افزایش ۱۰ وزیر به دولت طرحی برای حل مشکلات مناطق
طرح تشکیل وزیران منطقهای که در کمیسیون شوراهای مجلس در حال بررسی است در صورت تصویب نهایی آن 10 وزیر برای رسیدگی اختصاصی به مشکلات مناطق و استانها به دولت اضافه میشود.
45 نماینده مجلس شورای اسلامی اخیرا طرح تشکیل وزیران منطقهای را در مجلس شورای اسلامی کلید زدهاند که بر اساس آن و در راستای به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع جغرافیای مناطق و همچنین حل مشکلات استانهای مختلف، کشور به 10 منطقه تقسیم میشود و در هر منطقه یک وزیر به مشکلات مناطق رسیدگی میکند.
به گزارش تجارتنیوز ، بر اساس این طرح، رییسجمهوری وزیران منطقهای مورد نظر را به مجلس معرفی میکند و آنها از نمایندگان رای اعتماد میگیرند.
طرح 2 مادهای تشکیل وزیران منطقهای در جلسه 20 خرداد مجلس شورای اسلامی اعلام وصول و برای بررسی به کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شد، در کنار این کمیسیون، کمیسیونهای اجتماعی، امنیت ملی و سیاست خارجی، اقتصادی و برنامه و بودجه و محاسبات به عنوان کمیسیونهای فرعی در حال رسیدگی به این طرح هستند.
بر اساس ماده 1 این طرح، دولت موظف است سه ماه پس از تصویب این قانون، با محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق مختلف ایران نسبت به تقسیم کشور به 10 منطقه اقدام کند.
در تبصره یک ماده واحده این طرح نیز پیشنهاد شده است: برای هر منطقه یک وزیر از سوی رییس جمهوری به مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد معرفی شود.
در تبصره 2 ماده واحده این طرح آمده است: وزیر منطقهای مکلف به تنظیم روابط دولت مرکزی با مسئولان محلی، ایفای کمک رسانی و نجات عمومی در برابر حوادث و بلایا در حوزه نفوذ منطقه خود و حل و فصل مشکلات مشترک استانها در پهنه مناطق است.
طبق ماده 2 این طرح، وزیر منطقهای نمیتواند دارای فعالیت اقتصادی در همان منطقه باشد یا خود و خانوادهاش اهل همان منطقه باشند.
بر اساس طرح تشکیل وزیران منطقهای، 10 وزیر جدید به کابینه اضافه میشود
ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس به عنوان یکی از طراحان درمورد این طرح گفت: وجود پیچیدگیها و معضلات از یک سو و کثرت وظایف وزیران از سوی دیگر و همچنین حلقه مفقوده ارتباطی در اجرای بین سطح ملی و استانی و نبود شخص معین برای حل مشکلات منطقهای که بین چند استان حادث میشود، نیاز به وزیر منطقهای وجود دارد.
وی افزود: حضور این وزیران منطقهای حد فاصل بین هیات وزیران و استانداران برای حاکمیت و حل مشکلات با حضور مستمر خود در دولت احساس میشود، این موضوع در چهارچوب سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب است.
ابوترابی تصریح کرد: امروز مشکلات مناطق و استانها بسیار زیاد شده است، به طوری که شاهدیم مشکلات آن قدر کوچک نیست که استانداران و فرمانداران آن را حل کنند و آن قدر هم بزرگ نیست که ملی باشد.
وی همچنین گفت: گاهی برخی از مشکلات نیز فراتر از یک استان میرود و چند استان را با خود درگیر میکند، از این رو ما طرح تشکیل وزیران منطقهای را در مجلس کلید زدهایم.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس خاطرنشان کرد: بر اساس این طرح، کشور به 10 قسمت تشکیل شده و 10 وزیر مشکلات هر منطقه و استان مربوطه را پیگیری میکنند، کار این وزیران مجزا از کار دیگر وزیران کابینه خواهد بود.
ابوترابی ادامه داد: بر اساس این طرح، وزیران کنونی سیاست گذاری کرده و وزیران منطقهای مشکلات مربوط به هر استان را حل میکنند.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس اظهار داشت: کارشناسان وزارت کشور در مورد این طرح اعلام آمادگی کردهاند ولی هنوز نظر نهایی دولت اعلام نشده است.
ابوترابی یادآور شد: این طرح هم اکنون در دستور کار کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی است که پس از تصویب در این کمیسیون به صحن علنی مجلس ارجاع میشود.
منبع: ایرنا
نظرات