فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۴۳۷۴

کارشناس بازار سرمایه : بورس در انتظار حمایت‌های عملی است که بتواند آن را لمس کند

 کارشناس بازار سرمایه : بورس در انتظار حمایت‌های عملی است که بتواند آن را لمس کند

کارشناس بازار سرمایه معتقد است که اصلاح بورس یکشنبه با توجه به رشد قابل‌توجه نمادهای بزرگ و شاخص‌‌‌‌‌‌ساز و بازدهی خوب صندوق‌های اهرمی در دوره صعودی بورس که از ابتدای آبان ماه شروع شد، طبیعی بوده و به‌نظر می‌رسد وضعیت اصلاحی بازار سرمایه کاملا عادی است و این نوسانات و روندهای اصلاحی در ذات بازار قرار دارند.

به گزارش تجارت نیوز،

بورس روز یکشنبه یک افت بیش از ۱۹‌هزار واحدی در شاخص‌کل و یک ریزش بیش از ۳‌هزار‌واحدی را در شاخص هموزن به‌ثبت رساند و هریک از شاخص‌ها به ترتیب ۰.۶۸‌درصد و ۰.۳۶‌درصد اصلاح داشتند. بورس تهران پس از هفت روز معاملاتی اصلاح قابل‌توجه، روند رشد خود را مجددا آغاز کرد و روز یکشنبه وارد فاز‌اصلاحی شد و نشان‌داد که این روند صعودی بورس در یکشنبه ادامه ندارد. به‌زعم‌ کارشناسان وارد‌شدن بازار به وضعیت نوسانی به چندین موضوع مرتبط است.

مشخص‌شدن نحوه بازگشایی نمادهای پتروشیمی، نرخ جدید گواهی ‌سپرده‌های جدید بانک‌مرکزی، چشم‌‌‌‌‌‌انداز مبهم سرمایه‌گذاران نسبت به رفتار دولت جدید ایالات‌متحده با اقتصادهای جهان و... از جمله دلایلی هستند که باعث‌شده بازار سرمایه از ابتدای دی‌‌‌‌‌‌ماه وارد فاز‌اصلاح و نوسان شود. البته لازم به‌ذکر است که بخش زیادی از این نوسان‌‌‌‌‌‌ها و اصلاح‌‌‌‌‌‌ها عادی و طبیعی جلوه می‌کند، چراکه سرمایه‌گذاران پس از اقدام به شناسایی سود، به‌دنبال ترسیم افق سرمایه‌گذاری به‌طور شفاف هستند.

در این زمان بخشی از پول‌ها که سود شناسایی کرده‌اند، خود را در دارایی‌های کم‌ریسک و امن پارک‌کرد‌ه‌اند تا سرمایه‌گذار برای ادامه مسیر تصمیم قطعی خود را بگیرد.

اصلاح بورس نگران‌‌‌‌‌‌کننده نیست

یاور میرعباسی، کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی بورس پرداخت و گفت: اصلاح بورس یکشنبه با توجه به رشد قابل‌توجه نمادهای بزرگ و شاخص‌‌‌‌‌‌ساز و بازدهی خوب صندوق‌های اهرمی در دوره صعودی بورس که از ابتدای آبان ماه شروع شد، طبیعی بوده و به‌نظر می‌رسد وضعیت اصلاحی بازار سرمایه کاملا عادی است و این نوسانات و روندهای اصلاحی در ذات بازار قرار دارند.

کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: وضعیت کنونی و نوسانات بازار سرمایه را می‌توان مرتبط با چشم‌‌‌‌‌‌انداز توام با ابهام سرمایه‌گذاران نسبت به افق اقتصادی جست‌وجو کرد، چراکه تصمیمات دولت جدید ایالات‌متحده در‌برابر سایر کشورها به‌طور شفاف مشخص نیست و ممکن است که رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده تصمیم‌های ناگهانی و اثرگذار اتخاذ کند که این موضوع منجر به تعلل فعالان بازار در اتخاذ تصمیمات اخیر شده‌ و این در حالی است که پس از روند صعودی که بازار سرمایه از ابتدای آبان شروع کرد، سرمایه‌گذاران تمایل زیادی به شناسایی سود حس می‌کنند و قصد دارند با تغییر سبد سرمایه‌گذاری خود را در‌برابر اتفاق‌هایی که قابل‌پیش‌بینی نیستند، آماده کنند. همچنین یکی از دلایل افزایش عرضه در بازار سهام، بالا رفتن نرخ بهره بین‌بانکی و نرخ تامین مالی دولت است و معمولا این اتفاق هر‌ساله در ماه‌های پایانی سال ‌رخ می‌دهد و با توجه به انتشار گزارش‌های مالی مناسب و عملکرد اخیر شرکت‌ها و  P/E بازار، قیمت سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه در موقعیت مناسبی قرار دارد و اصلاح کنونی نگران‌‌‌‌‌‌کننده نیست و به‌نظر می‌رسد که پس از شفاف‌شدن افق سرمایه‌گذاران، بازار سهام نیز به روند صعودی خود بازخواهد گشت.

