فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۳۴۴۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کارمزد پیامک‌های بانکی افزایش می‌یابد؟ / دست بانک‌ها در جیب مردم

کارمزد پیامک‌های بانکی افزایش می‌یابد؟ / دست بانک‌ها در جیب مردم

یکی از بانک‌ها به مشتریان خود اعلام کرده که در سال ۱۴۰۱ به ازای هر پیامک تراکنش، ۹۰تومان دریافت خواهد کرد. با این حساب، آیا باید برای افزایش کارمزد پیامک‌های بانکی آماده شویم؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، با وجود اینکه طبق قانون بانک مرکزی، کارمزد ارسال پیامک‌های بانکی معادل ۳۰تومان به ازای هر پیامک و یا آبونمان سالانه است، اما به نظر می‌رسد که بانک‌ها در سال جدید تعرفه ارسال پیامک را افزایش داده‌اند.

سالی ۱۶۵ هزار تومان برای دریافت پیامک!

یکی از بانک‌های خصوصی با ارسال پیامکی به مشتریان خود، اعلام کرده است که کارمزد پیامک واریز و برداشت حساب‌های نزد این بانک محاسبه و هر ۶ماه یک‌بار به ازای هر پیامک ۹۰تومان اخذ می‌شود.

با این حساب، اگر فرض کنیم که هر فرد در طول روز پنج تراکنش واریز یا برداشت انجام دهد، باید در سال حدود ۱۶۵هزار تومان برای خدمات پیامکی پرداخت کند.

این در حالی است که آخرین بخشنامه بانک مرکزی مربوط به کارمزد خدمات بانکی مربوط به آبان ماه سال ۹۹ بوده و این بخشنامه همچنان قابل استناد است. طبق این بخشنامه، مشتری می‌تواند انتخاب کند که در ازای دریافت خدمات پیامکی، مبلغ ثابت سالانه ۲۰هزار تومان یا به ازای هر پیامک ۳۰تومان به اضافه هزینه تمام شده پیامک را پرداخت کند.

به این ترتیب، افرادی که پرداخت ثابت ۲۰هزار تومانی را انتخاب کرده بودند، در سال ۱۴۰۱ باید حدود ۷۲۵درصد بیشتر از سال گذشته کارمزد پرداخت کنند. لازم به ذکر است که این درصد افزایش تعرفه، با فرض انجام پنج تراکنش در روز برای هر هر فرد محاسبه شده است.

منتظر افزایش کارمزد پیامک بانکی باشیم؟

با وجود اطلاعیه بانک ذکر شده مبنی بر افزایش تعرفه پیامک‌های بانکی، این افزایش هنوز رسمی نشده و بانک مرکزی نسبت به آن واکنشی نشان نداده است. با این وجود و با توجه به کمبود منابع بانک‌ها و زیان‌های انباشته سنگین بخش عمده آنها، بعید نیست که بانک برای جبران کسری‌های خود به مشتریان خود روی آورند.

دولت و بانک‌ها دست به دامن مردم شدند

اقدام بانک‌ها برای تامین مالی منابع خود از جیب مردم موضوع جدیدی نیست. دولت هم به تازگی با معیار عجیب تفکیک حساب‌های تجاری از شخصی، اقدام به اخذ مالیات و جبران کسری بودجه خود از این مسیر کرده بود.

با این حال نباید فراموش کنیم که در همه دنیا، منبع اصلی درآمد بانک‌ها فعالیت بانکداری است. اما نرخ بهره‌های دستوری در اقتصاد ایران، سدی بزرگ در این مسیر درآمدی ایجاد کرده است. شاید بهتر باشد که به جای افزایش کارمزدها، فکری به حال معضل نرخ بهره دستوری کنیم تا بانک‌ها طی یک روند طبیعی و رایج در دنیا، از فعالیت اصلی خود کسب درآمد کنند.

واکنش بانک مرکزی به افزایش تعرفه ارسال پیامک

مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به این خبر با انتشار توییتی در صفحه رسمی خود، اعلام کرد که بانک مرکزی هیچ‌گونه بخشنامه‌ای در این خصوص نداشته است. وی همچنین تاکید کرد که آخرین بخشنامه بانک مرکزی پیرامون موضوع کارمزدها مربوط به آذر سال ۹۹ بوده و همچنان معتبر و لازم الاجراست.

وفا

واکنش مدیر روابط عمومی بانک مرکزی به افزایش کارمزد پیامک‌های بانکی

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.