رضایی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری:
تاریخ گویای پیشبینیهای اقتصادی درست بنده است
محسن رضایی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: تاریخ گویای پیشبینیهای درست بنده در خصوص مشکلات اقتصادی امروز است، البته به فضل الهی نخواهیم گذاشت این شرایط پایدار باشد.
به گزارش تجارتنیوز ، وی در جمع فعالان اقتصادی و در نشستی که در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، دهه ۹۰ را دهه فرصتهای از دست رفته دانست و گفت: در طی ۵۰ سال گذشته برای اولین بار است که استهلاک سرمایهگذاری از سرمایهگذاری جدید بیشتر است و همه بر شرایط و مشکلات اقتصادی آشنا هستید.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید جلوی اشتباهات را بگیریم و نگذاریم دولتهای گذشته تکرار شود. ممکن است به نقطه غیرقابل بازگشت برسیم که زیبنده مردم ما نیست. مهمترین مانع رشد اقتصادی و عامل اصلی مشکلات کشور، دولتها هستند و نقطه تحول نیز خود دولت است، دخالتهای دولت در پول ملی باید قطع شود.
رضایی ادامه داد: دولت باید در اقتصاد که در حال توسعه است، نقش داشته باشد. دولت میتواند شتابدهنده خوبی باشد تا اینکه توسعه اقتصادی در ایران سرعت گیرد اما شتابدهنده نباید خودش رقیب بخش خصوصی شود.
وی صنعتی شدن در ایران را عقیم دانست و گفت: ما سعی خواهیم کرد که شرایط را اصلاح کنیم. من اگر رئییسجمهور شوم، خواهید دید که جایگاه واقعی اتاق بازرگانی را باز خواهم گرداند.
کاهش سهم ایران از اقتصاد جهانی به ۵۰ درصد
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست گفت: سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی نسبت به ۴۰ سال قبل نصف شده است. اینها همه نتیجه وعده و وعیدهاست.
وی افزود: خوشبختانه در این دوره رویکرد همه کاندیداها، رویکرد اقتصادی است. اما باید توجه داشت که در گذشته نیز شاهد این حرفها بودهایم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: امروز خجالتآور است که سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی نسبت به ۴۰ سال قبل نصف شده است، البته ما خودمان را با جهان مقایسه نمیکنیم. اینها همه نتیجه وعده و وعیدهاست.
وی تصریح کرد: علیرغم صحبت از منابع معدنی، ظرفیتهای نیروی انسانی که تقریبا درست است، اما پرسش این است که در حال حاضر چرا اینجا هستیم؟.
کاهش ارزش پول ملی، آرامش را از بخش خصوصی گرفت
سعید ممبینی، رئیس اتاق اصناف ایران نیز گفت: یکی از مواردی که آرامش بخش خصوصی را گرفته، کاهش ارزش پول ملی است که باعث شد سرمایه بسیاری از واحدهای تولیدی و اقتصادی تحلیل برود.
وی افزود: یک اصل کلی برای فعالان اقتصادی این است که بتوانند در آرامش خاطر کار و تولید ثروت کنند و این ثروت را در سرمایهگذاری صنعت کشور قرار دهند. اما مدتها است که فعالان اقتصادی نمیتوانند در آرامش کار کنند.
رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: افزایش نرخ ارز توان رویارویی بسیاری از واحدهای مختلف با مشکلات را گرفت. الان هم تئوریهای مختلفی مطرح میشود که اگر قیمت ارز کم شود چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد، چه مشکلاتی ایجاد شود و اگر افزایش یابد چه اتفاقاتی میافتد.
ممبینی با انتقاد از عدم توجه به توصیههای اتاقهای اصناف گفت: ما ۴۰۰ اتاق اصناف و ۷۸۰۰ اتحادیه صنفی داریم که نقش مشاورهای برای بخشهای مختلف اجرایی را دارند اما متأسفانه تاکنون به پیشنهادات و توصیههای آنها توجهی نشده است. امیدواریم پس از این اتاق اصناف و تعاون بیشتر در تصمیمگیریهای دخیل شوند.
منبع: مهر
آخرین اخبار انتخابات را در صفحه اختصاصی انتخابات ۱۴۰۰ پیگیری کنید.
نظرات