فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۵۱۳۴۷

قاضی‌زاده هاشمی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری: 

برای یک و نیم میلیون ازدواج در سال، برنامه‌ریزی کرده‌ایم

برای یک و نیم میلیون ازدواج در سال، برنامه‌ریزی کرده‌ایم

سیدامیرحسین قاضی‌زاده، کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: سالانه حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار ازدواج داریم و ما برای یک و نیم میلیون ازدواج در سال، برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی در برنامه‌ای در رادیو فرهنگ سخن می‌گفت. گزیده‌ای از سخنان وی را در ادامه می‌خوانید.

-با اینکه تمایل به ازدواج در بیش از ۹۵ درصد جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است. اولین مساله اشتغال و بعد سربازی، تحصیلات و هزینه‌های ازدواج است. قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است.

-دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است. از زاویه خانواده به برنامه و بودجه و سیاست و سیاست خارجی، نگاه می‌کند از زاویه خانواده اشتغال ایجاد می‌کند. اشتغالی برای آن مطلوب است که پشتیبان خانواده است.

-یک صندوق درست کردیم که برای ازدواج، تامین جهیزیه و اشتغال خانواده اعتباری پیش‌بینی کرده است. الان حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار ازدواج در سال داریم که با ما تا سه برابر یعنی برای یک و نیم میلیون ازدواج در سال، برنامه‌ریزی کرده‌ایم. طرح های مکمل دیگری نیز داریم که برای کل کشور است، طرح مسکن و اشتغال است که به تکمیل و تعمیق این موضوع کمک می‌کند.

-هر فعالیت فرهنگی، اجتماعی و زیربنایی که انجام می‌دهیم باید پیوست اقتصادش را داشته باشیم. باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی بکنیم که باعث خلق منابع مالی برای آن بخش و خودکنترلی بشود.

-متاسفانه ما در ۵۰ سال گذشته با یک تبدیل سریع ۸۰ درصدی جمعیت روستایی به شهری مواجه شدیم. در حالیکه در کشورمان تنوع قومی زیادی وجود دارد، تنوع فرهنگی زبانی و مذهبی وجود دارد و از جاهای دیگر خرده‌فرهنگ‌ها کنار هم قرار گرفته‌اند و مخلوط شده‌اند. برای تولید یک فرهنگ قرن‌ها زمان می‌برد تا یک آداب و رسوم تشکیل بشود. وقتی سریع اتفاق بیفتد یک سری از ناهنجاری‌های اجتماعی صورت می‌گیرد مثلا طلاق افزایش می‌یابد به خاطر اینکه این جاها تضاد فرهنگی بیشتری صورت می‌گیرد. به خاطر اینکه مردم پنهان شده در کنار هم قرار دارند. باید این جمعیت را بپراکنیم یعنی کاری بکنیم که در پیرامون اینقدر قوی باشد که تمایل به مهاجرت به مرکز نباشد و تمایل به مهاجرت معکوس اتفاق بیفتد. ما طراحی کلانی کردیم برای پراکندگی جمعیت.

-فضای مجازی، فضای فرصت‌های بزرگ تعلیم و تربیت، آگاهی‌بخشی، تامین نیازهای مردم و اقتصاد دیجیتال است به خصوص الان کرونا باعث شده بخش بزرگی از اقتصاد اینجا باشد. تهدید هم هست آنهایی که فرزند و خانواده دارند از برخی مسائل فضای مجازی نگرانند.

-مهمترین پدیده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، بهداشتی و درمانی قرن و مساله اصلی دولت آتی است. چون فقط بحث مرگ و میر نیست، آثار عدیده‌ای روی سبک زندگی و فرهنگ دارد. ما یک برنامه جدی داریم که بتوانیم مردم را تا آخر سال به زندگی عادی برسانیم. باید مراقب باشیم چون کرونا تا پنج سال آینده جمع نمی‌شود در دنیا. ما دو برنامه اصلی داریم که تا آخر سال شهرها را آبی بکنیم و آبی نگه داریم تا مردم تحرک لازم را داشته باشند.

منبع: فارس

آخرین اخبار انتخابات را در صفحه اختصاصی انتخابات ۱۴۰۰ پیگیری کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.