واعظی: قیمت ارز حتما پایین میآید
رئیس دفتر رئیسجمهور در برنامه نگاه یک اعلام کرد: قیمت ارز حتما پایین میآید.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیسجمهور، اظهار داشت: در جلسه روز سهشنبه و طبق عرف در افتتاحیه معمولا باید سخنانی با وزانت مطرح شود و این که ترامپ درباره کشورهای مختلف از ادبیات سخیف استفاده کرد، سطح سخنرانی را پایین آورد. این که بعد از سخنان او، حضار خندیدند بحث معمولی نیست و نشان میدهد ترامپ در این یک سال و نیم، نتوانسته رفتار خود را بسازد.
به گزارش تجارتنیوز، وی درباره اظهارات نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل تصریح کرد: سخنان نتانیاهو تازگی ندارد. او همیشه برای ایران یک سورپرایز دارد و حرف او خریدار ندارد. پس از سخنان او رسانهها گفتند مباحثی که در گذشته مطرح کرده بود، درست نبود. نتانیاهو و ترامپ در توهم به سر میبرند و نگاه دیگری نسبت به خود و دنیا دارند. کسی که سلاح هستهای دارد و عضو آژانس بینالمللی اتمی نیست، چطور به خودش اجازه میدهد این حرفها را بزند.
واعظی درباره واکنش رهبران کشورهای جهان در خصوص خروج آمریکا از برجام گفت: رسانهها و رهبران کشورهای جهان سخنرانی آقای روحانی را در مقابل سخنان ترامپ قرار میدادند. ما شاهد این بودیم که سخنرانی با ادبیات غیرسیاسی و سخیف ترامپ در مقابل سخنرانی حقوقی، سیاسی و منطقی رئیسجمهور کشورمان قرار داده شد. رهبران کشورهای اروپایی به دنبال چند جانبهگرایی بوده ولی آمریکا به دنبال یکجانبهگرایی است.
رئیس دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره مسائل اقتصادی خاطر نشان کرد: فشار فعلی دشمن بر مسئله ارز است. در حال حاضر عربستان، امارات و آمریکا بازاری در هرات، دوبی و سلیمانیه درست کردند تا قیمت ارز را در این بازار بالا ببرند و این افزایش قیمت بر بازار ایران تاثیر بگذارد. باید تعامل جدی بین تولیدکنندگان، کسبه، دولت و همچنین مردم به وجود بیاید تا از این دورانی که فشار اقتصادی وجود دارد در این 2 ماه عبور کنیم. وظیفه دولت، صدا و سیما و رسانهها است که مسائلی را برای مردم بازگو کرده تا شایعات جایی باز نکنند و مردم به اندازه نیاز خود خریداری کنند.
وی تاکید کرد: مردم نگران نباشند، کالاهایی که از خارج وارد میکنیم خریداری کردیم و اولویت ما سفره مردم، ارزاق و دارو است.
واعظی در پاسخ به این پرسش که برخی میگفتند نباید در مجمع عمومی سازمان ملل امسال شرکت کنیم و برخی دیگر میگفتند باید دولت حضور پرقدرت داشته باشد، تصمیم دولت در این باره چه زمانی قطعی شد، گفت: با توجه به اینکه اعضای شورای 25 نفره امنیت هر ماه یک رئیس دارد و اتفاقا نوبت به ریاست آمریکا رسید. رسم این است در دوران مجمع جلسه هماندیشی درباره مسائل مختلف باشد و ترامپ نیز اعلام کرده بود، من رئیس جلسه هستم و موضوع جلسه ایران است.
وی افزود: بعد از مطرح شدن این مطالب برخی گروههای سیاسی و دلسوزان میگفتند، خوب است رئیسجمهور به نیویورک نرود و برخی دیگر میگفتند، هر جا غیبت کردیم، متضرر شدیم، با حضور و طرح مواضع مخاطبین خود را مییابیم و حضور ما ضرر نیست.
