آخرین اخبار از جنگ روسیه و اوکراین
دولت آمریکا با وجود اصرار بر اینکه قصد اعزام نیروی نظامی به اوکراین و رویارویی مستقیم با روسیه را ندارد، در حال انتقال انواع تسلیحات به کییف است، البته مسکو هشدار داده که تسلیحاتی ارسالی به اوکراین، هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه خواهند بود.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از تسنیم ، «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده یک بسته کمک نظامی مضاعف به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار برای اوکراین اختصاص خواهد داد.
بایدن صبح امروز، جمعه، در یک سخنرانی ویژه درباره وضعیت اوکراین، گفت."هفته گذشته، من سندی را در خصوص تخصیص کمکهای نظامی مضاعف به اوکراین به مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار امضا کردم . امروز هم بسته کمکی ۸۰۰ میلیون دلاری دیگری به اوکراین برای تقویت توانایی اوکراین برای جنگ با روسیه اعلام می کنم.»
به گفته وی، بسته کمک نظامی جدید آمریکا به ویژه شامل توپخانه سنگین، مهمات مورد نیاز آن و پهپادهای تاکتیکی خواهد بود.
پیش از این، روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داد که ایالات متحده آماده است تا فهرست تسلیحات ارائه شده به کییف را افزایش دهد. طبق این گزارش، پنتاگون از جمله قصد دارد بالگردهای زرهی، میگ-۱۷ و هواپیماهای بدون سرنشین به اوکراین ارسال کند.
جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز گفته که واشنگتن در حال بررسی امکان ارسال تجهیزات توپخانه به اوکراین است.
وی افزود، ایالات متحده متعهد شده که ۱٫۷ میلیارد دلار برای این منظور اختصاص دهد و در تلاش است تا در پاسخ به درخواست طرف اوکراینی، تحویل این تسلیحات را سرعت بخشد.
وزارت امور خارجه روسیه با ارسال یادداشت اعتراضی از اتحادیه اروپا و ناتو خواسته تا از پمپاژ سلاح به اوکراین دست بردارند. آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده یادآور شده که نظامی کردن اوکراین یک تهدید مستقیم برای امنیت کل اروپا و جهان است.
مقامات مسکو هشدار دادهاند که "تسلیحاتی که به اوکراین تحویل داده شده، از سوی هر کس که میخواهد باشد، یک هدف قانونی برای نیروهای مسلح روسیه بوده و قطعاً مورد هدف قرار خواهند گرفت.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از این مسئله ابراز تأسف کرد که واشنگتن با ارسال سلاح، حاضر است "تا آخرین فرد اوکراینی" را برای مقابله با این کشور قربانی کند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روزپنجاه و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
بایدن: قصد اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین را ندارم
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا صبح امروز، جمعه، بار دیگر تاکید کرد که برای جلوگیری از خطر آغاز "جنگ جهانی سوم"، حتی یک نظامی آمریکایی را هم به اوکراین اعزام نخواهد کرد. او که در یک مراسم حزب دموکرات آمریکا در ایالت اورگان صحبت میکرد،گفت: «ما حتی یک نظامی آمریکایی را به اوکراین نمیفرستیم تا جنگ جهانی سوم آغاز نشود».
به گفته رهبر آمریکا، ایالات متحده در عوض، تلاشهای خود را به روی ارائه کمک نظامی به اوکراین متمرکز خواهد کرد. وی افزود: «ما به هر اوکراینی قابلیتهای نظامی را میدهیم تا بتواند از خود دفاع کند.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیش از این گفته بود که طرف آمریکایی هیچ مشکلی ندارد که "تا آخرین فرد اوکراینی" را برای مقابله با روسیه قربانی کند.
پنتاگون امکان عملیات نظامی آمریکا در دریای سیاه را رد کرد
جان کربی، سخنگوی پنتاگون صبح امروز، جمعه، در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که نیروی دریایی ایالات متحده قصد انجام هیچ عملیات نظامی در منطقه دریای سیاه را ندارد.
کربی در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد: «اگر میپرسید که آیا نیروی دریایی ایالات متحده قرار است در عملیاتی در دریای سیاه شرکت کند، پاسخ منفی است. ما قصد نداریم در این منطقه هیچ گونه فعالیتی، از جمله اقدامی با هدف رفع محاصره بنادر اوکراین انجام دهیم، برای اینکه این کار به منزله مشارکت در جنگ تلقی خواهد شد.»
پنتاگون از ادامه تلاش های ناموفق برای تماس با روسیه خبر داد
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین اعلام کرد که مقامات پنتاگون همچنان سعی دارند با همتایان روسی خود تماس بگیرند، ولی همه آنها با شکست مواجه شده است.
بدین ترتیب، او سعی کرد دیدگاه خود در خصوص عدم تأثیر تحریمهای روسیه بر ارتباط بین دو کشور در حوزه نظامی را تأیید کند.
کربی یادآور شد: «اکنون زمانی است که پنتاگون باید با همتایان روسی گفتگو کند، ولی ظاهراً آنها علاقهای به این کار ندارند. ما چندین هفته است در این رابطه تلاش کرده و هر بار شکست خوردیم.»
