قیمت حج دردسرساز شد
قیمتهای متناقض حج تمتع صدای اعتراض برخی از متقاضیان این سفر را برانگیخت.
در حالیکه رئیس سازمان حج و زیارت پیش از آغاز ثبت نام در کاروانهای حج ۹۷، کف و سقف هزینه این سفر را ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اعلام کرده بود اما در جدول ثبت نامی، حج به مبالغ دیگری فروخته میشود. همین تناقضها صدای اعتراض برخی از متقاضیان را برانگیخت و آنها را راهی سازمان حج و زیارت کرد.
به گزارش تجارتنیوز ، هر چند که پیش از این رئیس سازمان حج و زیارت در سفر به عربستان با اعلام افزایش عوارض و مالیاتها در آن کشور، برای افزایش هزینه سفر حج اعلام آمادگی داده بود و نماینده ولی فقیه در امور حج هم در روزهایی که نرخ ارز در داخل روند صعودی را در پیش گرفته بود این تلنگر را وارد کرده بود که «نرخ حج آینده، با توجه به هزینه ارزی و دیگر هزینههای تمام شده اعلام میشود.»
سید علی قاضیعسکر در زمانی که هنوز قیمت سفر حج واجب استخراج نشده بود، گفته بود که «مردم باید بدانند سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به هیچ وجه در افزایش نرخ حج دخالتی ندارند و ملاک ما قیمت تمام شده است و بر اساس همان هم عمل خواهد شد.»
او همچنین تاکید کرده بود علت گرانی حج به مردم شفاف توضیح داده شود و یادآور شده بود «این عمل به معنای جوسازی علیه کسی نیست، مردم شرایط کشور، وضعیت عربستان و افزایش قیمت برخی اقلام در آن کشور را میدانند و طبیعی است واقعیتها را درک میکنند، اما التهابات بازار ارز را باید دولت مدیریت کند تا متوجه زائران حج نشود.»
با این حال رئیس سازمان حج و زیارت وقتی قیمت حج را که در ۲۳ گروه تنظیم شده اعلام کرد خیلی کلی گفت که این قیمت متاثر از نوع و موقعیت هتل و هواپیما و زمان اعزام زائران است.
محمدی هزینه حج را با کسر مبلغی که قرار است یکی از بانکهای عامل به صورت مساعده به زائران پرداخت کند، بی آن که دلیل قضیه این کمک بانکی را مطرح کند، اعلام کرد. مبالغی که در فهرست کاروانهای حج لحاظ نشده و دیده نمیشود.
سازمان حج و زیارت با گذشت دو روز از آغاز ثبت نام در کاروانها و پس از اعتراض متقاضیان این سفر در برخی استانها از جمله تهران به قیمت بالای حج، اطلاعیهای را صادر و توضیحاتی را برای روشنتر شدن موضوع ارائه کرد.
در توضیحات سازمان حج و زیارت در واکنش به اعتراض مردم به قیمت بالای حج که متناقض از رقمهای اعلام شده قبلی است، آمده: پایینترین قیمت کاروانهای حج سال ۹۷، حدود ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و قیمت گرانترین کاروان حج سال آتی، حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
هزینه تمام شده برای سفر حج بالاتر از ارقام فوق بوده اما درراستای تامین رفاه حجاج بیتاللهالحرام با پیگیری سازمان حج و زیارت و مساعدت بانک ملی ایران، مبلغ یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان با عنوان مساعدت بانک به زائرانی که در سالهای گذشته در بانک ملی ثبت نام کرده بودند، از سرجمع هزینههای تمام شده کسر و قیمت کاروانهای حج به رقم حداقل ۱۲ میلیون و ۱۰۰. و ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.
در هنگام ثبت نام علاوه بر مبلغ ثبت نام اولیه زائران در بانک، سود ودیعه حج ایشان نیز محاسبه و از کل هزینه کاروان کسر خواهد شد و زائران تنها هزینه ما به التفاوت را پرداخت خواهند کرد.
برای تامین رفاه زائران تمهیداتی اندیشیده شده تا هزینه سفر حج در دو مرحله از زائران دریافت شود که بخش اول هزینهها مبلغ ده میلیون تومان خواهد بود که مبلغ ثبت نام اولیه زائران در بانک و همچنین سود سپرده حج از آن کسر خواهد شد و زائران در این مرحله تنها هزینه مابهالتفاوت تا سقف ۱۰ میلیون تومان را پرداخت خواهند کرد.
این سازمان پیشتر نیز اطلاعیه مشابهی را، اما بدون اعلام قیمتهای واقعی، منتشر کرده بود. این سازمان هنوز علت کمک مالی بانک به این سفر واجب که از ارکان آن استطاعت مالی نیز است، اعلام نکرده است.
منبع: ایسنا
نظرات