان سفیر ایران در استرالیا معرفی خواهد شد.

همچنین این روزنامه به نقل از یکی از نمایندگان مجلس می‌نویسد: اگر کسی از بانک مرکزی بازنشسته شد و به بانک مرکزی رفت نباید غیرمنتظره بنامیم. اما روزنامه وطن امروز در تحلیلی با تیتر « اتهامات بانک مرکزی در پرونده ثامن‌الحجج» بانک مرکزی را متهم ردیف اول در جریان موسسات مالی، خصوصا ثامن‌الحجج می‌داند.

در روزهای پایانی هفته‌ای که گذشت و بعد از آمدن عبدالناصر همتی به بانک مرکزی، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد در حمایت از او. بعد از تماشای این ویدئو ممکن است در طنز یا جدی بودن ماجرا تردید کنید. در این ویدئو کارناوال خودروهای چند جوان نمایش داده می‌شود که به سبک روزهای قبل از انتخابات پوسترهای دو نفره همتی و روحانی را در دست دارند و شادی می‌کنند.

این روزنامه ادامه می‌دهد: ثامن‌الحجج 17 سال فعالیت داشته و تبلیغات گسترده انجام می‌داده و حتی در مکاتبات بانک مرکزی با ثامن‌الحجج از آن به عنوان موسسه مالی و اعتباری یاد می‌شده و فراتر از آن مدیرعامل آن به علت ساماندهی 23 تعاونی دیگر مورد تقدیر قرار گرفته است.

وطن امروز ادامه می‌دهد: سوال اساسی اینجاست که اگر این موسسه غیرمجاز بوده و مدیران آن متخلف بوده‌اند، چرا اجازه تاسیس 500 شعبه و جمع‌آوری 12 هزار میلیارد تومان سپرده مردم را پیدا کرده‌اند؟ اگر ثامن‌الحجج مجوز فعالیت نداشته، چرا وظیفه 23 تعاونی اعتباری دیگر به آن واگذار می‌شود؟ روند دادگاه نشان می‌دهد قصور بانک مرکزی در این مورد قابل چشم‌پوشی نیست و بانک مرکزی نیز یکی از متهمان اصلی پرونده است.

این روزنامه اعتقاد دارد که بحران موسسات مالی در دوران بهمنی به روش مناسبی در حال حل شدن بوده، اما سیف و همکارانش آن راه را ادامه نداده‌اند.

اما روزنامه هفت صبح از یک حاشیه عجیب و غریب در قالب پخش یک کلیپ می‌نویسد.

هفت صبح که با تیتر «یک کلیپ عجیب و غریب» به بررسی این موضوع پرداخته، می‌نویسد که اگرچه این کلیپ به ظاهر در حمایت از رئیس کل جدید بانک مرکزی بوده اما……

این روزنامه نوشته است: «در روزهای پایانی هفته‌ای که گذشت و بعد از آمدن عبدالناصر همتی به بانک مرکزی، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد در حمایت از او. بعد از تماشای این ویدئو ممکن است در طنز یا جدی بودن ماجرا تردید کنید. در این ویدئو کارناوال خودروهای چند جوان نمایش داده می‌شود که به سبک روزهای قبل از انتخابات پوسترهای دو نفره همتی و روحانی را در دست دارند و شادی می‌کنند. در این ویدئو اینگونه وانمود می‌شود که مردم از رفتن سیف و آمدن همتی ابراز شادمانی می‌کنند.»

جام‌جم نیز با تیتر «سیف روی ترازو» به گفتگو با کارشناسان پرداخته و نظر آنها را در مورد عملکرد سیف در این چند سال پرسیده است. یکی از کارشناسان در گفتگو با این روزنامه می‌گوید: به نظر می‌رسد تلاش‌ها و سیاست‌های بانک مرکزی برای کاهش تورم در سال‌های ابتدایی روی کار آمدن دولت یازدهم از معدود موارد مثبت عملکرد سیف در دوران مسئولیتش در بانک مرکزی باشد.

این روزنامه به نقل از همین کارشناس ادامه می‌دهد: عدم توجه به مشکلات مؤسسات مالی و اعتباری در کنار کاهش نرخ بهره در ماه‌های پایانی سال 96 باعث شد بسیاری از منابع مازاد و سپرده‌های مردم به سمت بازار ارز و طلا حرکت کند و یکی از دلایل به وجود آمدن چنین شرایطی در جامعه شد که این موضوع قطعا یکی از اشتباهات بزرگ بانک مرکزی و سیاست‌های پولی در کشور در دوران مسئولیت سیف بود.

اما کارشناس دیگری در گفتگو با این روزنامه اعتقاد دارد که اساسا سیاست‌های اقتصادی دولت دارای اشکال است و می‌گوید: سیف مجری سیاست‌های تیم اقتصادی دولت بود و نمی‌توان صرفا وی را مقصر شرایط موجود دانست. به نظرم علاوه بر اشتباهات تئوریک مدیران بانک مرکزی در زمینه‌های مالی و پولی، کل تیم اقتصادی دولت از تئوری موسوم به تئوری مقداری پول تبعیت می‌کرد که این موضوع را می‌توان بزرگترین ضعف تیم اقتصادی دولت دانست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.