بررسی یک شبهه درباره وضعیت مالی ۵ بانک ادغامی در سپه
رئیس کل بانک مرکزی از اجرایی شدن ادغام پنج بانک و موسسه مالی نظامی در بانک سپه تا چهار ماه آینده خبر داد. در این حال، بررسی آخرین صورتهای مالی این بانکها نشان میدهد بدهی این موسسات بانکی به بانک مرکزی صفر بوده است.
به گزارش تجارتنیوز، رئیس کل بانک مرکزی از اجرایی شدن ادغام پنج بانک و موسسه مالی نظامی در بانک سپه تا چهار ماه آینده خبر داد. در این حال، بررسی آخرین صورت های مالی این بانک ها نشان میدهد که برخلاف برخی تشکیکها در فضای مجازی مبنی بر بدهکار بودن، بدهی این موسسات بانکی به بانک مرکزی صفر بوده و طبق آخرین صورتهای مالی منتشر شده، همه به غیر از یک بانک، سودده هستند.
دو روز قبل بود که اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص ادغام بانک های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان و مهر اقتصاد به همراه موسسه اعتباری کوثر در بانک سپه منتشر شد. در این خصوص، دو شب قبل، رئیس کل بانک مرکزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری، جزئیات بیشتری از این اقدام را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی اظهار کرد: مدتی است تحول در نظام بانکی را دنبال میکنیم و یکی از اقدامات مهم، ادغام این بانکها بود که در شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا بحث شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که پنج بانک و موسسه در بانک سپه ادغام شوند.
وی میزان سپرده این پنج موسسه بانکی را 215 هزار میلیارد تومان اعلام کرد که متعلق به 24 میلیون سپرده گذار است و تاکید کرد که سپرده ها با سودهایی که تاکنون پرداخت می شد، ادامه خواهد یافت.
همتی رقم تسهیلات این بانک ها را 130 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه دارد و کارکنان هم بر اساس قراردادها به کار خود ادامه میدهند. به گفته همتی، هیچ خللی در حوزه سهامداران این موسسات بانکی نیز ایجاد نمیشود. این بانک ها از اکنون تا چهار ماه آینده برای برگزاری مجامع فوق العاده خود فرصت دارند و بعد از آن به طور رسمی در بانک سپه ادغام میشوند.
وی با بیان این که طی مدت چهار ماه تمام داراییهای این موسسات بانکی ارزیابی میشود، افزود: طی هماهنگی با سازمان بورس تا یک ماه آینده نماد سهامداران این موسسات بانکی بازگشایی میشود.وی ادامه داد: به صورت کلی حدود ۲۵۰۰ شعبه در این بانک ها ادغامی است و با ۱۶۰۰ شعبه بانک سپه، هزار شعبه از بانک ملی نیز بیشتر خواهد شد.
بدهی «صفر» ۵ بانک نظامی به بانک مرکزی
در روزهای اخیر، تشکیکهایی در فضای مجازی در خصوص وضعیت نامناسب مالی پنج موسسه بانکی نظامی منتشر شده و با یادآوری پرداخت بدهی موسسات مالی غیر مجاز از سوی دولت، این فرضیه مطرح شده است که شاید دوباره دولت باید بدهیهای دیگری را از جیب مردم پرداخت کند.
همچنین این موضوع مطرح شده است که صورت های مالی این موسسات، مربوط به سال 95 است. با این حال، مروری بر اطلاعیه های کدال این بانکها نشان میدهد که اولاً تنها صورتهای مالی بانک قوامین مربوط به سال 95 است ثانیاً همه این موسسات بانکی غیر از قوامین سودده بوده و بدهی آنها به بانک مرکزی که به نوعی بیانگر اضافه برداشت از این بانک و بی انضباطی مالی است، صفر است.
این بدهی صفر در شرایطی تحقق یافته که بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی معادل 97 هزار میلیارد تومان است!
منبع: روزنامه خراسان
نظرات