عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا:
به شرایطمان خوشبینم ولی کاهش رعایت پروتکلها زود است
رفتار ویروسهایی مثل کرونا و آنفلوآنزا غیرقابل پیشبینی است. بیش از یکصدسال گذشته وقتی که آنفلوآنزای اروپایی سراسر دنیا را گرفت، بشر دچار همین اشتباه شد و فکر کرد پاندمی تمام شده است؛ در صورتی که پس از آن غافلگیر شد و مرگ و میرهای زیادی بعد از پایین آوردن سپرها در مقابل بیماری رخ داد؛ پس نباید این اشتباه تکرار شود.
به گزارش تجارتنیوز ، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تاکید بر اینکه کرونا در کشور به روند کنترل کنندهای رسیده است، گفت: با وجود اینکه خیلی به شرایطمان خوشبین و امیدوار هستم، ولی حداقل نیاز است که دو هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکلها را کاهش دهیم.
به نقل از ایسنا ، مجید مختاری، با اشاره به شرایط مطلوب فعلی کرونا در کشور، گفت: آمار بستری، آی سییو، ابتلا و مرگ و میر در شرایط کنترل شده است و در روند خوبی از نظر بیماری قرار داریم. مقداری نوسان داریم، اما این نوسانات خطرناک و هشداردهنده نیست.
برخی میخواهند پاندمی را در کشورهای خود پایان یافته اعلام کنند که این موضوع غلط است؛ زیرا کشورها با یکدیگر در ارتباط هستند و اتمام پاندمی در یک کشور نمیتواند اتمام پاندمی جهانی باشد.
وی افزود: اکنون داریم میبینیم که در چین و برخی کشورهای دیگر تعداد موارد بیماری بسیار زیاد است و به همین دلیل با وجود اینکه خیلی به شرایطمان خوشبین و امیدوار هستم ولی حداقل نیاز است که دو هفته این حالت آرامش طی شود تا نفس راحتی بکشیم؛ به همین دلیل هنوز زود است که رعایت پروتکلها را کاهش دهیم و زود است که دچار عادی انگاری در شرایط جامعه شویم.
او تاکید کرد: رفتار ویروسهایی مثل کرونا و آنفلوآنزا غیرقابل پیشبینی است. بیش از یکصدسال گذشته وقتی که آنفلوآنزای اروپایی سراسر دنیا را گرفت، بشر دچار همین اشتباه شد و فکر کرد پاندمی تمام شده است؛ در صورتی که پس از آن غافلگیر شد و مرگ و میرهای زیادی بعد از پایین آوردن سپرها در مقابل بیماری رخ داد؛ پس نباید این اشتباه تکرار شود.
وی درباره علت عدم بروز موجهای بیماری پس از تعطیلات نوروز علیرغم هشدارها نسبت به سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی، تصریح کرد: چند سویه از امیکرون بروز کرده است و این سویههای ترکیبی از BA۱ و BA۲ خوشبختانه با وجود این که سرایت پذیری بیشتری دارند، اما کشندگی بیشتری ندارد.
به نظر میرسد روندی که در کشورهای شبیه ایران میبینیم، ایجاد ایمنی زیاد در سطح جامعه است؛ یعنی تعداد زیادی از مردم امیکرون را بسیار خفیف گرفتند و به نظر میرسد ایمنی وسیعی ایجاد شده است.
او تاکید کرد: از طرفی فراموش نکنید که واکسیناسیون در ایران یکی از موفقیتهای بزرگ بوده است و ایران جزو کشورهای برتر واکسیناسیون است؛ پس ایجاد ایمنی عمومی به واسطه ابتلای افراد به امیکرون و واکسیناسیون را میتوان علت عدم افزایش آمار دانست.
مختاری درخصوص احتمال بروز موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: پاسخ به این سوال بسیار سخت است.
در چین تعداد مبتلایان به طور غیر مترقبهای افزایش یافته است. اگر قرار باشد با سویه جدیدی از کرونا مواجه شویم که توانایی بیشتری داشته باشد، شرایط بد و غیر قابل پیشبینی خواهیم داشت؛ ولی اگر با همین روند پیش رویم و گرفتار سویههای ترکیبی نشویم، به احتمال زیاد پیکهای بعدی وحشتناکی نخواهیم داشت.
وی در خاتمه بیان کرد: اکنون سویههای دیگری که قرابت زیادی به امیکرون دارد در کشورهای دیگری مشاهده شده است. به عنوان مثال در شهر لامبوردی ایتالیا اخیرا تعداد زیادی از این موارد دیده شده است و حدود ۳۵ درصد مواردشان از این سویه جدید است، ولی این نوید بخش است که این سویه بستری بیمارستانی و بخش آی سی یو را افزایش نداده است.
در سایر کشورها نیز زیر یک درصد از این سویه نسبتا جدید گزارش شده است؛ پس در حال حاضر ایجاد شرایط هراس انگیز درست نیست؛ زیرا امیدواریم اگر با این روند پیش رویم و واکسیناسیون را با قدرت ادامه دهیم، به احتمال زیاد مشکلی نخواهیم داشت. خوشبختانه این سویهها به واکسن حساس هستند و احتمالا به آنتیبادیهای امیکرونی هم حساس خواهند بود.
نظرات