علامتی مبنی بر فعال شدن گسلهای پایتخت مشاهده نشده است
دبیر کارگروه ملی زلزله با بیان اینکه هیچ علامتی مبنی بر فعال شدن گسلهای تهران مشاهده و گزارش نشده است، گفت: 55 کیلومتر مربع از شهر تهران در حریم 5 گسل اصلی قرار دارد.
دبیر کارگروه ملی زلزله با بیان اینکه هیچ علامتی مبنی بر فعال شدن گسلهای تهران مشاهده و گزارش نشده است، گفت: 55 کیلومتر مربع از شهر تهران در حریم 5 گسل اصلی قرار دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، علی بیتاللهی، با بیان اینکه این زمینلرزهها نشاندهنده زنده بودن طبیعت کشور است گفت: با وقوع زلزله اطلاعات ارزشمندی به دست میآید و آنچه که در وقوع زلزله برای مردم تهدید ایجاد میکند خانههای ناایمن است.
وی با بیان اینکه زلزله شب گذشته پسلرزه زلزله 5.2 ریشتری ملارد بود، گفت: پس از وقوع زلزله 5.2 ریشتری ملارد شاهد وقوع پسلرزههای خفیفی بودیم اما این در حالی است که در روند طبیعی آن باید پسلرزهای به بزرگی 4 ریشتر هم رخ میداد. بنابراین پسلرزه 4.2 ریشتری دیشب نشاندهنده طی روند طبیعی پسلرزههای زلزله 29 آذرماه است و نشاندهنده این است که با یک آرامش نسبی به نظم پسلرزهای رسیدهایم.
دبیرکارگروه ملی زلزله تاکید کرد: این زلزله 4.2 ریشتری دیشب هم دقیقاً بر روی گسل زلزله 5.2 ریشتری هفته گذشته رخ داد و کانون آن هم ملارد بود. همچنین دقیقاً در محدوده زمانی زلزله اول رخ داد بنا بر این تمام این شواهد نشان میدهد که زلزله شب گذشته پسلرزههای زلزله اول بوده است.
بیتاللهی با تاکید بر اینکه هیچ علامتی مبنی بر فعال شدن گسلهای تهران مشاهده نشده است، گفت: هر چند ناآرامیهایی در غرب تهران پس از وقوع زلزلههای ملارد دیده میشود اما بدان معنی نیست که این زمین لرزهها میتواند گسلهای تهران را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به نقشه گسلی تهران اظهار داشت: حدود 55 کیلومتر مربع از مساحت شهر تهران در حریم گسلهای اصلی قرار دارد البته گسلهای خرد و متوسط هم از شهر تهران عبور میکنند اما این گسلها عامل وقوع زلزلههای بزرگ نمیشوند. البته گسلهایی هم در اطراف تهران برای مثال در 10 کیلومتری تهران میگذرند که اگر زلزلهای با بزرگی 7.5 ریشتر داشته باشند آثار مخرب آن بر پایتخت هم تأثیر میگذارد.
دبیر کارگروه ملی زلزله با اشاره به وجود 5 گسل اصلی در تهران اظهار داشت: گسل شمال تهران، گسل نیاوران، گسل شمال ری، گسل قصر فیروزه و گسل جوان پردیسان 5 گسل اصلی شهری تهران هستند که میتوان گفت تمام مناطق شهر را پوشش میدهند.
بیتاللهی گفت: امتداد گسل نیاوران در شمال شرق تهران به گسل شمال تهران متصل میشود همچنین گسل شمال ری متشکل از دو گسل شمال و جنوب ری از محدوده شهر تهران عبور میکند و شاخههای گسل قصر فیروزه هم وارد تهران میشود. گسل پردیسان هم گسل جوان تهران است که هنوز نقشه گسلی آن به صورت مشخص و دقیق تهیه نشده است.
وی با تاکید بر اینکه خطرناکترین نقطه تهران شمال شرق تهران در نزدیکی ورامین است که گسل مشاء و گسل شمال تهران در این نقطه با هم تلاقی پیدا میکنند و گره گسلی ایجاد کردهاند که این منطقه بسیار خطرناک است چرا که فعال شدن این گسلها در این منطقه میتواند زلزلههای بسیار خطرناک به بار بیاورد و قطعاً زلزلههای بسیار بزرگ در همین نقاط به وجود میآید.
دبیر کارگروه ملی زلزله ادامه داد: منطقه هجدک کرمان هم در نقطه گره گسلی قرار دارد و به همین دلیل شاهد وقوع زلزلههای پیدرپی در این منطقه هستیم اما نکته بسیار مهم این است که ممکن بود این زلزلهها در یک زلزله بسیار بزرگ و خطرناک خود را نشان دهد و این لطف طبیعت به کشور ما بود که این انرژی نه با یک زلزله بلکه با چندین زلزله کوچک و به تدریج در حال تخلیه است.
بیتاللهی همچنین با بیان اینکه گرمای این روزها در تهران هیچ ارتباطی با فعال شدن گسلهای تهران ندارد اظهار داشت: در وقوع زلزله لایههای سنگی به ضخامت 20 کیلومتر در طول 50 کیلومتر شکسته میشوند که به طور قطع این شکست نیاز به نیروی بسیار قوی دارد و این گرما نمیتواند باعث این شکستها شود.
وی همچنین تاکید کرد: اینکه تصور شود گرمای این روزهای تهران به دلیل فعال شدن گسلها در عمق زمین هستند یک گفته علمی نیست و مردم همواره در این شرایط میخواهند تمام رخدادها را به زلزله ربط دهند. اما علت گرمای این روزها تغییر شرایط اقلیمی و گرمای کره زمین است و هیچ ارتباطی به زلزله ندارد.
منبع: ایلنا
نظرات