فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۴۳۷۳

آبا به بورس اعتماد کنیم یا نه ؟ کارشناسان بازار سرمایه چه می گویند؟

آبا به بورس اعتماد کنیم یا نه ؟ کارشناسان بازار سرمایه چه می گویند؟

نماگر اصلی تالار شیشه‌ای روز یکشنبه، با کاهش ارتفاع ۰.۶۸درصدی مواجه بود. افت ۱۹‌هزار و ۲۴۰واحدی در شرایطی به وقوع پیوست که در ساعات پایانی معاملات این شاخص بر محدوده ۲میلیون و ۸۲۱‌هزار واحدی ایستاد.

به گزارش تجارت نیوز،

 بورس تهران این روزها شبیه عرصه‌ای برای نبرد میان امید و اضطراب است؛ بازاری که سهامداران آن نسبت به اخبار واکنش هیجانی‌ نشان می‌دهند، گویی به دنبال قطب‌‌‌نمایی برای فرار از توفان بی‌‌‌اعتمادی هستند. در حالی که شاخص کل همچنان از فتح یک‌باره سقف‌‌‌های تاریخی نفس تازه نکرده، بازارهای موازی مثل طلا و سکه، با برق صعود خود، نقدینگی را به‌‌‌سوی خود می‌‌‌کشند.

 از طرفی صندوق‌های درآمد ثابت، پتروشیمی‌‌‌ها و خودرویی‌‌‌ها در فضایی پر از شایعات و وعده‌‌‌های محقق‌‌‌نشده، بازیگران اصلی این روزهای پرنوسان شدند. تصمیمات پیچیده مدیریتی و انتظارات برآورده‌‌‌نشده از نمادهای بزرگ، سهامداران را با بلاتکلیفی روبه‌رو کرده است. آیا بازار سرمایه می‌‌‌تواند با ترمیم اعتماد ازدست‌رفته، بار دیگر به مسیر صعود بازگردد یا این اصلاحات، آغازگر دوره‌‌‌ای طولانی از رکود خواهد بود؟ در این میان، همه چشم‌‌‌ها به تحولات مدیریتی و تغییرات احتمالی سیاست‌‌‌های پولی دوخته شده است؛ مسیری که می‌‌‌تواند ورق این بازی هیجان‌‌‌زده را برگرداند یا بر آتش سردرگمی بیفزاید.

نماگر اصلی تالار شیشه‌ای روز یکشنبه، با کاهش ارتفاع ۰.۶۸درصدی مواجه بود. افت ۱۹‌هزار و ۲۴۰واحدی در شرایطی به وقوع پیوست که در ساعات پایانی معاملات این شاخص بر محدوده ۲میلیون و ۸۲۱‌هزار واحدی ایستاد. در این میان شاخص کل هم‌وزن نیز با نزول ۰.۳۶درصدی در محدوده ۸۸۷‌هزار و ۲۶۸واحدی قرار گرفت.

شاخص کل فرابورس نیز که شاخصی برای ارزیابی نمادهای فرابورسی است با افت ۰.۱۷درصدی در محدوده ۲۶‌هزار و ۷۴۵واحدی قرار گرفت. در این بین ارزش معاملات سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی حدود ۱۰‌هزار و ۵۶میلیارد تومان بود که نسبت به ‌روز شنبه افت ۹درصدی را تجربه کرد. همچنین روز گذشته حدود ۶۸۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار کوچ کرد که همچنان نشان‌دهنده وضعیت مبهم بازار است.

بازار از نگاه کارشناسان

نجمه نیک‌طبع، کارشناس بازار سرمایه، وضعیت بازار را این‌گونه تحلیل کرد: بازار روز یکشنبه غرق در بلاتلکیفی عجیبی بود؛ به طوری که بیش از ۷۰‌درصد نمادها در محدوده منفی معامله شدند. با رسیدن شاخص کل بورس به سقف کانال بلندمدت خود در هفته‌های گذشته انتظار اصلاح از کلیت بازار وجود داشت. از طرفی روز گذشته صندوق‌های درآمد ثابت، صندوق‌های طلا و صندوق‌های کالایی در صدر ورود پول حقیقی قرار گرفتند و با وجود خروج نقدینگی زیاد حقیقی‌ها از صندوق‌های طلا، همچنان سهامداران خرد به صندوق‌های طلا اهمیت زیادی می‌دهند.

