تجارتنیوز گزارش میدهد:
مشکلات کاهش تورم چین و اثر آن بر قیمت بیت کوین
سقوط اقتصاد چین به سمت کاهش تورم برای اولین بار در بیش از دو سال گذشته ممکن است اثرات کوتاه مدت منفی بر بیت کوین (BTC) داشته باشد.
به گزارش تجارتنیوز ، براساس آخرین دادههای کلان منتشر شده از کشور چین، مارسل پچمن، تحلیلگر بزرگ بازار، استدلال کرد که کاهش تورم چین، که به عقیده اقتصاددانان یک بحران محسوب میشود، اثرات نامطلوب کوتاه مدت تا میان مدتی بر بیت کوین، سطح عمومی کالاها و همچنین بازار سهام خواهد گذاشت.
کاهش تورم چین و اثر آن بر قیمت بیت کوین
پچمن گفت: مطمئناً امسال نگهداری سهامی که به رشد اقتصاد جهانی وابسته است، جالب نخواهد بود و احتمالاً زمان مناسبی نیز برای نگهداری کالا نیست. بنابراین در صورت کاهش رشد چین، وقوع یک اثر منفی کوتاه مدت تا میان مدت بر بیت کوین دور از انتظار نخواهد بود.
ماه قبل، چین برای اولین بار در دو سال گذشته، شرایط کاهش تورم را تجربه کرد که نشان دهنده یک گام نگران کننده برای اقتصاد این کشور است. بر اساس شاخص رسمی تورم، قیمت مصرف کننده چین در ماه جولای نسبت به سال قبل 0.3 درصد کاهش داشته است.
با در نظر گرفتن قیمتهای بیثبات مواد غذایی و انرژی، تورم اصلی در ماه جولای به 0.8 درصد رسید که بالاترین سطح از ماه ژانویه است. انتشار دادههای تورمی و کاهش تورم چین، تصویر تاریکی را برای این کشور ترسیم میکنند، زیرا شرایط بهبود اقتصادی به دلیل مسائل مختلفی از جمله کاهش صادرات، بیکاری بیسابقه جوانان و بازار راکد مسکن دور از انتظار بهنظر میرسد.
کشور چین همچنین با کاهش قیمتها در بخشهای مختلف از جمله کالاهایی مانند فولاد و زغال سنگ و همچنین کالاهای مصرفی ضروری مانند سبزیجات و لوازم خانگی مواجه است. این کاهش تورم چین برخلاف روندی است که بسیاری از کشورها پس از کاهش محدودیتهای کووید-19 تجربه میکنند.
نگرانی موجود در ادامهدار شدن کاهش تورم چین، میتواند تقاضا را کاهش داده، بار بدهی را تشدید و اقتصاد را در چرخهای گرفتار کند که فرار از آن با استفاده از اقدامات سنتی به کار گرفته شده توسط سیاستگذاران چینی، دشوار خواهد بود.
تورم برای کشورهایی مانند چین که سطح بدهی بالایی دارند، خطر خاصی محسوب میشود، زیرا هزینه خدماتدهی به آن بدهی را افزایش داده و ممکن است از استقراض، هزینه و سرمایهگذاری جلوگیری کند.
یکی از اقتصاددان دانشگاه کرنل که زمانی ریاست بخش چین صندوق بین المللی پول را بر عهده داشت، به وال استریت ژورنال گفت: «واقعیت به طور فزایندهای تلخ به نظر میرسد و کاهش تورم در چین میتواند عواقب بسیاری به همراه داشته باشد.»
رویکرد دولت در کم اهمیت جلوه دادن خطرات کاهش تورم چین و توقف رشد آن میتواند نتیجه معکوس داشته و خروج اقتصاد از مارپیچ نزولی را سختتر کند.
تاثیرات ترازنامه فدرال رزرو همزمان با کاهش تورم چین
پچمن همچنین درباره تأثیرات ترازنامه فدرال رزرو ایالات متحده و چگونگی افزایش داراییهای خود به میزان 5 تریلیون دلار در بازه دسامبر 2019 تا آوریل 2022 صحبت کرد.
وی خاطرنشان کرد: این دوره رشد، همزمان با کاهش 38 درصدی شاخص S&P 500 بوده است. علاوه بر این، ترازنامه فدرال رزرو درست زمانی که شاخص بورس آن به بالاترین حد خود یعنی 4800 رسید، از 8.9 تریلیون دلار گذشت.
به گفته پچمن، موضوع اصلی در کسری وزارت خزانهداری آمریکا نهفته است، زیرا دولت بیش از آنچه که از درآمدها و مالیات عایدی دارد، هزینه میکند. در نتیجه، دولت باید بخشی از بدهیها را بهجای انقضای آن، کنار بگذارد. این بدان معناست که فدرال رزرو ممکن است نتواند به کاهش ترازنامه خود که نقش مهمی در کاهش تورم داشته است، ادامه دهد.
در نهایت، پچمن استدلال کرد، هنگامی که فدرال رزرو مجبور به گسترش دوباره ترازنامه خود شود، تورم به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. او به افرادی که داراییهای ارزشمندی مانند سهام اپل، زمین، طلا و بیت کوین دارند توصیه کرد که داراییهای خود را محکم نگه دارند و تحت تاثیر دوره موقت کاهش تورم قرار نگیرند.
نظرات