فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۷۸۹۶۷

جهانگیری:

کشور از ناکارامدی مدیریت اقتصادی رنج می‌برد

کشور از ناکارامدی مدیریت اقتصادی رنج می‌برد

جلسه دیدار اعضای فراکسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی با معاون اول رئیس جمهور عصر (دوشنبه) برگزار شد.

اسحاق جهانگیری گفت: کشور از برخی مسائل رنج می‌برد، یکی از این مسائل را ناکارآمدی مدیریت اقتصادی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، معاون اول رئیس‌جمهور افزود: باید کاری کنیم که مدیران بنگاه‌های اقتصادی کشور مدیرانی حرفه‌ای باشند و تا زمانی که مدیران بنگاه‌ها از طریق رابطه و توصیه انتخاب شوند، نمی‌توان توقع بازدهی مناسب از بنگاه های تولیدی و اقتصادی داشت.

وی اظهار داشت: موضوع اشتغال از اوایل انقلاب اسلامی از موضوعاتی بود که همواره از اهمیت فراوانی برای دولت و مجلس شورای اسلامی برخوردار بود و بیکاری امروز نیز یکی از مسائل مهم کشور است که شکل پیچیده تری به خود گرفته و نرخ بیکاری در افراد تحصیل کرده دو برابر شده است.

جهانگیری با اشاره به اینکه در حال حاضر بر اساس آمار رسمی، سه و نیم میلیون بیکار در کشور وجود دارد،ادامه داد: به طور متوسط سالانه حدود 900 هزار نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که اقتصاد کشور ظرفیت مشخصی برای اشتغالزایی دارد که اشتغالزایی بیش از ظرفیت فعلی اقتصاد کشور، دور از انتظار است.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: بهترین دوران اشتغال زایی در دولت اصلاحات بود که سالانه بیش از 600 هزار شغل ایجاد شد و اگر می‌خواهیم میزان اشتغالزایی و ایجاد فرصت‌های شغلی در کشور بالا رود، راه آن این است که اقتصاد کشور را بزرگ کنیم و ظرفیت آن را افزایش دهیم.

وی گفت: البته این اتفاق الزاماتی دارد که فقط در اختیار دولت نیست و همه دستگاه ها و نهادها و همه ارکان نظام باید در این زمینه همراهی داشته باشند.

جهانگیری ادامه داد: ظرفیت اقتصاد کشور در دو سال گذشته توانسته در حدود 650 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد کند و این در حالی است که بر اساس آمارهای رسمی، میزان شغل جدید ایجاد شده در ده سال گذشته برابر با صفر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است که در آن ده سال تعدادی شغل جدید ایجاد شده باشد، اما به همان میزان شغل از بین رفته است و در مجموع تعداد شاغلین در این مدت،عدد ثابتی بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین گفت: برخی کشورهای شرق آسیا و آمریکای لاتین نظیر کره جنوبی همزمان با ایران مسیر صنعتی شدن و توسعه را در پیش گرفتند.

وی تصریح کرد: متاسفانه با وجود آنکه تقریباً زمان آغاز روند توسعه صنعتی در این کشورها با ایران یکسان بوده اما امروز ایران به مراتب در جایگاهی عقب‌تر از این کشورها قرار دارد که یکی از دلایل آن این است که در ایران سیاست‌های علمی و دقیق اتخاذ نشده است.

جهانگیری افزود: اگر هم سیاست خوبی وجود داشته، با تغییر دولت‌ها و حتی بعضا با تغییر مدیران در یک دولت، سیاست‌ها تغییر یافته است و متاسفانه فرض بر این بوده که سیاست‌های اتخاذ شده در دوران مدیر قبلی سیاستی غلط بوده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به تلاش دولت برای جذب منابع مالی خارجی خاطرنشان کرد: در صورت تحقق این امر و در کنار منابع مالی بخش خصوصی، حجم مناسبی از منابع مالی ایجاد خواهد شد که می تواند منجر به اشتغالزایی شود.

جهانگیری همچنین لازمه اشتغالزایی را امنیت سرمایه گذاری در کشور دانست.

وی افزود: بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران با شعار و حرف پای کار نمی‌آیند و نحوه رفتار و برخورد مسئولین را ملاک عمل خود قرار می‌دهند و اگر این مسائل حل شود، مشکل تولید و سرمایه‌گذاری در کشور مرتفع شده و منجر به ایجاد فرصت‌های شغلی خواهد شد.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.