فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۹۶۸۹۱

مروری بر روزنامه‌های چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه سال ۱۳۹۷

روایت مطبوعات از رخدادهای اقتصادی

روایت مطبوعات از رخدادهای اقتصادی

روزنامه همدلی به سردرگمی مردم از خبرهای ضدونقیض در مورد قیمت‌گذاری خودرو اشاره می‌کند. قانون به مشکلات فروش نفت در دوران تحریم پرداخته است. دنیای اقتصاد پرهیز از پنج خطای سیاستی را توصیه کرده و جوان نیز از انتقادات یک اقتصاددان به دولت روایت می‌کند.

آنچه که این روزها در بازار خودرو مردم را آزار می‌دهد،تنها قیمت‌های سرسام‌آور نیست. بلکه وجود قیمت‌های متفاوت باعث شده تا خریداران در سردرگمی به سر ببرند.

به گزارش تجارت‌نیوز، روزنامه همدلی صبح امروز با تیتر « سر درد جامعه از جنجال قیمتی خودروسازان » به خبرهای ضد‌و‌نقیض در مورد قیمت‌گذاری خودرو اشاره کرده است.

همدلی به مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه اشاره می‌کند که تصمیم گرفتند شورای رقابت را از فرایند قیمت‌گذاری خودروها حذف و این وظیفه را به ستاد تنظیم بازار بسپارند.

این روزنامه در مورد پشت پرده حذف شورای رقابت به نقل از یک منبع آگاه می‌نویسد: حذف شورای رقابت از چرخه قیمت‌گذاری خودرو درخواست اصلی خودروسازان بود که بالاخره این امر در شرف اتفاق است.

باید توجه داشت که حذف شورای رقابت در حالی صورت می‌گیرد که چند روز پیش این شورا با افزایش 15 تا 20 درصدی قیمت خودروها مخالفت کرده بود. همچنین آنگونه که همدلی روایت کرده رئیس این شورا بعد از آخرین جلسه با خودروسازان گفته بود که دلایلی که خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو آورده‌اند، این شورا را قانع نکرده است.

روزنامه قانون نیز با تیتر « نفت در محاق » به بررسی مشکلات ایران برای فروش نفت پرداخته است. قانون به نقل از بلومبرگ می‌نویسد: ایران برای کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا روی صادرات نفت خود ممکن است به راه‌های مختلفی شامل صادرات پنهانی نفت بدون ردیاب در نفتکش‌ها، مبادلات تهاتری، تخفیف و مدت اعتبار طولانی‌تر برای فروش نفت متوسل شود. در دوره‌ قبلی تحریم‌ها ایران ردیاب نفتکش‌های خود را غیرفعال کرده بود که در نتیجه میلیون‌ها بشکه صادرات نفت این کشور به حساب نیامد.

این روزنامه به نقل مدیرعامل یک شرکت خارجی می‌گوید که ایران ممکن است 200 هزار بشکه از نفت خود صادراتی خود را به صورت پنهانی بفروشد که معمولا پالایشگاه‌های چین، ترکیه و هند خریدار آن هستند. همچنین یکی دیگر از مدیران شرکت‌های نفتی خارجی می‌گوید که ایران ممکن است حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت خود را در سال ۲۰۱۹ صادر کند.

اما این روزنامه در گفتگو با یکی از کارشناسان این حوزه چند سیاست نفتی را برای دوران تحریم تجویز کرده است. از جمله آنکه دولت بايد قيمت فرآورده‌هاي نفتي را به قيمت كشورهاي همسايه برساند كه قاچاق نشوند. همچنین دولت پس از افزايش قيمت‌ حامل‌هاي انرژي بايد ماليات‌ها، تعرفه‌هاي گمركي و همه عوارض را كاهش دهد.

روزنامه جوان صحبت یکی از اقتصاددان‌های نزدیک به دولت را پوشش داده که وی با انتقاد از دولت روحانی، می‌گوید: این همه اختیار را به چوب هم داده بودند کاری کرده بود .

این روزنامه به نقل از این اقتصاددان می‌نویسد: من پشت پرده را نمی‌دانم، ولی اختیاراتی که رهبری به روحانی و سران سه قوه داده است، اگر به چوب داده شده بود، تا الآن یک کاری کرده بودند، اما ناشایست‌ترین مردانی که ممکن بود در ۲۵۰ سال گذشته در امریکا سر کار بیایند، الآن روی کار آمده‌اند و دارند اقتصاد ایران را روی انگشت می‌چرخانند و ما را مسخره می‌کنند. مسئولیت این را من اساساً متوجه آقای روحانی می‌دانم.

دنیای اقتصاد هم به سخنان هادی صالحی اصفهانی، استاد ایرانی دانشگاه ایلینویز اشاره کرده که وی پرهیز از پنج خطای ارزی را توصیه کرده بود.

دنیای اقتصاد با تیتر « پرهیز از پنج خطای سیاستی » می‌نویسد: استاد ایرانی دانشگاه ایلینویز در یک سخنرانی «تثبیت نرخ ارز»، «دعوای سیاسی و مقصر دانستن یک نهاد سیاسی»، «تاخیر اصلاح نظام بانکی»، «افزایش نرخ بهره‌ بدون زمینه‌سازی اجتماعی و کنترل انتظارات» و «حبس آماری و مخدوش شدن» را ۵ خطای سیاستی دانست که در شرایط کنونی سیاست‌گذار باید از آن پرهیز کند.

این روزنامه ادامه می‌دهد: هادی صالحی‌اصفهانی در این ارائه با بهره‌گیری از تجربه کشورهایی نظیر آرژانتین، چین و ونزوئلا راهکارهای کنونی برون‌رفت از التهابات را ترسیم کرد. او همچنین کنترل نرخ تورم را برای داشتن سیاست ارزی مناسب، یک ضرورت دانست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار