فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۵۸۹۵۴

آیا درآمد حاصل از فروش شستا به حساب تأمین اجتماعی واریز شد؟ 

آیا درآمد حاصل از فروش شستا به حساب تأمین اجتماعی واریز شد؟ 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته که درآمد حاصل از فروش شستا به حساب تأمین اجتماعی واریز شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سئوال حسین میرزایی نماینده اصفهان در مورد محل هزینه کرد منابع حاصل از فروش شرکت سرمایه تامین اجتماعی (شستا)، در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

محمد شریعتمداری در پاسخ به این سوال گفت: مدارک روشن و متقن درباره نحوه هزینه کرد درآمد حاصل از فروش شستا در سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت و ضبط شده است.

وی بیان کرد: این مدارک نشان می‌دهد که ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمد حاصل از عرضه اولیه شستا عیناً به حساب‌های سازمان تأمین اجتماعی واریز شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبیعتاً بخشی از درآمد حاصل از فروش شستا در چارچوب مصوبات هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی و برای تأمین بودجه بخش‌های مختلف این سازمان صرف شده است.

وی افزود: براساس مدارک ۵ هزار میلیارد تومان از سهام سازمان تأمین اجتماعی جهت افزایش سرمایه بانک رفاه هزینه شده است. همچنین هزار میلیارد تومان صرف خرید مجدد سهام شستا از بازار بورس شده است تا به کاهش عرضه سهام در بورس کمک کند. علاوه بر این سازمان تأمین اجتماعی از این محل توانست منابع لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را تأمین کند.

شریعتمداری تأکید کرد: هر مجموعه‌ای که مسئولیت نگهداری دارایی‌ها را برعهده دارد باید بتواند سرمایه‌ها را به صورت روزمره اصلاح کند و سازمان تأمین اجتماعی در جهت صیانت از منافع افرادی که سرمایه‌های خود را در اینجا قرار دادند و برای افزایش بازدهی، سهامش را در بازار بورس عرضه کرده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این وزارتخانه برای اداره امور اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی تلاش بسیار زیادی انجام داد و در این راستا کتابچه‌ای را تدوین کرد که در آن روند عرضه سهام شستا به صورت شفاف آمده است.

وی افزود: براساس تحقیقات و مدارکی که به دست آورده‌ایم، بسیاری از شرکت‌های داخلی از جمله گسترش نفت و گاز ایران، صندوق بازنشستگی نفت، صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح، ستاد اجرایی فرمان امام، ستاد دارویی برکت و بسیاری از شرکت‌ها سهام خود را در بورس عرضه کرده‌اند.

وی ادامه داد: حاصل این اقدامات در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باعث صیانت از دارایی‌های شرکت شستا و سازمان تأمین اجتماعی شده است و از زمانی که بنده وارد این وزارتخانه شدم سود حاصل از آخرین مجمع عمومی شستا هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود اما امروز سود آن در آخرین مجمع ۳۴ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

نابودی سرمایه مردم

در ادامه حسین میرزایی در تشریح سوال خود از محمد شریعتمداری درباره نحوه هزینه کرد منابع حاصل از فروش شستا گفت: بخشی از سهام شرکت شستا در بورس عرضه شده و متأسفانه شاهد بودیم که دولت به این مساله ورود پیدا کرد و بازی‌های بورسی دولت باعث شد که ارزش این مال فروخته شده به نازل‌ترین سطح ممکن برسد و سرمایه مردم نابود شود.

وی بیان کرد: متأسفانه صحبت‌های ضد و نقیضی درباره نحوه واگذاری شستا در بورس مطرح می‌شود و بنده می‌خواهم بدانم که به طور دقیق منابع حاصل از عرضه شستا چقدر بوده و در چه محلی هزینه شده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: سازمان تأمین اجتماعی یکی از سازمان‌های بیمه‌گر در کشور محسوب می‌شود و یکی از مؤلفه‌های اصلی سازمان‌های بیمه‌گر، سرمایه‌گذاری است و بر این اساس سازمان تأمین اجتماعی در شهریور سال ۶۵ شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی یا شستا را ایجاد کرد.

وی ادامه داد: شستا وظیفه سرمایه‌گذاری از محل حق بیمه‌ای را دارد که ماهانه از میلیون‌ها بیمه شده تأمین اجتماعی برداشت می‌شود و بنابراین شستا متعلق به کارگران، بازنشستگان و تمامی بیمه‌گذاران تأمین اجتماعی است اما عملا توسط دولت اداره می‌شود و دولت درباره آن تصمیم گیری می‌کند.

بخشی از غرامت ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار یورویی ویلموتس را شستا پرداخت

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به بخش دیگری از صحبت های شریعتمداری گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید که شش هزار میلیارد تومان از منابع حاصل از واگذاری شستا صرف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال گذشته شده در حالی که تعداد بازنشستگان سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است! اگر سال گذشته به حقوق هر یک از این افراد ۵۰۰ هزار تومان هم اضافه شده باشد این ۶ هزار میلیارد تومان صرفا کفاف متناسب‌سازی سه ماه از حقوق بازنشستگان را می‌دهد.

وی بیان کرد: هیچ یک از ما ماجرای ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی را از یاد نمی‌بریم که فقط سه جلسه در ایران حضور داشت اما به دلیل ضعف حقوقی در انعقاد قرارداد ویلموتس فدراسیون فوتبال مجبور شد که شش میلیون و ۲۰۰ هزار یورو به وی پرداخت کند و بخشی از این مبلغ توسط شستا به وزارت ورزش و جوانان داده شد در حالی که سوال ما این است آیا مالکان شستا راضی بودند که هزینه ندانم‌کاری فدراسیون فوتبال را آنان بپردازند؟

منبع: مهر

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار