بررسی و مقایسه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری بورس در هفته سوم اردیبهشت نشان میدهد صندوق «دی سهام» در این هفته پربازدهترین صندوق بازار سرمایه از نظر دارایی بوده است.
بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت با نوسانات متعددی همراه بود، اما در میان این نوسانات، «خیمن» و «سصفها» با رشد ۱۶ درصدی در صدر فهرست پربازدهترینهای هفته قرار گرفتند. از سوی دیگر، «ثفارس» و «تاصیکو» با افت ۱۲ درصدی، کمبازدهترین نمادهای این هفته لقب گرفتند.
بورس تهران در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با شوک روانی ناشی از افزایش ریسکهای سیاسی آغاز شد؛ خروج پول حقیقی، افت شاخص کل و هجوم سرمایهها به بازار ارز، نتیجه تنشهای سیاسی روز شنبه بود. اما در ادامه هفته، با بازگشت امید به مذاکرات و مواضع تازه درباره انرژی صلحآمیز، ورق بازار برگشت. هرچند شاخص کل در نهایت بازدهی منفی ثبت کرد، اما سهمهای کوچک با رشد قابل توجهی همراه شدند.
زمزمههای شروع دور جدید مذاکرات، بازار سرمایه را بر مدار صعودی قرار داد و بورس امروز با موجی از امیدواری سبزپوش شد. شاخص کل بورس بیش از ۵۸ هزار واحد رشد کرد و حدود دو همت پول حقیقی وارد بازار شد.
اندیکاتور MFI یا شاخص جریان نقدینگی (Money Flow Index) یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال است که با ترکیب قیمت و حجم معاملات، میزان ورود و خروج پول به یک دارایی را اندازهگیری میکند.
بورس تهران در سومین روز معاملاتی هفته مطابق پیشبینی «تجارتنیوز» روندی متعادل و مثبت را تجربه کرد. فشار فروش در بسیاری از نمادها کاهش یافت، شاخصها صعودی شدند و ورود نقدینگی حقیقی به بازار نشان داد که ترس معاملهگران از افت اخیر، تا حد زیادی فروکش کرده است. حالا این سوال مطرح است که آیا سبزی روز دوشنبه بازار، به روز سهشنبه هم سرایت میکند؟
شرکت لبنیات پاک که بیش از نیمی از سهام آن در اختیار بنیاد مستضعفان است، در سال ۱۴۰۳ با کاهش قابل توجه تولید و فروش مواجه شد، اما با تکیه بر رشد قیمت لبنیات در یک سال گذشته توانست درآمد خود را اندکی افزایش دهد. این روند اگرچه از افت شدید درآمد ریالی جلوگیری کرد، اما زنگ خطری برای آینده سودسازی پاک است.
بورس تهران روز یکشنبه نشانههایی از پایان عرضه و بازگشت آرامش را به نمایش گذاشت؛ فشار فروش در سهمهای کوچک به شکل محسوسی کاهش یافت و در نهایت، شاخص هموزن با بازدهی مثبت به کار خود پایان داد. هرچند سهمهای بزرگ بازار همچنان درگیر عرضه بودند، اما شدت فروش نسبت به روز گذشته کاهش یافت. حالا سوال اینجاست، آیا بورس دوشنبه نیز به همین مسیر ادامه میدهد؟
طلا (XAU/USD) اصلاح خود را از رکورد تاریخی سه هزار و ۵۰۰ دلاری که در ۲۲ آوریل ثبت کرده بود، ادامه داد و در هفته گذشته، بیشترین افت هفتگی خود از فوریه تا کنون را تجربه کرد. بهبود تدریجی احساسات بازار در پی کاهش نسبی نگرانیها درباره جنگ تجاری، عامل اصلی این فشار نزولی بود. اکنون، اعلام سیاستهای پولی فدرال رزرو در تاریخ هفت مه میتواند نقش تعیینکنندهای در آینده قیمت طلا داشته باشد.
بازار سهام در ابتدای هفته سوم اردیبهشت، با موج سنگین عرضه روبهرو شد؛ خبری که از تعویق مذاکرات ایران و آمریکا در روز گذشته منتشر شد، ریزش شدید شاخصهای بورسی را در پی داشت و جو منفی را به تمام گروهها منتقل کرد.
شرکت کالسیمین با نماد «فاسمین» در فروردین ۱۴۰۴ توانست عملکرد تولیدی درخشانی به ثبت برساند و با رشد قابل توجه تولید نسبت به اسفند، سال جدید را آغاز کند. با این حال، فروش پایین و افت شدید درآمد در فروردین، زنگ خطری برای این تولیدکننده باسابقه بازار فلزات بود.
بررسی و مقایسه بازدهی صندوق های سرمایه گذاری بورس در هفته دوم اردیبهشت نشان میدهد صندوق «ثروت هامرز» در این هفته پربازدهترین صندوق بازار سرمایه از نظر دارایی بوده است.
در هفته دوم اردیبهشت، نماد «اخابر» با جهش ۲۳ درصدی، عنوان پربازدهترین سهم بازار را از آن خود کرد. در سوی مقابل، «آسیا» با ثبت کاهش ۹ درصدی در قعر جدول بازدهی هفتگی قرار گرفت.
بازار سرمایه در هفتهای پرهیجان، از شوک حادثه بندر شهید رجایی عبور کرد و با پشتوانه اخبار مثبت داخلی و بینالمللی، توانست هفته دوم اردیبهشت را با رشد شاخص و تقویت تقاضا به پایان برساند. از اظهارات ترامپ درباره توافق هستهای تا حمایت حجتالله صیدی از بورس در تلویزیون، همه دست به دست هم داد تا بورس جان تازه بگیرد.
بازار سهام امروز، پس از تخلیه فشار روانی حادثه بندر شهید رجایی و تقویت امیدها به توافق با آمریکا، با موجی از تقاضا مواجه شد. سخنان مثبت رئیس سازمان بورس درباره رشد معاملات و برنامههای جدید تامین مالی نیز بر جو خوشبینانه بازار افزود تا بورس پس از چند روز نوسان، دوباره روی آرامش را ببیند.
طلا هفته گذشته پس از فتح قله 3500 دلاری، وارد فاز اصلاحی شد، اما نشانههای تکنیکالی حاکی از آن است که این افت میتواند صرفا یک وقفه در روند صعودی باشد. بررسی سطوح کلیدی تکنیکال و روند شاخصهای تکنیکالی میتوانند مسیر بعدی طلا را روشنتر کنند.
بررسی عملکرد سالانه شرکت ملی صنایع مس ایران (فملی) نشان میدهد این غول مسی بورسی سالی پربار را از نظر درآمد پشت سر گذاشته است. افزایش قیمت جهانی فلزات اساسی بهویژه مس، همراه با رشد نرخ دلار باعث شد فملی بتواند رکوردهای جدیدی در درآمدزایی ثبت کند؛ هرچند میزان فروش فیزیکی شرکت کمی افت کرده است.
طلا (XAU/USD) هفته را با روندی صعودی آغاز کرد و در جلسه معاملاتی آسیا در روز سهشنبه، رکورد جدیدی در سطح سه هزار و ۵۰۰ دلار ثبت کرد، اما در نیمه دوم هفته با اصلاحی عمیق مواجه شد. تحولات تازه در روابط تجاری آمریکا و چین و انتشار دادههای کلان اقتصادی کلیدی از آمریکا میتوانند در کوتاهمدت بر ارزش طلا تاثیرگذار باشند.