روسیه حق خود میداند تجهیزات نظامی آمریکا و ناتو در اوکراین را هدف قرار دهد
سرگئی کاشیلیوف، معاون مدیر اداره آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که این کشور کاملاً این حق را دارد محمولههای نظامی آمریکا و ناتو در خاک اوکراین را به عنوان اهداف نظامی در نظر بگیرد.
این دیپلمات روس گفت: «ما به طور فزاینده ای از ادامه اظهارات نمایندگان دولت ایالات متحده در خصوص قصد آنها، علیرغم وضعیت ناامیدکننده همتایان اوکراینی خود، برای ادامه تحویل گسترده تسلیحات و تجهیزات نظامی برای نیروهای مسلح این کشور نگران هستیم.
ما این حق را برای خود محفوظ میدانیکم که محمولههای نظامی آمریکا و ناتو را هدف حملات نظامی قرار دهیم.»
به عقیده وی، آمریکا انتظار دارد با ارسال فزاینده سلاح به اوکراین، عملیات ویژه در دونباس را کند کند، در حالیکه چنین نخواهد شد.
روسیه از وضعیت غیر هستهای شدن اوکراین اطمینان خواهد یافت
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا معتقد است که این کشور از وضعیت غیر هستهای و بی طرفی اوکراین اطمینان حاصل خواهد کرد.
در بیانیه آنتونوف که صبح امروز، جمعه، در کانال تلگرامی سفارت روسیه منتشر شده، آمده است: «عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین و دونباس دقیقاً به منظور غیرنظامیسازی و نازیزدایی انجام گرفته است. ما نیاز به تایید این مسئله داریم که از وضعیت غیر هستهای و بی طرفی این کشور اروپای شرقی اطمینان حاصل کنیم و ما آن را بدست خواهیم آورد.»
پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، از قصد مقامات اوکراین برای دستیابی به سلاح هستهای در آینده قابل پیش بینی خبر داده و یادآور شد که در ماه فوریه، اظهاراتی از سوی مقامات کیف مبنی بر تولید تسلیحات هستهای شنیده شد که مسکو را مجبور به اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از این وضعیت کرد.
نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه نیز ابراز عقیده کرد که ساخت سلاح هستهای توسط اوکراین امنیت کل جهان را به خطر میاندازد و باعث آغاز جنگ هستهای میشود و روسیه نمیتواند اجازه دهد چنین شود.
کشورهای اروپایی هر گونه ممنوعیت دسته جمعی نفت روسیه را وتو میکنند
اتحادیه اروپا هنوز برنامهای برای اعمال محدودیتهای متمرکز بر عرضه نفت روسیه ندارد، برای اینکه چندین کشور عضو این سازمان تهدید کردهاند که در صورت رایگیری، از چنین تصمیمی جلوگیری خواهند کرد. جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا این موضوع را صبح امروز، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد.
وی گفت: «دستیابی به اتفاق آرا در اتحادیه اروپا در خصوص تحریم یا افزایش عوارض برای نفت روسیه بسیار دشوار خواهد بود، زیرا برخی از کشورهای عضو از قبل هشدار دادند که هر تصمیم جمعی در این رابطه را وتو خواهند کرد.»
لازم به یادآوری است، پس از ممنوعیت عرضه زغال سنگ روسیه، برخی کشورهای اتحادیه اروپا، از جمله لهستان و فرانسه، طرفدار رد کامل منابع انرژی روسیه هستند، در حالی که برخی دیگر، از جمله آلمان، اتریش و مجارستان با این امر مخالفند.
بورل در این رابطه گفت که کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند به تدریج واردات نفت از روسیه را به صورت داوطلبانه کاهش دهد. اکنون کمیسیون اروپا در حال بررسی وضع عوارض گمرکی برای واردات نفت است، ولی این مسئله فقط از مقدار مشخصی شروع خواهد شد.
گسترش فهرست تحریمهای روسیه علیه شهروندان آمریکایی
وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته اعلام کرد که این کشور فهرست تحریمها علیه شهروندان آمریکایی را گسترش داده است. در مجموع ۲۹ نام در این فهرست وجود دارد. این تحریم شامل "کامالا هریس" معاون رئیس جمهور ایالات متحده نیز شده است.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: در پاسخ به تحریمهای روزافزون ضدروسی که دولت جو بایدن تعداد زیادی از شهروندان روسیه - هم مقامات رسمی و هم خانوادههای آنها و هم نمایندگان محافل تجاری، دانشمندان و شخصیتهای فرهنگی را تحت آن قرار میدهد، مسکو نیز تصمیم گرفته تا اسامی ۲۹ تن از شهروندان آمریکایی، از میان مقامات بلندپایه، بازرگانان، کارشناسان و روزنامهنگاران که دستورکار "روسهراسی" را دنبال میکنند و همچنین همسر تعدادی از مقامات عالی رتبه را در "فهرست توقف" خود بگنجاند.»
آمریکاییهایی که نامشان در این فهرست گنجانده شده، به طور نامحدود از ورود به خاک فدراسیون روسیه منع میشوند.
نظرات