تجارتنیوز گزارش میدهد:
اسکناس های جدید ۱۰۰۰ و ۲۰۰۰ تومانی وارد بازار شدند
اسکناس های جدید 10 هزار و 20 هزار ریالی که تصویر آنها در تیر ماه امسال منتشر و حاشیهساز شده بود از امروز وارد بازار شدند.
به گزارش تجارتنیوز ، اسکناس های جدید 10 هزار و 20 هزار ریالی که تصویر آنها در تیر ماه امسال منتشر شده بود، وارد بازار شدند. اما انتشار تصویر این اسکناسها دور از حاشیه نبود.
تصویر اسکناس های جدید
اسکناسهایی با امضای همتی
یکی از نکات مهم تصاویر منتشر شده از این اسکناس های جدید، وجود امضای عبدالناصر همتی، رئیس کل سابق بانک مرکزی بر آنها بود.
در واقع، به نظر میرسد که اسکناس های جدید در دولت پیشین و زمان رئیسکلی عبدالناصر همتی در بانک مرکزی چاپ شده و حالا وارد بازار شدهاند.
مقدمهچینی برای حذف چهار صفر از پول ملی؟
به علاوه، تصاویر این اسکناسها نشان میدهند که در قسمت بالای آنها، صفرها به صورت کمرنگ نمایش داده شده و در قسمت پایینی هم اعداد بدون صفر درج شدهاند.
موضوعی که عدهای آن را اقدام بانک مرکزی در جهت آماده کردن اذهان عمومی برای حذف چهار صفر از پول ملی تعبیر کردند. موضوعی که سالهاست شایعاتی پیرامون آن وجود دارد اما هیچ وقت به سرانجام نرسیده است.
علاوه بر این موضوعات، حواشی دیگری نیز پیرامون انتشار تصاویر اسکناس های جدید 10 هزار و 20 هزار ریالی وجود داشت که باعث شد انتقاداتی زیادی به بانک مرکزی در قبال چاپ این اسکناسها مطرح شود.
هزینه بانک مرکزی برای اسکناسهایی بی ارزش
رشد تورم در سالهای اخیر باعث کاهش شدید ارزش پول ملی و افت قدرت خرید اسکناسهای هزار تومانی و دو هزار تومانی شده است.
در این شرایط، مشخص نیست که هدف بانک مرکزی از ایجاد این هزینه برای چاپ اسکناسهایی که عملا نمیتوان چیزی با آنها خرید، چیست.
از طرف دیگر، طبق آخرین آمارها، چاپ هر اسکناس حدود ۳۵۰ تومان برای بانک مرکزی هزینه دارد. همین موضوع باعث شد که عدهای چاپ اسکناس های جدید را یک هزینه اضافه و بیهوده از سوی بانک مرکزی قلمداد کنند.
تصویری از اسکناس جدید 1000 تومانی تصویری از اسکناس جدید 2000 تومانی
نکات امنیتی اسکناس های جدید
اسکناس های جدید هزار و دو هزار تومانی نکات امنیتی مختلفی دارند که در ادامه بررسی میشوند.
- نخ امنیتی پنجرهای هولوگرافیک: این نخ دارای پوشش ویژهای است که در مقابل نور و با تغییر زاویه دید، به صورت هفترنگ دیده میشود. همچنین بر روی آن عبارت لاتین CBI درج شده است.
- تصویر مکمل: قسمتی از عدد ۱ در رو و قسمتی دیگر از آن در پشت اسكناس چاپ شده که در مقابل نور یکدیگر را تکمیل کرده و عدد ۱ را به صورت کامل نمایان میسازد.
- چاپ برجسته: این نوع چاپ با انگشتان دست به سهولت قابل لمس و شناسایی میباشد. تصویر پرتره حضرت امام (ره)، عبارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ارزش اسمی اسكناس به این روش چاپ شدهاند.
- واترمارک و الکتروتایپ: تصویر سهبعدی پرتره حضرت امام (ره) همراه با عدد ۱ به صورت لاتین که به شکل مخفی در خمیره کاغذ قرار گرفته و در مقابل نور به راحتی قابل رؤیت میباشد.
- الیاف فلورسنتی نامرئی: در فرایند ساخت کاغذ اسكناس از الیاف فلورسنت نامرئي استفاده شده است که در زیر نور ماوراء بنفش، در رنگهای آبی، قرمز، سبز و زرد قابل مشاهده ميباشد.
- شماره سریال: چاپ شماره سریالها با استفاده از مرکب مشکی فلورسنت انجام شده و تحت تابش نور ماوراء بنفش به رنگ زرد تغییر طیف میدهند.
- ریزنوشته (میکروپرینت): نوشتههای بسیار ریزی که با ابزار بزرگنمایی قابل رؤیت هستند و تنها دستگاههای چاپ امنیتی قادر به چاپ آنها هستند.
- طراحی خطی سهبعدی (مدالین): نوع ویژهای از طراحی امنیتی است که در آن نقوش به صورت برجسته به نظر میآیند.
نظرات