فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۹۰۷۳

مروری بر روزنامه‌های ‌شنبه ۱۲ آبان ماه سال ۱۳۹۷

بسته‌های تورم‌زا و سیب‌زمینی‌های حاشیه‌ساز

بسته‌های تورم‌زا و سیب‌زمینی‌های حاشیه‌ساز

روزنامه ایران با استناد به یک نظرخواهی می‌گوید که بهبود در روابط خارجی مهم‌ترین پاشنه آشیل دولت است. جوان نیز روایت می‌کند که بسته‌های حمایتی جبران گرانی‌ها را نمی‌کند. خراسان به موضوع سیب‌زمینی‌های سمی پرداخته و دنیای اقتصاد نیز راهکارهای مقابله با تحریم را بیان کرده است.

همزمان با نزدیک شدن به دور دوم تحریم‌های آمریکا، کارشناسان و صاحب‌نظرانT مشورت‌های لازم را به دولت و سیاست‌گذاران ارائه می‌دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روزنامه ایران در گزارشی با نظرخواهی از 35 نفر اقتصاددان، مدیران تشکل‌ها و فعالان بخش خصوصی، « 3 اقدام اورژانسی تیم جدید اقتصادی دولت » را بیان کرده است.

ایران در مورد نتایج این نظرخواهی می‌نویسد: 46 درصد از اقتصاددانان، مدیران تشکل‌ها و فعالان اقتصادی معتقدند که بهبود در روابط خارجی مهم‌ترین پاشنه آشیل دولت است و مجموعه حاکمیت بهتر است تا برای بهبود روابط خارجی تمام تلاش خود را به‌کار گیرد. در این میان 23 درصد نیز بر این باورند که اصلاح نظام پولی و مالی کشور باید در اولویت کاری تیم جدید اقتصادی دولت قرار گرفته و همه دستگاه‌های اقتصادی نسبت به این موضوع با هم همصدا شوند.

این روزنامه ادامه می‌دهد: 20 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرخواهی، به گزینه عدم دخالت دستگاه‌ها در قیمت‌گذاری و کسب و کارها رأی داده‌اند و بر این باورند که بهتر است دولت آزادسازی فعالیت‌های اقتصادی را در پیش گیرد. حدود 11 درصد نیز اولویت‌های دیگری نظیر مبارزه با فساد، رانت و شفاف‌سازی در بخش‌های مختلف اقتصادی را به سیاستگذاران تازه نفس دولت پیشنهاد کرده‌اند. در این نظرخواهی البته با بیشتر اقتصاددانان و فعالان سرشناس اقتصادی تماس گرفته شد که برخی از آنان حاضر به اظهار نظر نشدند.

روزنامه جوان نیز در گزارشی به بررسی بسته‌های حمایتی دولت پرداخته و اعلام می‌کند که « بسته‌های حمایتی جبران گرانی‌ها را نمی‌کند. »

براساس طرح حمایتی دولت که هفته گذشته به تصویب رسید، قرار است دولت در دو نوبت بسته‌های 300 هزار تومانی در اختیار خانواده‌های با درآمد زیر 3 میلیون تومان قرار بدهد. رئیس انجمن اقتصاد اسلامی در این خصوص می‌گوید: این طرح اقدام خوبی است، اما تورم‌زا خواهد بود.

لطفعلی بخشی، اقتصاددان نیز در گفتگو با جوان در این خصوص اعتقاد دارد: این طرح‌ها برای دل‌خوش کردن مردم است. نمی‌دانم این روال پرداخت پول به مردم تا کی ادامه خواهد داشت. این یارانه‌ها در نیمه دوم سال موج تورمی ایجاد خواهد کرد و درد زیادی از مردم دوا نمی‌کند.

علیرضا حیدری، کارشناس حوزه کار نیز به جوان می‌گوید: پرداخت کمک جبرانی دولت به حقوق‌بگیران زیر ۳ میلیون تومان تنها بخشی از فشار افزایش هزینه‌ها و تورم را از دوش آن‌ها برمی‌دارد و همه را جبران نمی‌کند.

جوان در گزارش دیگری به معافیت 8 خریدار بزرگ نفت ایران اشاره کرده است. این روزنامه به نقل از بلومبرگ روایت کرده که چهار کشور چین، هند، ژاپن و کره جنوبی از تحریم‌های نفتی ایران معاف شده‌اند. در عین حال جوان نقل می‌کند: روز گذشته فاتح دونمز، وزیر انرژی ترکیه هم اعلام کرد که کشورش از تحریم‌های نفتی امریکا علیه ایران معاف شده‌است. بنابراین باید نام ترکیه را هم در لیستی که امریکا منتشر خواهد کرد، مشاهده کنیم.

روزنامه خراسان نیز در گزارش امروز خود به « ماجرای سیب‌زمینی‌های سمی » پرداخته است. خراسان در این زمینه می‌نویسد: برخی کشاورزان بومی می‌گویند کشاورزانی که به آن‌ها عنوان کشاورزان مهاجر داده می‌شود برای رسیدن به سود بیشتر از مواد ممنوعه مثل اسید استفاده می‌کنند تا محصول بیشتری به دست آورند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خراسان در این زمینه می‌گوید: چنین گزارش‌هایی عمومیت ندارد و متاسفانه مسائل به گونه‌ای جلوه داده می‌شود که انگار همه محصول پیاز یا سیب زمینی ممکن است از جهت وجود سموم وکودهای شیمیایی خطرناک باشند.

وی ادامه می‌دهد: ما معتقدیم نظارت فعلی وزارت بهداشت بر فرآورده های غذایی یا واحدهای ارائه‌دهنده مواد غذایی نظارت کاملی است اما این نظارت حدود 25 درصد زنجیره و مواد را شامل می‌شود و مواردی که به حوزه کشاورزی، توزیع محصولات کشاورزی، نحوه کشت و نحوه استفاده از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی برمی‌گردد مشخص نیست.

اما روزنامه دنیای اقتصاد نیز با عنوان « زره ایران در جنگ اقتصادی » به راه‌های مقابله با تحریم‌ها پرداخته است. این روزنامه با اشاره به تجارب بین‌المللی اشاره می‌کند که باید در چنین شرایطی ایران باید از طریق برخی اقدامات تاب‌آوری اقتصادی خود را افزایش دهد.

این روزنامه در خصوص این اقدامات می‌نویسد: استفاده از رویکردهای خلاقانه در تجارت، تغییر هارمونی شرکای تجاری، استفاده از پیمان‌های پولی چندجانبه و کاهش تمرکز صادرات بر محصولی خاص، افزایش استحکام نظام مالی و تقویت بخش خصوصی با بهبود فضای کسب‌و‌‌کار ازجمله راهکارهایی است که می‌تواند با ایجاد یک زره ضدبحران شوک ناشی از تحریم‌ها را به موجی میرا و کم‌اثر تبدیل کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.