مروری بر روزنامههای شنبه ۲۶ آبان ماه سال ۱۳۹۷
سازوکار افزایش قیمت خودرو و پیشبینی ادامه کاهش قیمت دلار
روزنامه ایران سازوکار چهارگانه برای قیمتگذاری جدید خودرو را تشریح میکند. اطلاعات از سقوط نفت، طلا و ارز در بازار خبر میدهد. روزنامه خراسان نیز از محدودیت جدید در رابطه با تراکنش مالی دلالان ارزی روایت میکند و در نهایت اعتماد به نقل از محمود صادقی به جلوگیری از 10 هزار میلیارد فرار مالیاتی از طریق رعایت ضوابط پولشویی اشاره میکند.
چند وقت پیش وزیر امور خارجه اظهاراتی درباره FATF و میزان پولشویی در ایران بر زبان آورد که به بمب خبری آن هفته رسانههای کشور تبدیل گشت.
به گزارش تجارتنیوز، اظهارات وزیر امور خارجه واکنشهای مختلفی در پی داشت که بیشتر آنها در مخالفت با آن بود. روزنامه اعتماد در گزارشی به این موضوع پرداخته که « ظریف کجا را نشانه گرفت » و منظور وی از آن اظهارات چه بود.
اما محمود صادقی، نماینده مجلس در گفتگو با اعتماد اظهار میکند: در همين دو سالی كه ما مجبور شديم ضوابط پولشويی را رعايت كنيم، بيش از 10 هزار ميليارد از فرارهای مالياتی جلوگيری شده است. تروريستهای مهاجم به مجلس را هم از طريق تراكنشهای مالی توانستيم رديابی كنيم.
صادقی به یکی از مصادیق تراکنشهای مالی غیرشفاف اشاره میکند و میگوید: ما در شبكه مالی داخلی افرادی وجود دارند كه تراكنشهای مالی غيرشفاف دارند و يك مصداق بارز آن افرادی هستند كه در شهرداری تراكمفروشی ميكردند كه طبق گزارشهايی از بررسی تراكنش مالی، بخشی از اين وجوه به خارج از كشور ارسال میشد و حتی در يك مورد من خبر دارم كه در آنجا ملك و املاك خريداری كرده بودند كه امروز در دادسرا پرونده دارند. همه اين موارد محصول فضای غيرشفاف است كه اگر ما به سمت اصلاح آن گام برداريم، میتوانيم مانع از بروز تخلفات شويم.
روزنامه اطلاعات نیز از « سقوط قیمت نفت، طلا و ارز در بازار » گزارش میدهد. این روزنامه در مورد وضعیت بازارها مینویسد: دیروز ۱۱ هزار و ۸۰۰ تومان قیمتگذاری شد ولی خریداری نداشت. هر یورو اتحادیه اروپا هم که هفته قبل حدود ۱۶ هزار تومان خرید و فروش میشد، دیروز در مراکز عمده معاملات ارزی ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان عرضه میشد. بهای پوند انگلستان هم در مراکز عمده معاملات ارزی تهران از ۱۸ هزار تومان ابتدای هفته قبل به حدود ۱۵ هزار تومان در شرایط فعلی کاهش یافته است.
اطلاعات ادامه میدهد: بسیاری از کارشناسان روند نزولی بازار ارز و سکه را ادامه دار پیشبینی میکنند. از سوی دیگر روند نزولی نرخ ارز در بازار موجب شد قیمت انواع سکه بهار آزادی هم افت داشته باشد. دیروز قیمت هر قطعه سکه طلا ( طرح جدید) به۳ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان رسید که حداقل یک میلیون تومان ارزانتر از رقم مشابه ابتدای هفته قبل است.
اطلاعات در مورد کاهش قیمت طلا و دلایل آن نیز مینویسد: هر گرم طلای ۱۸ عیار (بدون مزد ساخت) هم که ابتدای هفته قبل ۴۲۳ هزار تومان در بازار تهران معامله میشد، دیروز ۳۴۰ هزار تومان عرضه شد. به اعتقاد فعالان بازار، کاهش نرخ جهانی ارز، کاهش تقاضای خرید، فعالیتهای انجام شده بانک مرکزی و انتشار اخبار جمع آوری دلالان خیابانی، دلیل کاهش قیمت طلا بوده است.
روزنامه ایران نیز در گزارش امروز خود به « سناریوهای جدید قیمتگذاری خودرو » پرداخته است. این روزنامه روایت میکند که وزارت صمت براساس متقاضیان خرید خودرو، چهار سناریو برای قیمت خودرو در نظر گرفته است که روز شنبه (امروز) مشخص خواهد شد.
ایران در مورد چهار سناریو قیمتگذاری مینویسد: اولین گروه قیمتگذاری مربوط به افرادی است که خودرو خریداری نکردند و از بعد از بخشنامه وزارت صنعت، میخواهند خودروی جدید خریداری کنند. گروه دوم، مربوط به کسانی است که بهصورت ثبتنامی خودرو خریداری کردهاند و هنوز تحویل نگرفتهاند.
ایران ادامه میدهد: گروه سوم، با قیمت قطعی خرید انجام دادند و هنوز زمان تحویل خودرویشان نرسیده است. گروه چهارم، با قیمت غیر قطعی ثبتنام انجام شده و هنوز خودرو به مشتری تحویل داده نشده است.
اما در ادامه این روزنامه در گفتگو با یک منبع آگاه، روایت میکند که قیمتهای آینده خودرو، قیمتی بین بازار و قیمت کارخانه خواهد بود. این منبع آگاه میگوید که خودروسازان خواستار آزادسازی قیمت خودرو بودهاند، اما مسئولان وزارت صمت به علت نارضایتی مردم آن را رد کرده و سناریوهای چهارگانه را وضع کردهاند.
این منبع آگاه در مورد قیمت احتمالی خودروها میگوید: اکنون قیمت پراید در کارخانه 23 میلیون تومان است اما کف بازار که بهصورت واقعی معامله میشود 35 میلیون تومان است لذا قیمت 38 میلیون تومانی که عنوان میشود در بازار خرید و فروش نمیشود. لذا در کارگروه قیمت بین 23 تا 35 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که بزودی اعلام خواهد شد.
روزنامه خراسان نیز در گزارشی با عنوان « قفل بر کارتخوانهای ارزی » خبر از محدودیت تراکنشهای مالی دلالان ارزی میدهد.
خراسان یکی از شگردهای دلالان ارزی برای افزایش تقاضا از طریق دستگاههای کارتخوان را اینگونه روایت میکند: برخی متقاضیان ارز، از طریق دستگاههای کارت خوانی که به صورت غیر قانونی از مرز خارج شده بودند و بدون هرگونه محدودیت هر کارت میتوانست چندین تراکنش ٥٠ میلیون تومانی روی آن انجام دهد، اقدام به پرداخت معادل ریالی ارز میکرد. سپس این افراد که عمده هدف آن ها خروج سرمایه از کشور، تسویه خرید قاچاق و… بود، ارز مورد نیاز خود را از داخل کشور دریافت میکردند. این موضوع به افزایش تقاضا در بازار آزاد و غیررسمی ارز منجر میشد.
این روزنامه ادامه میدهد: با دستورالعمل جدید بانک مرکزی، هم اینک عملا امکان گذاشتن سفارشهای بزرگ خرید ارز بدون پرداخت حضوری در شعبه بانکها مسدود شده است. در نتیجه با خارج شدن بخشی از تقاضاهای سفتهبازی، روند کاهش نرخ ارز با سرعت بیشتری در این چند روزه به پیش میرود.
نظرات