طی سه ماه گذشته انجام شد؛
افزايش ۶۰۰۰ ميليارد ريالي ارزش سهام «وصندوق»
ارزش بازار شرکت صندوق بازنشستگی کشوری بعد از برگزاری مجمع در انتهای تیرماه سال جاری ۳۴.۰۴۷ میلیارد ریال بوده است که بعد از حدود سه ماه در اوایل آبان ماه به ۴۰.۱۲۲ میلیارد ریال رسیده است. این موضوع بیانگر افزایش بیش از ۶۰۰۰ میلیارد ریالی در ارزش بازار شرکت و دارایی بازنشستگان در طی همین مدت است.
شركت سرمايهگذاری صندوق بازنشستگي كشوری درتاريخ ۱۳۶۷/۰۴/۲۵ در اداره ثبت شركتهای تهران به ثبت رسيد و در تاريخ ۱۳۷۹/۰۶/۳۱ در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، اهم اقدامات انجام شده در جهت افزایش بازدهی و رشد عملکرد شركت سرمايهگذاری صندوق بازنشستگي كشوری (هلدینگ انرژی) در بورس تهران در مصاحبهای با سعيد محمدی مدير سرمايهگذاری اين شركت تشريح شد كه ماحصل اين گفتوگو را با هم میخوانيم.
فعالیت شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری در چه حوزههایی است و بر روی چه صنایعی تمرکز دارد؟
شركت سرمايهگذاری صندوق بازنشستگي كشوری درتاريخ ۱۳۶۷/۰۴/۲۵ در اداره ثبت شركتهای تهران به ثبت رسيد و در تاريخ ۱۳۷۹/۰۶/۳۱ در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذيرفته شده است.
به منظور افزايش بهرهوری و بازدهی سرمايه، اين شركت از اواخر سال ۱۳۹۴ به عنوان هلدينگ انرژی صندوق بازنشستگی کشوری رسما فعاليت كاری خود را روی موضوعات مرتبط با نفت، گاز، پتروشيمي و نيروگاهی متمركز نمود تا با بهرهگيری از ظرفيتهای ويژه نسبت به ايجاد ارزش افزوده بيشتر براي سهامداران خود اقدام نمايد.
اين شركت با دارا بودن فرصتهای بالای جذب همكاری و سرمايهگذاری خارجی و قرار گرفتن در بين ۲۰ شركت برتر از نظر ارزش بازار سهام در بين ۴۵۰ شركت بورسی ايران، گامی بلند بهسوی تبديل شدن به يكي از بزرگترين شركتهای سرمايهگذاری در حوزه نفت، گاز، پتروشيمی و نيروگاهی در ايران برداشته و رويكرد جديدی در ارزشآفرينی و ايجاد ارزش افزوده رقم زده است.
عملکرد شرکت در زمینه قیمت سهام شرکت و بازدهی به چه صورت بوده است؟ ارزش بازار شرکت طی چند ماه گذشته چه تغییری داشته است؟
در سال گذشته به دلیل تغییر سال مالی شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری از ۳۱ شهریور ماه به ۲۹ اسفند ماه، به فاصله ۶ ماه دو مجمع عادی برگزار گردید که در هر یک از آنها ۲۴۰ ریال سود به ازای هر سهم میان سهامداران شرکت تقسیم شد. قیمت سهم بعد از برگزاری مجمع در انتهای تیرماه سال جاری روند رو به رشدی را طی نمود بهطوریکه در یک بازه زمانی حدودا سه ماهه ۱۸ درصد رشد داشته است.
ارزش بازار شرکت بعد از برگزاری مجمع در انتهای تیرماه سال جاری ۳۴.۰۴۷ میلیارد ریال بوده است که بعد از حدود سه ماه با عملکرد مثبت شرکتهای زیرمجموعه (بهویژه شرکتهای فعال در صنعت پتروشیمی و فرآوردههای نفتی) در اوایل آبان ماه به ۴۰.۱۲۲ میلیارد ریال رسیده است. این موضوع بیانگر افزایش بیش از ۶۰۰۰ میلیارد ریالی در ارزش بازار شرکت و دارایی بازنشستگان در طی همین مدت میباشد. انتظار میرود با تثبیت یا افزایش قیمت نفت در محدوده بالای ۵۵ دلار، شاهد رشد قیمت سهام موجود در پرتفوی وصندوق باشیم.
با توجه به اینکه عمده پرتفوی بورسی شرکت متمرکز بر صنایع پتروشیمی و فرآوردههای نفتی است؛ با توجه به تغییرات قیمت نفت، در مورد ارزش پرتفوی و تغییرات آن در چند ماه اخیر توضیح دهید؟
وضعیت پرتفوی بورسی شرکت بعد از برگزاری مجمع عادی سالیانه شرایط مطلوبی داشته است. ارزش پورتفوی بورسی شرکت در طی بازه زمانی سهماهه گذشته بیش از ۲.۱۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است و مدیریت شرکت بر حفظ و افزایش این ارزش دارایی بازنشستگان تاکید دارد. افزایش قیمت نفت و همچنین رشد قیمت سهام پتروشیمی و همچنین شرکتهای فعال در صنعت فرآوردههای نفتی موجب رشد ارزش سهام موجود در پرتفوی شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری (هلدینگ انرژی) شده است.
