فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۲۴۸۶۸

مروری بر روزنامه‌های ‌یک‌شنبه۲۷ آبان ماه سال ۱۳۹۷

ماجرای مسکن‌های مازاد و قدرت‌نمایی تازه‌واردها در بورس

ماجرای مسکن‌های مازاد و قدرت‌نمایی تازه‌واردها در بورس

روزنامه جوان به مازاد سه میلیون مسکن در عین کمبود چهار میلیونی آن خبر می‌دهد. دنیای اقتصاد به قدرت‌نمایی تازه‌واردها در بورس اشاره کرده است. خراسان نیز به واردات 25 هزار تن اسباب‌بازی در سال پرداخته و در نهایت قانون تداوم افت فشار دلار در آینده را پیش‌‍‌بینی می‌کند.

در حالی که قیمت دلار در هفته‌های قبل روند کاهشی در پیش گرفته بود، روز گذشته اندکی افزایش را تجربه کرد. با این حال، روزنامه قانون در گزارش امروز خود از تداوم « افت فشار دلار » در آینده خبر می‌دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز، قانون از بازار ارز روایت می‌کند که هرچند دلالان و برخی صرافی‌ها به دنبال بالا نگه داشتن تب خرید و فروش دلار و افزایش قیمت هستند، اما جو حاکم بر بازار نشان از تداوم کاهش قیمت دلار می‌دهد. این روزنامه روایت یکی از صرافی‌ها در مورد وضعیت دیروز بازار ارز را اینگونه بیان کرده: وضعيت بازار همين است كه می‌بينيد،‌ فروش دلار نسبت به روزهای گذشته افزايش بيشتری داشته است. تقاضای مردم كاهش يافته و بسياری از آن‌ها براي فروش دلارهای‌شان به بازار آمده‌اند.

آنگونه که این روزنامه روایت کرده تابلوهای صرافی‌ها قيمت فروش دلار را 12 هزار تومان و خريد آن را 11850 تومان نشان می‌دادند. قانون در ادامه گزارش خود آورده است: برخی از نمايندگان مجلس نيز از ثبات قيمت ارز در آينده نزديك خبر می‌دهند، ‌اما از آنجايی كه رويدادهای سياسی به شدت روی جو روانی و نرخ‌های ارز در بازار تاثير‌گذار بوده است، بنابراين پيش‌بينی بازار ارز كار بسيار سختی است و به نوعی نمی‌توان اين بازار را پيش‌بينی كرد.

روزنامه جوان هم به بررسی یکی دیگر از بازارها یعنی بازار مسکن پرداخته است. این روزنامه با عنوان « کمبود ۴ میلیون مسکن با وجود ۳ میلیون مسکن مازاد! » به پیامد‌های سپردن بازار مسکن به دست‌های پنهان مورد علاقه وزیر سابق پرداخته است.

جوان در گزارش خود به انتقاد عملکرد عباس آخوندی، وزیر سابق راه‌و‌شهرسازی در خصوص مسکن پرداخته است. این روزنامه به نقل از حامد مظاهریان، معاون وزیر راه‌و‌شهرسازی در مورد کمبود مسکن در عین وجود مسکن مازاد، می‌گوید: واقعیت این است که در ارائه واحد‌های مسکونی توازن وجود ندارد، به این معنا که بخشی از این واحد‌های مسکونی مازاد، خانه‌های لوکس هستند، در حالی که عمده تقاضا در بازار مسکن شامل خانه‌های کم‌متراژ و ارزان‌قیمت می‌شود.

اما روزنامه خراسان نیز در گزارش امروز خود به « واردات 25 هزار تن اسباب بازی طی یک سال » پرداخته است. خراسان در این خصوص می‌نویسد: براساس آمار گمرک در ۱۲ ماه سال ۹۶ بیش از ۲۵ هزار تن انواع اسباب بازی از ۲۱ کشور جهان وارد ایران شده است. ئبه گزارش شبکه خبر، با واردات این میزان اسباب بازی به کشور، ۹۳ میلیون و ۵۲۴ هزار و ۴۸۹ دلار ارز از کشور خارج شده است.

خراسان به نقل از دبیر چهارمین جشنواره اسباب‌بازی در مورد ارزش بازار اسباب‌بازی ایران می‌نویسد: در پنج سال اخیر سهم سرانه مصرف اسباب‌بازی به صورت میانگین در جهان ۳۴ دلار،در اروپا ۲۵۰ دلار، در آمریکا ۳۵۰ دلار، در چین 3/6 دلار و در ایران ۱۰ دلار بوده است. بر اساس شواهد موجود و بررسی میدانی، اسباب‌بازی ایرانی ۱۵ درصد از اسباب‌بازی‌های موجود در بازار را به خود اختصاص می‌دهد و میزان بسیار زیادی از اسباب‌بازی های بازار تا قبل از نوسانات نرخ ارز، وارداتی و خارجی بوده است.

روزنامه دنیای اقتصاد نیز با تیتر « پیام تازه‌واردها به بورس » به شکسته شدن رکورد مشارکت در عرضه اولیه با 308 هزار کد اشاره می‌کند.

دنیای اقتصاد در این مورد می‌نویسد: روز گذشته اما پس از مدت‌ها انتظار، شاهد عرضه سهام یک شرکت‌ بزرگ بودیم که نقدینگی قابل‌توجهی را به خود جذب کرد. افزایش فشار بر سهام در روز عرضه اولیه یک حالت معمول و البته موقتی است. با این حال نتایج مثبتی که عرضه‌های اولیه برای روند آتی بورس به‌دنبال دارند بر رویه یک‌روزه بازار سهام ترجیح دارد.

این روزنامه می‌افزاید: نکته جالب توجهی که نشان از آمادگی بازار برای افزایش تعداد عرضه‌های اولیه در هفته‌های آتی دارد، حضور بیش از ۳۰۸ هزار کد معاملاتی، به عنوان یک رکورد قابل‌توجه در تاریخ بازار سرمایه، در سمت تقاضای سهام است.

دنیای اقتصاد در تحلیل خود آورده است: پیام این موضوع به سیاست‌گذار این است که نقدینگی تازه‌وارد عطش سرمایه‌گذاری در بورس را دارد و با ایجاد فضای مناسب و تعمیق بازار می‌توان از نقدینگی سرگردان در اقتصاد برای رونق‌بخشی به بورس بهره جست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.