این کارشناس بازار ادامه داد: باید اظهار کرد شاخص کل بورس با رسیدن به سقف‌ها و کف‌های بالاتر روند صعودی خود را تثبیت کرده و منفی‌های روزهای گذشته، اصلاح شده یا اصطلاحا در مسیر حرکت صعودی هستند. در بازارهای موازی همچنان رشد قیمت طلا رخ می‌دهد و سکه در کانال ۶۱میلیون تومانی قرار گرفته و این موضوع باعث سرازیر شدن نقدینگی حقیقی از سهام به صندوق‌های طلا شده است.

از این‌رو احتمال کاهش ارتفاع شاخص کل به محدوده حمایتی ۲میلیون و ۴۶۰‌هزار واحدی وجود دارد.  ندا عباسی، کارشناس بازار سرمایه، هم در خصوص وضعیت روز گذشته بازار عنوان کرد: روز یکشنبه بازار سرمایه در ادامه روند پرنوسان خود، تحت‌تاثیر عوامل مختلف، از جمله انتظارات برآورده‌نشده از بازگشایی پتروشیمی‌‌‌ها و مسائل مرتبط با سهام خودرویی‌ها با افت شاخص و کاهش ارزش معاملات مواجه شد؛ به طوری که شاخص کل بورس تهران با افت ۱۹‌هزار و ۲۴۰واحدی همراه شد. هیجان خرید سهام برخی گروه‌‌‌ها، به‌‌‌ویژه سهام پتروشیمی که طی روزهای گذشته فضای بازار را تحت‌تاثیر قرار داده بود، روز یکشنبه به سراب تبدیل شد. به دلیل عدم‌تحقق انتظارات مثبت، بخش عمده‌‌‌ای از معاملات روز شنبه خنثی شد.

این نوع رفتارهای هیجانی، به‌‌‌ویژه در بازاری که با اخبار نوسان می‌کند، باعث فشار مضاعف بر سهام بنیادی می‌شود. باید اظهار کرد سهامداران سهام بنیادی نیز به دلیل ترس از ریزشی شدن بازار، به‌‌‌جای تمرکز بر گزارش‌‌‌ عملکردی شرکت‌ها، به فروش سهام اقدام کردند.  این کارشناس بازار ادامه داد: انتشار آگهی مجمع فوق‌‌‌العاده ایران‌‌‌خودرو و رای به سلب حق رای سهام تودلی این شرکت، بار دیگر توجه‌ها را به سمت گروه خودرویی جلب کرد. اما به نظر می‌رسد فرآیندهای طولانی و فرسایشی مدیریتی، ارزش سهام تودلی را کاهش داده است.

حال، با نزدیک شدن به زمان برگزاری مجمع، احتمال انتقال مدیریت ایران‌‌‌خودرو به بخش خصوصی جدی‌‌‌تر از قبل شده است. نرخ بهره بالا و فاصله اندک آن با بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاران، همچنان از مهم‌ترین دلایل کم‌‌‌رونقی بازار سرمایه به شمار می‌رود. بسیاری از سهامداران ترجیح می‌دهند در صورت مشاهده عدم‌رشد شاخص، نقدینگی خود را به ابزارهای درآمد ثابت منتقل کنند. هرچند قرار است نرخ سود گواهی سپرده جدید طی هفته جاری مشخص شود، اما شرایط فعلی بازار بدهی و فشار کمبود نقدینگی، احتمال کاهش نرخ بهره را تا حدودی غیرممکن کرده است. 

این کارشناس بازار در پایان افزود: بازار سرمایه روز یکشنبه بار دیگر نشان داد که نبود اعتماد پایدار، تاثیرات منفی زیادی بر روند معاملات دارد. در حالی که برخی شرکت‌های بنیادی گزارش‌‌‌های مثبتی ارائه داده‌‌‌اند، جو منفی و هیجان‌‌‌زده بازار فرصت بهره‌‌‌برداری از این پتانسیل‌‌‌ها را محدود کرده است. در روزهای آتی، تحولات مرتبط با نرخ بهره و اقدامات دولت در حوزه مدیریت سهام خودرویی، از عوامل تعیین‌‌‌کننده مسیر بازار خواهند بود.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.