تجارتنیوز گزارش میدهد:
تحلیل بنیادی نماد شبندر/ تولید آذر به کمترین میزان یک سال اخیر رسید
با انتشار گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای بورسی در سایت کدال، این پرسش مطرح میشود که شرکتهای بزرگ پالایشی مانند شرکت پالایش نفت بندرعباس که سهام آن با نماد شبندر در بورس اوراق بهادار تهران معامله میشود در یک ماهه منتهی به آذر سال جاری چه عملکردی از خود به جای گذاشتهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، با انتشار گزارشهای فعالیت ماهانه شرکتهای بورسی در سایت کدال، این پرسش مطرح میشود که شرکتهای بزرگ پالایشی مانند شرکت پالایش نفت بندرعباس که سهام آن با نماد شبندر در بورس اوراق بهادار تهران معامله میشود در یک ماهه منتهی به آذر سال جاری چه عملکردی از خود به جای گذاشتهاند.
پیش از این نیز تولید و فروش آذرماه شرکت پالایش نفت تهران که یکی از جدیترین رقبای شبندر است در یک گزارش تحلیل بررسی شده است.
با شبندر بیشتر آشنا شویم
شرکت پالایش نفت بندرعباس در سال 1375 با تغییر نام شرکت ملی گاز مایع ایران تاسیس شد.
نام شرکت پالایش نفت بندرعباس در اواخر سال 90 در فهرست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران درج گردید و چهار ماه پس از آن، سهام این شرکت با نماد « شبندر » و قیمت 114 تومان برای اولین بار عرضه شد.
گفتنی است سرمایه این شرکت در زمان عرضه اولیه هزار و 380 میلیارد تومان بود که پس از چند مرحله افزایش سرمایه به 13 هزار و 434 میلیارد تومان رسید.
فعالیت اصلی این شرکت شامل انجام عمليات پالايش و فرآوری نفت خام و ساير هيدروكربورها، ساختن فرآوردههای نفتی از قبيل بنزين، نفت سفید، نفت گاز، نفت كوره، گاز مايع، سوخت هواپيما و ساير مشتقات و فرآوردههای جانبی میشود.
بانک رفاه کارگران با در اختیار گرفتن بیش از 30 درصد از سهام شبندر بزرگترین سهامدار عمده شرکت پالایش نفت بندر عباس محسوب میشود.
شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان و بانک صادرات ایران نیز دیگر سهامداران عمده این شرکت به حساب میآیند. به طوری که هر یک به ترتیب 15.42 و 4.8 درصد از سهام شبندر را تحت مالکیت خود درآوردهاند.
گفتنی است 32.14 درصد از سهام این شرکت نیز در اختیار سهامدارن خرد یا به اصطلاح شناور است.
بازدهی سهام شبندر در مقایسه با همگروهیها
همانطور که در جدول آمده است، شبندر در بازههای زمانی میانمدت و بلندمدت از میانگین گروه خود پیشی گرفته است.
برای مثال در یک سال اخیر در حالی که شاخص گروه پالایشی حدود 60 درصد رشد کرد، قیمت سهام شبندر نزدیک به 67 درصد افزایش داشت.
همچنین بازدهی سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس در مقایسه با شاخص گروه پالایشی بیشتر بوده و عدد 467 درصد را ثبت کرده است.
سهم آذر از تولید و فروش شبندر چقدر بود؟
گزارش فعالیت یک ماهه منتهی به آذر 1401 شبندر نشان میدهد که این شرکت پالایشی مانند رقیب تهرانی خود در تولید و فروش آذرماه عملکرد خوبی نداشته است.
به طوری که مقدار تولید این شرکت در این ماه نسبت به آبانماه سال جاری با افت چهار درصدی روبهرو شده است.
بررسی این گزارش نشان میدهد که شرکت پالایش نفت بندرعباس در آذرماه امسال حدود یک میلیون و 556 هزار متر مکعب از فرآوردههای خود را تولید کرده است.
بر این اساس جمع کل تولیدات این شرکت در مقایسه با ماه گذشته حدود 67 هزار و 155 متر مکعب کاهش داشته است. گفتنی است جمع تولیدات آذرماه 1401 این شرکت به کمترین میزان خود در یک سال اخیر رسیده است.
همچنین نموداری که در ادامه آمده حاکی از روندی نزولی هر چند با شیب کم تولیدات پنج ماه اخیر شبندر است.
در سویی دیگر، فروش شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز در سومین ماه پاییز 1401 مانند تولیدات آن با کاهش روبهرو شده است.
بررسی گزارش عملکرد ماهانه شبندر در آذر ماه سال جاری نشان میدهد که این شرکت حدود 163 هزار و 440 متر مکعب از محصولات خود را کمتر از ماه گذشته به فروش رساند.
گفتنی است این عدد شامل حدود 10 درصد از مقدار فروش کل این شرکت است.
همچنین مقایسه ماههای اخیر مقدار فروش کل شبندر حاکی از آن است که فروش آذر ماه این شرکت با وجود این کاهش چشمگیر نسبت به آبان امسال در رتبه سوم مقدار فروش پنج ماهه اخیر قرار گرفته است.
اعداد به هزار متر مکعب است.
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
نظرات