فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۸۸۲۹

حرکت آهسته و پیوسته شاخص‌های بورسی

حرکت آهسته و پیوسته شاخص‌های بورسی

بورس تهران در هفته‌ای که گذشت، بازدهی 1.3 درصدی داشت. به این ترتیب غلبه تقاضا بر عرضه باعث شد تا شاهد رشد قیمتی بسیاری از سهام باشیم.

بورس تهران در هفته‌ای که گذشت، بازدهی 1.3 درصدی داشت. به این ترتیب غلبه تقاضا بر عرضه باعث شد تا شاهد رشد قیمتی بسیاری از سهام باشیم. در این بین موضوع به روز درآوری پرتفوی سهامداران بعد از اصلاح قیمتی اخیر، محتمل‌ترین سناریوی رفتار سهامداران بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، بعد از طی روند اصلاح قیمت‌ها در هفته‌های اخیر، این هفته بورس تهران شاهد افزایش تقاضا در نمادهای ارزنده بود. همچنین تعاملات میان ایران و اروپایی‌ها در خصوص تداوم فعالیت‌های تجاری، باعث شد تا حدی قابل توجهی از شدت ریسک دور جدید تحریم‌های امریکا کاسته شود.بورس تهران در آخرین روز هفته تحت تاثیر تعطیلات میان هفتگی با رشد ملایم 148 واحدی همراه شد تا شاخص در کانال 183هزار واحدی فعالیت هفتگی خود را به پایان برساند.

در این بین شاخص هم وزن در مسیر رشد از شاخص کل سبقت گرفت و با رشد 210واحدی به سطح 28هزار و 300 واحد رسید.ارزش معاملات بورس در آخرین روز هفته قبل به 590میلیارد تومان رسید، همچنین حجم معاملات نیز حدود 2 میلیارد و 300 سهم ارتقا یافت. در جدول صنایع بورسی، شاهد آن بودیم که خودرویی‌ها و بانکی‌ها بیشترین رشد قیمتی را داشتند. در صنعت خودرو بیشترین تقاضای سهامداران در نماد شرکت سایپا ثبت شد و از دیگر گروه‌های بورسی که رشد قیمتی داشتند می‌توان به گروه‌های انبوه‌سازی، لاستیک و ماشین آلات اشاره کرد.

درجا زدن شاخص فرابورس

شاخص کل فرابورس ایران که هفته منتهی به 11 آبان‌ماه 97 را از پله حدود 2018 واحدی آغاز کرده بود در پایان این هفته معاملاتی 4 روزه و پس از افت‌و‌خیز‌هایی در نهایت باز هم به ارتفاع 2018 واحدی برگشت. در حالی که بازدهی آیفکس نسبت به هفته گذشته منفی 2 درصد بود، بازدهی شاخص کل از ابتدای سال همچنان مثبت است و رشد 84 درصدی را نشان می‌دهد.

در هفته قبل، ارزش کل معاملات در تمامی بازار‌های فرابورس به 16 هزار و 524 میلیارد ریال رسید که این میزان از ارزش مربوط به معامله 3 هزار و 314 میلیون ورقه است. این ارقام بیانگر کاهش 26 و 42 درصدی به ترتیب حجم و ارزش معاملات در 4 روز معاملاتی این هفته است؛ این در حالی است که ارزش بازار با اندکی رشد نسبت به هفته گذشته به 2 میلیون و 359 هزار و 312 میلیارد ریال رسیده است.

نگاهی به معاملات سهام در هفته‌ای که گذشت حاکی از جابه‌جایی 685 میلیون سهم به ارزش 2 هزار و 549 میلیارد ریال در بازار اول و دست‌به دست شدن 876 میلیون سهم به ارزش 3 هزار و 759 میلیارد ریال در بازار دوم است که بر خلاف بازار دوم، در بازار اول شاهد رشد حدود 25 درصدی حجم و ارزش معاملات هستیم.به علاوه، معاملات در سه تابلو بازار پایه در این هفته با داد‌و‌ستد یک هزار و 632 میلیون سهم به ارزش 3 هزار و 431 میلیارد ریال پیگیری شد که نسبت به هفته گذشته از کاهش این متغیرها خبر می‌دهد.

از طرف دیگر در هفته پیش 9 هزار ورقه به ارزش 700 میلیون ریال در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط (SME) و 121 میلیون ورقه به ارزش 6 هزار و 777 میلیارد ریال در بازار ابزار‌های نوین مالی میان معامله‌گران دست‌به دست شد که در این میان تنها ارزش معاملات SME با رشد 58 درصدی، افزایش یافته است.

نگاهی به آمار معاملات به تفکیک ابزار در بازار ابزار‌های نوین مالی بیانگر جابه‌جایی 115، 5 و 0.30 میلیون ورقه به‌ترتیب در قالب معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF)، اوراق بدهی و اوراق تسهیلات مسکن است؛ ارزش این حجم از داد‌و‌ستد‌ها برابر با 2 هزار و 98، 4 هزار و 501، و 171 میلیارد ریال است.

همچنین ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، مشتقه و SME در هفته قبل به 8 هزار و 431 میلیارد ریال رسید که گروه فلزات اساسی با ارزش معاملاتی به میزان یک هزار و 584 میلیارد ریال، سهم 19 درصدی از ارزش کل معاملات را در اختیار گرفت و در صدر ایستاد.

گروه‌های محصولات شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات، و مواد و محصولات دارویی در رده‌های دوم تا چهارم صنایعی که بالاترین ارزش معاملات را ثبت کردند، قرار گرفتند.

از مهم‌ترین رویداد‌های هفته منتهی به 11 آبان نیز می‌توان به ادامه پذیره‌نویسی واحد‌های صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فناوری بازنشستگی در نماد «فنابا» در بازار سوم اشاره کرد که از 25 مهر‌ماه این پذیره‌نویسی آغاز و تا 5 آبان‌ماه ادامه داشت و تعداد واحد‌های قابل پذیره‌نویسی تا آخرین روز هفته 49 هزار واحد بود.

منبع: روزنامه تعادل

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.