رئیس دفتر رئیسجمهور تصریح کرد: بعد از مشورتها تصمیم به رفتن گرفته شد. جلسه شورای امنیت که میخواستند درباره ایران برگزار شود، آمریکا مجبور شد، عقبنشینی کند. جلسه با موضوع عدم اشاعه برگزار شد و همه کشورهای عضو از برجام دفاع کردند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره حاشیهسازیهای آمریکا که گفته میشد، امکان دیدار ترامپ با رئیس جمهور ایران وجود داشت،گفت: شرایط ترامپ شرایط خوبی نیست. در آبانماه انتخابات بسیار مهم مجلس نمایندگان پیشروی آمریکاست و همچنین یک سوم مجلس سنا و برخی از استانداران ایالات محتلف، نتیجه انتخابات مهم خواهد بود و دو حزب آمریکا تلاش میکنند، نتیجه را تغییر دهند.
واعظی تاکید کرد: ترامپ با کرهشمالی مذاکره کرد، جوابی نگرفت و سعی میکرد با ایران به تفاهم برسد. مرتب از مقامات مختلف آمریکا مسئله مذاکره مطرح میشد. مذاکره برای مذاکره معنی ندارد و باید معطوف به نتیجه و هدف باشد. ما گفتیم در گذشته مذاکره شد و به برجام رسید. آمریکا اول باید به تعهدات خود در برجام عمل کند و بعد میتواند حرف دیگری بزند.
رئیس دفتر رئیسجمهور تصریح کرد: شرایط امسال نسبت به سال گذشته متفاوت بود. موضوع بدعهدی آمریکا که ما مطرح کردیم موضوعی قابل پذیرش بود.
وی در پاسخ به این پرسش که واکنش پنهان آقای روحانی درباره پیشنهاد دیدار ترامپ چه بود، اظهار داشت: شخصیت ترامپ را تجزیه و تحلیل کرده بودیم. او شخصیت باثباتی ندارد، وقتی سهشنبه ساعت 7 صبح توئیت کرد که من برای رئیسجمهور ایران که مردی دوست داشتنی است احترام قائلم و ساعت 10:30 صبح همان روز در سخنرانی از الفاظی که هیچ سیاستمداری استفاده نمیکند استفاده کرد، دیدیم که روی حرف او نمیشود، حساب کرد.
رئیس دفتر رئیسجمهور در پاسخ به سوال مجری درباره دیدارها و مذاکرات صورت گرفته، گفت: در این سفر 17 دیدار از ابتدای صبح تا آخر شب صورت گرفت. 3 مصاحبه با شبکههای سی.بی.اس، سی.ان.ان و یک کنفرانس مطبوعاتی بود. دیدار با نخبگان و سیاستمداران آمریکا، ملاقات با مسلمانان و رسانههای مهم آمریکا از دیگر برنامههای این سفر بود. در ملاقاتها ابتدا بحث دوجانبه با توجه به مسائل اقتصادی یکی از اهداف ما در تنظیم روابط اقتصادی با کشورها بود و مسئله دوم شرایط منطقه بود. سومین موضوع مسئله برجام و پیامدهای خروج آمریکا از آن بود.
واعظی در پاسخ به سوال مجری درباره دیدار رئیسجمهور با مدیر اجرایی صندوق بینالمللی پول تصریح کرد: نماینده ما در این صندوق فردی است که در بانک مرکزی سابقه مسئولیت دارد و همچنین عضو شورای اصلی این صندوق است و ارتباط خوبی با نمایندگان کشورها دارد. این صندوق تلاش میکند در مسائل سیاسی بیطرف باشد و خود را حامی اعضا میداند و اعلام آمادگی کردند که توان خود را در همکاری با ایران در این مقطع که آقای روحانی گفت تحریمهای آمریکا علیه حقوق بشر و علیه مردم ایران است، انجام دهد و قرارهایی برای آینده گذاشته شد.
منبع: تسنیم
نظرات