فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۳۳۷۶۷

جهانگیری:

باید تورم و قیمت دلار قابل پیش‌بینی باشد

باید تورم و قیمت دلار قابل پیش‌بینی باشد

معاون اول رئیس‌جمهور بازگشت ثبات اقتصادی را مهمترین اولویت‌ دولت دانست و گفت: باید تورم و قیمت دلار با ثبات و برای فعالان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، شامگاه دوشنبه (19 آذر) در جلسه شورای اداری استان هرمزگان که با حضور فعالان اقتصادی استان برگزار شد، از بیان دغدغه‌ها و نقد دلسوزانه فعالان اقتصادی و کارآفرینان روستایی استان قدردانی کرد و از وزرای حاضر در جلسه خواست رسیدگی به مشکلات مطرح شده را در دستورکار خود قرار دهند.بخشی از سخنان جهانگیری را در ادامه می‌خوانید.

*باید در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نشان دهیم که نظام جمهوری اسلامی سرزنده است و می‌تواند بر مشکلات غلبه کند، گروهی که اکنون در آمریکا بر مسند قدرت هستند، با بی‌شرمی ادعا می‌کردند که جمهوری اسلامی ایران چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تجربه نخواهد کرد و پرونده‌اش قبل از سالگرد چهلمین سال بسته خواهد شد.

*آمریکایی‌ها در دوران جنگ تحمیلی کمک‌های زیادی به صدام کردند و اکنون نیز داعش را راه انداخته‌اند تا امنیت منطقه را برهم بزنند، اما کشوری که اجازه نداد داعش به کشورهای منطقه آسیب وارد کند و با داعش مبارزه کرد جمهوری اسلامی ایران بود.

*باید بدانند ایران کشور بزرگ و قدرتمند منطقه است و مصلحت منطقه در این است که دست دوستی به سوی ایران اسلامی دراز کنند چرا که ما می‌خواهیم با همه کشورهای امت اسلام روابط خوبی داشته باشیم.

برجام توافقی بود که تلاش زیادی برای آن صورت گرفت

*کشورهای حامی قدرت‌های بیگانه در منطقه بدانند اگر امروز آمریکایی‌ها دوستشان هستند روزی کاری با آن‌ها خواهند کرد که با حسنی مبارک، صدام و محمدرضا پهلوی کردند، برجام توافقی بود که تلاش زیادی برای آن صورت گرفت تا بتوانیم آرامش را بر اقتصاد حاکم کنیم، با دنیا تعامل و بازار دنیا را در دست بگیریم که آمریکایی‌ها برخلاف تمام عرف‌های عاقلانه که در دنیا ترسیم شده از برجام خارج شدند.

*چند درس جهانی و داخلی می‌توانیم از تحریم بگیریم، آمریکایی‌ها به دنبال حقوق شهروندی نیستند؛ در همین نمونه اخیر، یک روزنامه‌نگار به آن شکل فجیع کشته می‌شود اما آمریکایی‌ها در برابر این موضوع رسوا شدند و مجبور شدند توجیه کنند که این قتل اتفاق بدی بوده اما نمی‌توانند روابط را با عربستان که با آن قرارداد 400 میلیاردی دارند، زاویه بگیرند و این قرارداد را فدای یک انسان کنند.

*امروز همه دنیا جز چند کشور از جمله رژیم صهیونیستی، به حفظ برجام معتقد هستند و از ایران حمایت می‌کنند، تصریح کرد: مقامات کشورها حتی هم پیمانان آمریکا مانند کانادا و اروپا و کشورهای آسیایی همه اعلام می‌کنند که حق با ایران است.

*نظمی که آمریکا برای جهان در نظر گرفته نظم قلدری است که یک طرف دیکته می‌کند و همه کشورها باید از آن تبعیت کنند.

*بیماری‌های مزمنی که در مسائل اقتصادی کشورمان وجود دارد زمانی سرباز می‌کند، باید ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور را احیا کنیم و برای حل بیماری‌های مزمن اقتصاد اگر نیاز باشد جراحی اقتصادی کنیم.

*یکی از مهمترین اولویت‌های دولت را بازگرداندن ثبات اقتصادی به کشور است و آمریکایی‌ها با جو روانی و رسانه‌ای و تبلیغات، سبب وارد شدن شوک اقتصادی به کشور شدند که البته این موضوع کوتاه‌مدت بود و ما می‌توانیم به سرعت آن را جبران کنیم و ثبات را به اقتصاد کشور برگردانیم.