نقدینگی به‌سوی عرضه‌های اولیه

هاتف شاملو، کارشناس بازار سرمایه در مورد دلایل اصلاح بورس یکشنبه گفت: به‌نظر می‌رسد که بخشی از پول‌های بازار به سمت عرضه‌های اولیه که در چند هفته اخیر شدت‌‌گرفته، حرکت کرده‌است. در ادامه لازم است به این موضوع پرداخته شود که بورس یک روند صعودی را در آبان شروع کرد، در آذر ادامه داد و در دی‌‌‌‌‌‌ماه وارد فاز‌ نوسانی شد و این نوسان تا اواخر دی‌‌‌‌‌‌ماه و اوایل بهمن ادامه داشت.

 موضع نوسانی بورس در دی‌‌‌‌‌‌ماه به اصلاح قیمتی هم کشیده شد و پس از صحبت وزیر امور اقتصادی و دارایی در هفته گذشته و اخبار مربوط به بازگشایی پتروشیمی‌ها در این هفته، وضعیت بورس چهارشنبه به سمت بهبود حرکت کرد و در معاملات شنبه هم این روند ادامه داشت اما آرام‌آرام با افزایش عرضه‌ها در روز شنبه، بورس یکشنبه با اصلاح و افزایش عرضه همراه شد. وی افزود: وضعیت بازار سهام نشان می‌دهد؛ بورس در انتظار حمایت‌های عملی است که بتواند آن را لمس کند.

 یکی از مشکلات بازار سهام، نقدینگی است که به آن نیاز جدی دارد. در وضعیت کنونی بخش زیادی از پولی که وارد بازار سرمایه‌‌‌‌‌‌ می‌شود به سمت عرضه‌های اولیه حرکت می‌کند.

شاملو اضافه کرد: بازار سرمایه پس از کاهش تنش‌های برون‌‌‌‌‌‌مرزی در منطقه، یک رشد مقطعی و کوتاه را تجربه کرد و بعد از آن، مجددا وارد فاز‌اصلاحی و افزایش عرضه‌ها شد.

این عرضه‌ها را می‌توان در چند موضوع جست‌وجو کرد. یکی از این دلایل، حرکت نقدینگی به سمت عرضه‌های اولیه است تا سرمایه ‌برای مدت کوتاهی بتواند بازدهی مثبتی کسب کند و عرضه‌های بزرگ در آینده، می‌توانند پول را از بازار ثانویه به سمت خود جذب کنند.

 بازارهای موازی مانند طلا و دلار بازار آزاد روند صعودی به خود گرفته‌‌‌‌‌‌اند، همچنین با افزایش نرخ ارز در بازار ارز توافقی نرخ تسعیر ارزها در صورت‌های مالی شرکت‌ها اثرگذار بوده‌است و انتظار می‌رود که در ماه‌های پایانی شرکت‌ها گزارش‌های خوبی را منتشر کنند، اما در وضعیت کنونی، بازار سهام به این موارد وزن نمی‌دهد و در مقاطع کوتاهی یک روند رشدی و صعودی دارد.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم، گواهی‌سپرده‌های جدید است که با نرخ ۳۰‌درصدی در سال‌گذشته منتشر شده‌است و سررسید‌آن دهم و یازدهم بهمن‌‌‌‌‌‌ماه به پایان می‌رسد و بازار در انتظار نرخ جدید گواهی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سپرده است تا وعده بانک‌مرکزی مبنی‌بر کاهش نرخ اوراق گواهی‌سپرده‌های جدید را ارزیابی کند.

 کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: مساله بعدی نیز بازگشایی نمادهای پتروشیمی است و بازار سرمایه منتظر شفاف‌شدن وضعیت این صنعت است و بسیاری از پول‌ها نمی‌دانند که این نمادها با چه دامنه‌‌‌‌‌‌ای، با چه نرخ و چگونه بازگشایی خواهند شد.

به‌طور قطع، شفاف‌شدن نحوه بازگشایی نمادهای پتروشیمی می‌تواند برای بازار سرمایه اثرگذار باشد.

شاملو در پایان گفت: لازم به ذکر است؛ بازار سرمایه معمولا در ماه‌های پایانی سال ‌با اصلاح و افزایش عرضه همراه است و این مساله، به این دلیل است که اشخاص حقوقی جهت تامین مالی پرداخت‌‌‌‌‌‌های شرکت خود اقدام به عرضه می‌کنند و این موضوع به‌طور طبیعی در بهمن‌‌‌‌‌‌ماه هر سال، فشار فروش را به بازار تحمیل می‌کند.

 البته هر زمان که عرضه‌ها افزایش می‌‌‌‌‌‌یابد، خریداران منتظر فرصت هستند و نمی‌توان وضعیت بازار را به‌‌‌‌‌‌گونه‌‌‌‌‌‌ای توصیف کرد که با قفل صف‌فروش یا قفل صف خرید همراه است.

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.