تجارتنیوز گزارش میدهد:
بورس؛ پیشتاز ماراتن بازارها در سال ۱۴۰۲
نماگر اصلی تالار شیشهای با گذشت تنها 13 روز کاری از سال جدید با فاصله 7.5 درصدی از قله تاریخی تابستان 99 در روزهای خوب خود قرار دارد. به نحوی که در جریان معاملات روز شنبه رکورد تازهای را به ثبت رساند.
به گزارش تجارتنیوز ، در پایان معاملات شنبه شاخص کل بورس پس از رشد 74 هزار و 23 واحدی در ارتفاع دو میلیون و 253 هزار واحد قرار گرفت. از سویی شاخص هموزن نیز با رشد 26 هزار و 793 واحدی در ارتفاع 719 هزار و 738 واحد ایستاد. بازار سرمایه در اولین روز هفته روند مثبتی داشت و توانست بیش از 70 هزار واحد رشد را تجربه کند.
رکوردشکنیها ادامه دارد!
رشد 15 درصدی شاخص کل بازار سهام اما همه ماجرا نیست! در حالی که به تازگی آخرین هفته فروردین ماه آغاز شده و رشد طوفانی شاخص در روز شنبه، نوید هفته پربازده دیگری را به سهامداران میدهد، تا این نقطه از مسیر سال 1402، بورس تهران با فاصله از رقبای خود پیشتاز ماراتن سوددهی است.
در حالی که معاملات میدان فردوسی حاکی از رشد تنها 6.2 درصدی اسکناس آمریکایی و همچنین رشد کمی بیش از 4 درصدی سکه در روزهای سپری شده از سال 1402 است، نماگر هموزن تالار سعادتآباد 23 درصد و شاخص کل آن 15 درصد رشد را تجربه کردهاند.
همچنین سنت رکوردشکنی بورس که از هفتههای گدشته آغاز شده بود در جریان دادوستدهای امروز تداوم یافت. در کنار ارزش معاملات 20 هزار میلیاردی روز سه شنبه هفته گذشته، بورس تهران در پایان معاملات شنبه موفق به ثبت رکورد ورود دو هزار و 330 میلیارد تومان پول حقیقیها شد. آخرین بار که رقمی بالاتر از این مقدار ورود پول حقیقیها به بورس ثبت شده بود بیش از دو سال و نیم پیش و روزهای طلایی بورس در تابستان 99 بود.
ماجرای نیمه تمام عرضه خودرو در بورس کالا
اما چالشهای بازار هنوز تمام نشده است و حاشیههای لغو عرضه خودرو در بورس کالا تمامی ندارد. احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، در اظهار نظری اعلام کرد که عرضه خودرو در بورس کالا منتفی نشده است. این اظهار نظر در حالی است که طبق اظهار نظر شورای رقابت عرضه خودرو در بورس کالا منتفی شده است. حالا اما وزیر اقتصاد نظری متفاوت نسبت به این موضوع داشته و گفته است:«امکان ادامه عرضه خودرو در بورس کالا وجود دارد»
آبان ماه سال گذشته بود که با شروع روند عرضه خودرو در بورس کالا، بورس تهران استارت روند صعودی قدرتمندی را کلید زد. بنابراین عرضه خودرو در بورس کالا به خصوص خودروهای پرتیراژ نظیر پژو 207 و سایر محصولات، موضوع پر اهمیتی برای سهامداران به شمار میرود. آشفتگی و اختلاف نظر میان نهادها موثر، آخرین چیزی است که بورس تهران این روزها به آن نیاز دارد.
بیشترین و کمترین بازدهی صنایع
در پایان جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، گروههای مخابرات، محصولات چوبی و گروه سایر معادن به ترتیب با 6 درصد، 5.95 درصد و 5.46 درصد، بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کردند.
از سوی دیگر در روز جاری کمتر صنعتی با بازدهی منفی یافت میشد؛ صندوقهای کالایی تنها صنعت بورس تهران بود که بازدهی منفی کسب کرد.
خروج سنگین سرمایه از صندوقهای درآمد ثابت
در میان بازار یکدست سبز امروز پس از گروه بانکیها با 506 میلیارد تومان ورود پول، صندوقهای سهامی بیشترین ورود پول را به میزان 278 میلیارد تومان به خود اختصاص داد.
همچنین در سوی مقابل، صندوقهای درآمدثابت با 975 میلیارد تومان خروج پول، بیشترین خروج پول میان صنایع را تجربه کرد. چنین خروج پولی از صندوقهای درآمد ثابت نشان از انتظارات صعودی سهامداران و بورسیها در این روزها دارد.
پیش بینی بورس
رئیس سازمان بورس در جلسهای راجع به شعار سال که مهار تورم ثبت شده است، بیان داشت: وقتی صحبت از مهار تورم میشود، ذهنها به سوی قیمتگذاری دستوری میرود. اما این مدل مهار تورم سودی برای کشور نداشته و تجربههای گذشته تائیدکننده این موضوع است.
وی همچنین متذکر شد: باید به جای سرکوب قیمتها و کنترل دستوری آن به سوی هدایت نقدینگی به سمت بخشهای مولد اقتصاد حرکت کنیم.
در صورت هدایت نقدینگی بیشتر به سمت بورس تهران میتوان انتظار داشت که بورس تهران در میانمدت و بلندمدت مسیر صعودی خود را ادامه دهد. چرا که آسیاب بورس با نقدینگی به حرکت درمیآید.
همچنین در مورد بازار روز یکشنبه نیز کارشناسان انتظار دارند بورس تهران کار سختی برای تداوم گامهای صعودی خود نداشته باشد. اما از سوی مقابل تکرار این میزان از ورود پول پس از رشد قدرتمند بورس شنبه، کار سختی به نظر میرسد؛ بنابراین این انتظار میرود رشد بازار یکشنبه کمتر از بازار ابتدای هفته باشد.
گزارشهای بیشتر تحلیل بازار را در صفحه اخبار بورس بخوانید.
نظرات