حاشیه سود متانولیهای بورسی رشد کرد
در سال های اخیر به دلیل راه اندازی واحدهای متعدد تولید کننده متانول ، ایران به یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده متانول در جهان تبدیل شده است. در حال حاضر ۳ شرکت پتروشیمی زاگرس با نماد زاگرس، پتروشیمی فن آوران با نماد شفن و پتروشیمی خارک با نماد شخارک به عنوان شرکتهای بورسی تولید کننده متانول شناخته میشوند.
تازهترین اطلاعات آماری نشان میدهد؛ حاشیه سود تولید کنندههای متانول به دلیل افزایش نرخ فروش، نرخ تسعیر ارز و تلاش برای حفظ سطح تولید، در ۹ ماه امسال، رو به بهبود بوده و از ۱۳ درصد به ۲۴ درصد افزایش یافته است.
گروه محصولات شیمیایی در بازار سرمایه، از شرکت های مختلفی در حوزه پتروشیمی تشکیل شده است. یکی از مهمترین صنایع در این گروه تولید کننده های متانول هستند.
در سال های اخیر به دلیل راه اندازی واحدهای متعدد تولید کننده متانول ، ایران به یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده متانول در جهان تبدیل شده است. در حال حاضر ۳ شرکت پتروشیمی زاگرس با نماد زاگرس، پتروشیمی فن آوران با نماد شفن و پتروشیمی خارک با نماد شخارک به عنوان شرکتهای بورسی تولید کننده متانول شناخته میشوند.
آمار ها نشان می دهد؛ در طول چند سال گذشته قطع گاز بزرگ ترین ریسک در میان شرکت های این گروه بوده و به کاهش تولید در این شرکتها منجر شده است. در واقع قطع گاز در سالهای اخیر ضربه زیادی به صنعت متانول بهخصوص پتروشیمی زاگرس بهعنوان بزرگترین متانولساز خاورمیانه وارد کرده و در صورتهای مالی این صنعت نزول مقادیر تولید مشهود است.
با این حال تولید کنندههای متانول از سال گذشته تلاش کردند مقادیر تولید را در یک سطح مناسب حفظ کنند و با توجه به روند نزولی سالهای گذشته میتوان حفظ وضعیت تولیدات فعلی متانولیها را یک اتفاق مثبت قلمداد کرد.
حالا تازه ترین اطلاعات، طبق صورت های مالی ۹ ماه سال جاری نشان میدهد؛ حاشیه سود این صنعت نسبت به سال گذشته بهبود یافته و به افزایش درآمد تولید کنندهای متانول منجر شده که این موضوع به دلیل افزایش نرخ فروش محصولات این شرکت ها و نرخ تسعیر ارز بوده است.
افزایش حاشیه سود خالص
صورت های مالی ۹ ماهه ۳ شرکت پتروشیمی خارک، زاگرس و فناوران نشان میدهد؛ جمع سود خالص این صنعت در ۹ ماه امسال به ۱۰ هزارو ۳۹۷ میلیارد تومان رسیده که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ هزار و ۳۱۶ میلیارد تومان افزایش نشان می دهد. با این میزان افزایش، حاشیه سود تولید کننده های متانول در ۹ ماه امسال به ۲۴ درصد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱واحد درصد افزایش نشان می دهد. سال گذشته حاشیه سود خالص تولید کنندههای متانول در حدود ۱۳ درصد بود.
در این دوره همچنین حاشیه سود عملیاتی تولید کنندههای متانول نیز از ۱۶ درصد به ۲۸ درصد رسیده است.
پتروشیمی فناوران در صدر
در میان ۳ تولید کننده اصلی متانول که سهامشان در بازار سرمایه دادوستد میشود پتروشیمی فناوران بهترین عملکرد را داشته است. طبق صورتهای مالی ۹ ماهه این شرکت که در سامانه کدال منتشر شده، سود خالص این شرکت در ۹ ماه سال جاری ۲ هزار و ۳۷۳ میلیارد تومان افزایش یافته و این موضوع موجب شده حاشیه سود خالص این شرکت که در ۹ ماهه پارسال به ۵ درصد رسیده بود، به ۲۸ درصد افزایش یابد.
بعد از شفن، پتروشیمی خارک در رده دوم قرار می گیرد.گزارش های مالی این شرکت نشان می دهد؛ جمع کل سود خالص این شرکت در ۹ ماه سال مالی جاری ۹۳ درصد معادل ۲ هزارو ۱۶۶ میلیارد تومان رشد کرده و این موضوع موجب شده حاشیه سود خالص این شرکت از ۲۳ درصد در ۹ ماه پارسال به ۴۰ درصد افزایش یابد.
در همین دوره سود خالص پتروشیمی زاگرس نیز با ۳۲ درصد رشد مواجه شده و این موضوع حاشیه سود خالص این شرکت را از ۱۱ درصد در ۹ ماه پارسال به ۱۴ درصد در ۹ ماه امسال افزایش داده است.
توضیحات تولید کننده های متانول
تولید کنندههای متانول اعلام کردهاند؛ عمدهترین دلیل افزایش درآمدهای عملیاتی این شرکتها در ۹ ماه امسال، افزایش مقدار و نرخ فروش محصولات این شرکت ها و نرخ تسعیر ارز بوده است.
پتروشیمی فناوران در توضیحات خود گفته است: درآمدهای عملیاتی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است. عمدهترین دلیل این رشد، افزایش ۲ درصدی مقدار و افزایش ۳۸ درصدی نرخ فروش محصولات بوده است.
پتروشیمی زاگرس نیز توضیح داده است: درآمدهای عملیاتی شرکت نسبت به دوره مالی سال قبل با وجود کاهش ۲۲ درصدی مقدار فروش متانول، که عمدتا ناشی از کاهش تولید، به دلیل کاهش گاز اکسیژن ارسالی از شرکت مبین انرژی خلیج فارس، محدودیت و قطع گاز، محدودیتهای عملیاتی ناشی از تشدید تحریمها برای فروش و حمل محصول بوده، حدود ۳ درصد افزایش یافته که این موضوع به دلیل افزایش میانگین نرخ فروش متانول و نرخ تبدیل ارز بوده است.
پتروشیمی خارک نیز افزایش ۱۴ درصدی درآمدهای عملیاتی خود را متاثر از افزایش نرخ ارز دانسته است.
نظرات