همانطور که میدانید انجام سرمایهگذاری مطلوب از سوی صندوقهای بازنشستگی نیاز به برنامهریزی بلندمدت دارد؛ شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی برای افزایش بازدهی و افزایش ثروت سهامداران چه اقدامات مهمی در بازه زمانی بلندمدت انجام داده است؟
مدیریت هلدینگ انرژی صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان بازوی صندوق بازنشستگی کشوری در سه سال گذشته، اقدامات متعددی را برای افزایش ثروت صاحبان سهام خود اعم از بازنشستگان و دیگر سهامداران خرد انجام داده و همچنین در حال اقدام دارد. اقداماتی از قبیل
-اصلاح ساختار شرکت از سرمایهگذاری چند رشتهای به سمت هلدینگ انرژی
-خرید بلوک ۷۷/۵۱ درصدی شرکت پتروشمیران مالک ۵۱% سهام شرکت پلیپروپیلن جم
-کسب قبضه مدیریتی در شرکت پلیپروپیلن جم (مجموع ۷۵% سهام)
-تامین مالی و اتمام پروژه صبافولاد خلیج فارس به عنوان نخستین تولیدکننده آهن اسفنجی به شکل بریکت گرم در ایران
-خرید بلوک ۵۱ درصدی پتروشیمی مسجدسلیمان
-فعالسازی مجدد و تسریع در پروژه ABS Rubber پتروشیمی جم با سرمایهگذاری ۱.۲۰۰ میلیارد تومانی
-مدیریت بهینه شرکتهای سرمایهپذیر هلدینگ
-وصول مطالبات از شرکتهای سرمایهپذیر و کاهش مطالبات به حداقل ممکن
-وصول مطالبات بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان از شرکت سرمایهگذاری رنا و استرداد ۶/۹ درصد از سهام شرکت ایران خودرو به مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان
-تعامل سازنده با شرکت نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) و هم افزایی با شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی و وزارتخانه متبوع
-تهاتر بدهی سنواتی ناشی از سود سهام دریافتنی شرکتهای نفت پاسارگاد، نفت ایرانول و پتروشیمی فنآوران با مطالبات شرکت تاپیکو از پتروشیمی جم
-انتقال سهام شرکت پتروشیمی جم از بازار فرابورس به بورس
-کسب قبضه مدیریتی پتروشیمی جم با اخذ سهام ۷۵/۳ درصدی از تاپیکو و کسب مالکیت ۷/۵۰ درصد توسط گروه
-تولید گریدهای جدید محصول در مجموعه شرکتهای پتروشیمی اصلاح ساختار مالی و تولیدی شرکت لولهسازی اهواز و رفع مشکلات مجموعه
-اخذ بیش از یک میلیون تن قرارداد تولید لوله از شرکت ملی گاز
-افتتاح خط تولید لوله اسپیرال در شرکت لولهسازی اهواز
-مذاکرات بینالمللی و انعقاد تفاهمنامه با شرکتهای بزرگ دولتی ژاپن، کرهجنوبی و چین جهت اجرای پروژهها بهصورت EPC+F
-پرداخت دوبرابری نقدینگی به صندوق بازنشستگی کشوری جهت تامین بخشی از مستمری بازنشستگان فرهیخته نسبت به سال قبل
-تکمیل زنجیره ارزش، حفظ و افزایش ثروت بین نسلی در خانواده صندوق بازنشستگی کشوری و جلوگیری از خامفروشی در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی
-تحویل و بهسازی نیروگاه برق حرارتی تبریز از وزارت نیرو به میزان ۶۵/۶۳ درصد، تعمیرات اساسی دو واحد بخار و اخذ قسمتی از مطالبات معوق از وزارت نیرو در قالب اسناد خزانه اسلامی.
-توجه ویژه به موضوع HSE و عدم بروز حادثه در مجتمعهای پتروشیمی وابسته به هلدینگ انرژی
-مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر در راستای حفظ ارزش داراییهای هلدینگ
-افزایش رشد NAV هلدینگ انرژی به میزان ۲۵ درصد طی یکسال اخیر
هلدینگ انرژی برای آینده چه برنامههایی را دنبال میکند؟
درحال حاضر در بازار بدهی، اوراق منتشره از سوی شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری (هلدینگ انرژی) یا زیرمجموعههای آن نداریم؛ ولی برنامهریزیهای صورت پذیرفته تا جهت سرمایهگذاریها و تامین مالی پروژههای این هلدینگ و شرکتهای زیرمجموعه از منابع مالی بازار سرمایه بهویژه بازار بدهی استفاده بهینه صورت پذیرد. در این رابطه مذاکراتی نیز با شرکتهای تامین سرمایه انجام شده است.
همچنین پس از توافق برجام، مذاکرات متعددی در جهت جذب سرمایهگذار خارجی و صاحب تکنولوژی صورت پذیرفت. از نتایج مذاکرات میتوان به جلب نظر سرمایهگذار چینی برای اجرای پروژه عظیم پتروشیمی مسجدسلیمان به صورت EPC اشاره نمود. شرکتهای دیگر گروه نیز مذاکراتی را در حال انجام دارند.
ارزش بازار هلدینگ انرژی درحال حاضر حدود ۴۰.۱۰۰ میلیارد ریال میباشد. ارزش NAV بورسی شرکت درحال حاضر ۲۴۱۰ ریال و در محاسبه آن از ارزش افزوده شرکتهای غیربورسی استفاده نشده است. درحال حاضر قیمت سهم در حدود ۶۱ درصد NAV معامله میشود که در مقایسه با سایر شرکتهای سرمایهگذاری رقم پایینتری است. به عبارتی میتوان گفت در شرایط فعلی سهام وصندوق تقریبا در کف قیمتی خود قرار دارد. امیدواریم با بهبود بیشتر اوضاع شرکتهای نفتی و پتروشیمی و رشد سودآوری آنها در سال جاری، تعدیل مثبت در سود هر سهم سال جاری شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری (هلدینگ انرژی) داشته باشیم. افزایش سودآوری نیز با استقبال سرمایهگذاران مواجه خواهد شد و در نتیجه قیمت سهام و ارزش بازار افزایش خواهد یافت.
نظرات