فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۲۱۲۵

شایع‌ترین بیماری‌های شغلی کارگران چیست؟

شایع‌ترین بیماری‌های شغلی کارگران چیست؟

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: کارفرمایان باید محیط‌‌‌های کاری را به گونه‌ای آماده‌سازی کنند که کمترین زیان جسمی، روحی و روانی به شاغلان در این محیط‌ها وارد شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: کارفرمایان باید محیط‌های کاری را به گونه‌ای آماده‌سازی کنند که کمترین زیان جسمی، روحی و روانی به شاغلان در این محیط‌ها وارد شود. در این زمینه محدودیت‌ها و مشکلاتی وجود دارد که همه آنها در برخی مواقع به دلیل مقاومت ازسوی کارفرما نیست، بلکه امکان جایگزینی ماده زیان‌آور وجود ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، احمد جنیدی جعفری به مناسبت روز «کارگر» بیان کرد: اختلالات اسکلتی عضلانی، بیماری‌های پوستی و بیماری‌های ریوی از جمله شایعترین بیماری‌های شغلی کارگران محسوب می‌شوند. ولی قابل ذکر است با ارزیابی محیط کار و ایجاد تناسب بین شاغل و شرایط محیط کاری می‌توان از بسیاری از این بیماری‌های شغلی پیشگیری کرد و یا مانع پیشرفت بیماری شد.

وی ادامه داد: تغذیه مناسب، وضعیت روحی و روانی و … نیز در سلامت کارگران موثر است، بخشی از سلامت افرادی که در یک محیط مشغول به کار هستند، به شرایط محیطی که در آن قرار گرفته‌اند، ارتباط دارد و باتوجه به عوامل زیان‌آوری که در محیط وجود دارد، سلامت آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و البته این عوامل می‌توانند اختلالاتی را برای نیروهای کار ایجاد کند که درنهایت منجر به حادثه، بیماری و افت عملکرد در محیط کاری می‌شود.

شاغلین نوجوان (افراد شاغل بین 15 الی 18 سال) از جمله گروه‌های آسیب پذیر برای بیماری‌های شغلی هستند و مخصوصا عدم رعایت اصول ارگونومی در محیط کار آن‌ها می‌تواند اختلالات اسکلتی عضلانی جدی را برای آنان به دنبال آورد.

به گفته جنیدی، در بسیاری از مشاغل وجود بیماری غیر شغلی نیز می‌تواند در کارایی فرد تاثیر بگذارد و باعث به خطر افتادن ایمنی شاغل و یا دیگران شود. به همین دلیل علاوه بر بیماری‌های شغلی توجه به بیماری‌های غیر شغلی فرد نیز دارای اهمیت است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه بیان کرد: برخورداری کشور از نیروی کار سالم در گروه سنی 15 تا 65 سال با جمعیتی بالغ بر 20 میلیون نفر که نزدیک به یک چهارم جمعیت کل کشور را شامل می‌گردد نه تنها تبعات اقتصادی ناشی از بار بیماری‌ها و حوادث ناشی از کار را حذف می‌کند بلکه به عنوان محور اصلی خانواده در تامین نیازهای اقتصادی، بر سلامت جسمی، روحی و روانی کل جامعه موثر خواهد بود.

این مسئول وزارت بهداشت گفت: کارفرمایان باید محیط‌های کاری را به گونه‌ای آماده‌سازی کنند که کمترین زیان جسمی، روحی و روانی به شاغلان در این محیط‌ها وارد شود. در این زمینه محدودیت‌ها و مشکلاتی وجود دارد که همه آنها در برخی مواقع به دلیل مقاومت ازسوی کارفرما نیست، بلکه امکان جایگزینی ماده زیان‌آور وجود ندارد.

وی افزود:: براساس بررسی‌های به عمل آمده حدودا به ازای هر چهل و دو هزار ریال سرمایه گذاری در اقدامات بهداشتی در محیط کار حدود یک میلیون ریال بازگشت سرمایه به سیستم اقتصادی کشور دارد، بدین معنی که حفظ و تامین سلامت نیروی کار نه تنها عمل نمودن به قوانین جاری کشور در حوزه اشتغال بوده، بلکه سرمایه گذاری اثر بخش در نظام سلامت کشور است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: در سال 69، اقدامات تصریح شده در قانون برای وزارت بهداشت در دومقوله، "تدوین دستورالعمل‌ها برای تامین بهداشت کاروکارگر و محیط کار و جلوگیری از بیماری‌های حرفه‌ای (ماده 85 قانون کار) و برنامه ریزی، کنترل وارزشیابی و بازرسی در زمینه بهداشت کار و درمان کارگری (تبصره 1 ماده 96 قانون کار) است و طی این 27 سال علاوه بر تدوین آیین نامه‌ها، معیارها، و دستورالعمل‌ها در باب الزامات بهداشت کار، قریب به 37 برنامه بهداشت کار و درمان کارگری تدوین و در کشور اجرا گردیده است.

وی خاطرنشان کرد: مطابق با قانون کار (ماده 96 لغایت 105 قانون کار) می‌بایست بازرسی از کلیه کارگاه‌ها توسط کارشناسان بهداشت حرفه‌ای وزارت بهداشت صورت پذیرد اجرای برنامه بازرسی بهداشت حرفه‌ای از کارگاه‌ها با هدف دسترسی شاغلین به قوانین ومقررات موضوع ماده 85، با شاخص درصد پوشش بازرسی بهداشت حرفه‌ای تعریف می‌شود که به میزان 71 درصد رسیده است.

به گفته جنیدی، تدوین معیارهای محیط کارسالم تحت عنوان "حدود مجاز مواجهه شغلی عوامل زیان آور محیط کار و ابلاغ"، چاپ و انتشار آن از سال 74 تاکنون یکی دیگر از اقدامات این وزارتخانه است، همچنین آموزش و دسترسی کارفرمایان به اطلاعاتی که برای ایجاد شرایط کار سالم نیاز دارند راهنماهایی در زمینه بهداشت کار تدوین شده است که در حال حاضر تعداد این راهنماها با 38 عنوان راهنمای بهداشت حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف به چاپ رسیده است و تعداد 20 راهنمای دیگر نیز در دست بررسی و چاپ است.

منبع: جام جم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.