فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۹۴۱۲۰

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

معرفی یک روش برای تامین مالی استارتاپ‌ها‌ / فکتورینگ چیست؟

معرفی یک روش برای تامین مالی استارتاپ‌ها‌ / فکتورینگ چیست؟

فکتورینگ یکی از روش‌های اعتبارسنجی برای تامین مالی در جهان است که می‌تواند تا حد زیادی مسیر استارتاپ‌ها برای دریافت تسهیلات هموار کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، موضوع تامین مالی طرح‌ها، یکی از بزرگترین موانع بر سر راه آغاز به کار یا رشد استارتاپ‌ها است. موضوع اعتبارسنجی و ارائه ضمانت نیز یکی از اصلی‌ترین موانع در هفت خوان دریافت وام است. با این وجود سیستم‌های بانکی پیشرفته در جهان برای تامین مالی بنگاه‌ها روش‌های مختلفی در نظر گرفته‌اند. یکی از این روش‌ها، فکتورینگ است.

فکتورینگ چیست؟

فکتورینگ یکی از روش‌های اعتبارسنجی و تامین ضمانت برای دریافت تسهیلات است. در این روش، بنگاه یا استارتاپی که قصد دارد وام بگیرد، خود طرح یا پروژه را به عنوان ضامن، نزد بانک قرار می‌دهد.

در این فرآیند، بانک ابتدا مواردی مثل ارزش پروژه و ریسک آن را اندازه گیری کرده و مطابق با این ارزیابی‌ها، به بنگاه متقاضی وام می‌دهد. بنگاه نیز برای ضمانت بازپرداخت این وام، نیاز به وثیقه گذاری دیگری ندارد و خود پروژه را برای مدتی که در قرارداد ذکر می‌شود، به عنوان ضمانت نزد بانک قرار می‌دهد.

راهی برای تامین مالی استارتاپ‌ها

دسترسی آسان، سریع و ارزان به تامین مالی و جذب سرمایه، یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی محیط کسب‌وکار هر کشور به شمار می‌آید. بنابراین شرایط دشوار تامین مالی بنگاه‌ها، یکی از قطعه‌های گم شده در پازل اقتصادی ایران است.

این موضوع در استارتاپ‌هایی که در آغاز راه هستند و سابقه، اعتبار یا دارایی ارزشمندی را در اختیار ندارند، پررنگ‌تر است. زیرا بخش عمده دارایی استارتاپ‌ها را سرمایه انسانی و دانش فنی آنها تشکیل می‌دهند. این درحالی است که در فرآیند اعتبارسنجی برای پرداخت وام، تنها دارایی‌های فیزیکی بنگاه ملاک ارزیابی قرار می‌گیرند.

جای خالی فکتورینگ در ایران

استفاده از فکتورینگ در نظام بانکی ایران، به عنوان یکی از روش‌های تامین مالی، می‌تواند این مسیر را هموارتر کند. فکتورینگ یک روش تامین مالی با سابقه در جهان است و امتحان خود را پس داده است.

فکتورینگ در ابتدا از معاملات داخلی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی آغاز شد اما رفته رفته راه خود را به کشور‌های دیگر و مبادلات بین‌المللی باز کرد. به طوری که در سال ۲۰۲۰، حجم گردش مالی فاکتورینگ در جهان به دو هزار و ۷۰۰میلیارد یورو رسید. ایران می‌تواند با پیوستن به این شبکه، مسیر دریافت تسهیلات را برای استارتاپ‌ها تا حد زیادی تسهیل کرده و شرایط را تا حدی برای رشد اقتصادی کشور مهیا کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.