خروج نمایندگان سازمان بازرسی از صندوق ذخیره فرهنگیان
یک مقام مسئول با بیان اینکه نمایندگان سازمان بازرسی اکنون در صندوق ذخیره فرهنگیان به دلیل شفافیت ایجاد شده حضور ندارند، گفت: تا به حال هزار میلیارد تومان از بدهیها وصول شده است.
مهدی نیکدل در حاشیه پنجمین نمایشگاه بانک، بورس، بیمه و خصوصیسازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اموال بدهکاران به صندوق ذخیره فرهنگیان مورد شناسایی قرارگرفته است، گفت: بخشی از اموال بدهکاران مورد شناسایی واقع شده و اشخاص بدهکار با اقدامات مستمر و پیگیری در حضور مرجع قضایی به تخلفات خود اعتراف کردهاند.
به گزارش تجارتنیوز،نیکدل افزود: بخشی از بدهیها و اموال و داراییها شناسایی شده و ظرف این مدت افزون بر هزار میلیارد تومان از بدهی ها ، وصول شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر موقعیت بانک سرمایه و سهامداری صندوق در این بانک خاطرنشان کرد: ورشکستگی در مورد بانک سرمایه موضوعیت ندارد چرا که بر طبق قانون تجارت بانک ها با نظام دیگری رو به رو هستند این در شرایطی هستند که این بانک تافته جدا بافته از سیستم بانکی نیست و به لحاظ عملکردی گرچه در گذشته اتفاقاتی برای آن رخ داده که ناشی از نظارت بهینه بوده اما اکنون وضعیت متفاوت شده است.
نیکدل با بیان اینکه مطابق با مصوبات بانک مرکزی سهام صندوق در بانک سرمایه باید به کمتر از ۱۰ درصد برسد گفت: هم اکنون ما ۴۷.۶ درصد سهام این بانک را در اختیار داریم که تلاش برای واگذاری آن آغاز شده است و امیدواریم با همکاری بانک مرکزی این موضوع محقق شود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان خاطرنشان کرد: اموال بدهکاران مصادره شده و در اختیار قوه قضاییه قرار گرفته است. ضمن اینکه با برخی از بدهکاران نیز مصالحه شده و اگر فردی از زندان آزاد شود با او نیز مصالحه خواهد شد.
نیکدل گفت: خبرهای خوبی در مورد وصول بدهیهای صندوق ذخیره فرهنگیان در راه است که البته با هماهنگی قوه قضاییه همه کارها صورت می گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقرار سیستم حاکمیت شرکتی خاطرنشان کرد: این سیستم برای شفافیت هر چه بیشتر مستقر شده و البته اطلاعات نیز به صورت شفاف در حال ثبت است اما به هر حال نهادهای بازرسی دیگر در صندوق ذخیره فرهنگیان مستقر نیستند و هیچ نهاد ناظری اکنون نماینده ندارد.
وی گفت: هنوز ۱۸ درصد فرهنگیان شاغل عضو صندوق نیستند و برخی سهم کمتر از ۵ درصد دارند این در شرایطی است که هر بازنشسته ای از فرهنگیان که به صندوق معرفی شود در ظرف کمتر از دو تا سه ماه پرداختی به وی صورت میگیرد. ضمن اینکه شفاف سازی کامل در این خصوص انجام شده تا هیچ گونه ابهامی در این رابطه وجود نداشته باشد
همچنین در این نشست امید علیجانی نیز گفت: با توجه به بر هم خوردن کسبوکار شرکتهای ساختمانی و فضای رقابتی موجود با پارادایم جدیدی در بازار مسکن مواجه هستیم به نحوی که اقتصاد مسکن در شهریور ماه سال ۹۷ نسبت به شهریور ماه سال ۹۶ حدود ۷۳ درصد در قیمت واحدهای مسکونی رشد داشته است.
وی با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در کلان شهرها بیش از ۴۰ درصد است خاطرنشان کرد: از نیمه دوم سال ۹۶ رونق نسبی در بازار مسکن شکل گرفته ضمن اینکه در شهریور ماه کمترین حجم معاملات در پنج سال اخیر شکل گرفته اما افزایش بها به طور متوسط ۴۰ درصد بوده است.
علیجانی گفت: نهاده های تولید در صنعت ساختمان همراه با افزایش بوده به نحوی که بهای زمین ۴۰ درصد، دستمزدها ۲۰ درصد، مصالح ۱۷ درصد و هزینه پروانه و مالیات ۲۵ درصد افزایش داشته است. ضمن اینکه ما در بازار مسکن شاهد منحنی رکود و رونق هستیم و عدم انطباق سیکل رونق و رکود به نحوی پیش رفته که عرضه کاهش و تقاضا انباشت شده است.
این کارشناس حوزه مسکن خاطرنشان کرد: امکان فروش واحدهای مسکونی وجود نداشته پس قیمت بالا رفته ضمن اینکه برای دومین بار در کشور تلاطم آنقدر زیاد بوده که تقاضای مصرفی زودتر از تقاضای سرمایه ای از بازار خارج شده است.
علیجانی گفت: در تهران افزایش قیمت مسکن به نحوی است که کوچ افراد به شهرک های اقماری رشد داشته و قیمت در شهرهای جدید رو به افزایش است.
وی معتقد است مادامی که متغییرهای اثرگذار در بازار مسکن به ثبات نرسد تلاطم بازار مسکن ادامه دارد ضمن اینکه ثبات متغییرهای اثرگذار و سیاست های دولت را شاهد هستیم و از سوی دیگر افزایش هزینه ساخت و مشکل نقدینگی افسارگسیخته به چشم می خورد.
علیجانی گفت: سال گذشته متوسط نرخ هر واحد متر مربع واحد مسکونی ۴ میلیون تومان بوده که امسال به ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است ضمن اینکه اقبال به واحدهای کم متراژ نیز همچنان وجود دارد. این در شرایطی است که ۴۲۳ هزار واحد مسکونی معامله شده که ۷۱ درصد آنها بالای ۱۰۰ متر بوده است پس سازنده ها روی واحدهای بالای ۱۰۰ متر تمرکز دارند.
منبع:مهر
نظرات