باید تورم و نرخ دلار باثبات و برای فعالان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد

*باید تورم و قیمت دلار با ثبات و برای فعالان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد، مدیران کشور مدیرانی توانمند و کارآزموده هستند و پیش‌بینی ما این است که به سمت ثبات اقتصادی در حرکت هستیم.

*آمریکایی‌ها به دنبال ممانعت از صادرات نفت کشورمان بودند که در این طرح شکست خوردند و از طرفی به دنبال وادارسازی اوپک به تصویب تصمیمات خودشان بودند که با همکاری اعضای اوپک و قدرت نمایی روسیه این طرح آمریکا نیز شکست خورد و ایران در این کاهش مستثنی شد.

*صادرات غیرنفتی کشور باید توسعه یابد، یکی از اتفاقات مثبت امسال این است که نرخ ارز برای صادرکنندگان مناسب است و این یعنی باید از این فرصت استفاده کنیم و صادرات را تقویت کنیم.

*در جریان صادرات، سرمایه از کشور بیرون می‌رود و ما به ازای آن، باید سرمایه، ارز یا کالای مورد نیاز وارد کشور شود و باید به نوعی ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور بازگردد و این قاعده فقط مختص بخش خصوصی نیست چرا که اگر مثلا ده میلیون بشکه نفت از کشور صادر اما به ازای آن چیزی وارد کشور نشود، مردم دولت را بازخواست خواهند کرد که در مقابل فروش این ده میلیون بشکه نفت چه چیزی وارد کشور شده است.

*البته در مقطعی بنا بر ضرورت، سخت‌گیری‌هایی وجود داشت و دولت بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هایی صادر کرد اما به تدریج و با گفتگوهایی که با فعالان اقتصادی و صادرکنندگان داشتیم، اصلاحاتی صورت گرفته است.

وضعیت معیشت مردم نیازمند توجه ویژه

*باید به وضعیت معیشت مردم به طور ویژه توجه شود، زندگی هشتاد میلیون ایرانی بر اثر فعالیت فعالین اقتصادی تأمین شود، شرایط زندگی مردم را می‌دانیم و معیشت مردم را از دیگر اولویت‌های خود در کنار ایجاد اشتغال می‌دانیم.

*یک انباشت بیکاری از قبل در کشور وجود دارد و بخشی نیز سالانه به آن اضافه می‌شود، دولت باید زمینه‌هایی ایجاد کند که سرمایه‌گذاری جدید در کشور اتفاق بیفتد و راهکارهایی ایجاد کنیم که بدون رانت و فساد با این نرخ ارزها، انگیزه سرمایه‌گذاری از بین نرود.

*حفاظت و صیانت از اشتغال‌ موجود وظیفه اصلی دولت است، کمیته رفع موانع واحدهای تولیدی با مسئولیت وزیر صمت در مرکز تشکیل ‌شده و مشکلات آن‌ها بررسی می‌شود و در هر استانی کمیته تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استانداران تشکیل می‌شود و گزارش‌ها را به‌ صورت مستمر مطالعه و بررسی می‌کنم.

*استان هرمزگان قلب اصلی توسعه کشور است، نبض تجارت کشور در هرمزگان می‌زند و بزرگترین بنادر و بخشی از صنایع نفت و گاز، فولاد و آلومینیوم و تعدادی از پالایشگاه‌های اصلی کشور در این استان واقع شده است.

یکی از محورهای توسعه استان هرمزگان باید توسعه دریا محور باشد

*یکی از محورهای توسعه استان هرمزگان باید توسعه دریا محور باشد، علاوه بر توسعه صنایع دریایی نظیر کشتی سازی و توسعه آبزی پروری، باید صنایع بزرگ کشور را در نزدیکی سواحل ایجاد کنیم چرا در کنار سواحل، محدودیت منابع آب نیز وجود ندارد.

*در مقطعی که آمریکا قصد تحریم و فشار بر ایران دارد، استان‌های مرزی نقش محوری در مقابله با تحریم آمریکا دارند.

*تحریم کردن ایران حرفی عبث و بیهوده است و ایران با 15 کشور همسایگی دارد و اینکه بتوانند ایران را حبس کنند یک شوخی بیش نیست.

*یکی از راه‌های مقابله با بیکاری را توسعه گردشگری در استان هرمزگان است که باید روند اعطای تسهیلات و صدور مجوزها با سرعت بیشتری انجام شود و استاندار هرمزگان باید به صورت پایلوت در یکی از مناطق استان، این موضوع را دنبال کند تا همه امور مربوطه با سرعت و از طریق پنجره واحد انجام شود.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.