اجرای دستورالعمل حجاب در بانکها
پس از ابلاغ دستورالعمل و مقررات ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بانک مرکزی مبنی بر رعایت حجاب در شعب بانک، حالا چند روزی است که این سختگیریها اجرایی شده است. وضعیت بانکها در چنین شرایطی چگونه است؟
به گزارش تجارتنیوز ، دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: وقتی شعب بانکها یخواهند مشتریان اعم از زن و مرد را که حجاب موردنظر را رعایت نکرده باشند، از آن شعبه بانک بیرون کنند یا اجازه ورود آنها را ندهند، بهطور قطع مشتری قید آن بانک را میزند و اساسا دیگر جویای دریافت هیچ خدمتی از آن بانک نمیشود، حتی نسبت به افتتاح سپرده هم اقدام نمیکند.
به نقل از ایلنا، هفته گذشته سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور اعلام کرد که امر به معروف و نهی از منکر بر اساس قانون اساسی وظیفه همگانی است.
اگر بانوی بدحجابی در شعبهای از بانک حضور داشته باشد و به او هیچ تذکری ندهند، باید مدیر بانک نسبت به عدم توجه به شئونات اسلامی پاسخگو باشد.
همچنین معاون دادستان مشهد هم تاکید داشت که مدیران و رییس ادارهها و بانکها موظف هستند به افرادی که بدون حجاب شرعی در ادارهها و … حاضر میشوند خدمتی ارائه ندهند.
تقریبا یک ماه پیش بود که قانون عفاف و حجاب به نهادهای دولتی ابلاغ شد.
دستورالعمل حجاب به بانکها ابلاغ شد
پس از این اظهارات، رئیس کل بانک مرکزی نیز به این موضوع ورود کرد و گفت: دستورالعملها و مقرراتی که از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بانک مرکزی ابلاغ شده، فقط مقدمه کار است که باید با جدیت، پیگیری میشود.
با پیگیری جدی بانک مرکزی، بخشنامه حجاب و ضوابط موردنظر در این رابطه در برخی از بانکها به اطلاع کارکنان رسید.
محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی درباره جزئیات این بخشنامهها و وظایف مدیران شعب بانکها در برخورد با زنان و مردانی که پوشش آنها استانداردهای مورد نظر را ندارد، گفت: مدیر شعب بانکها تابع دستورات بوده و موظف هستند دستورات اعلام شده را اجرا کنند، اما همین موضوعات باعث شده که برخی افراد مسئولیت ریاست شعبه را قبول نکنند و میخواهند که نفر دوم باشند چرا که تمام این مسئولیتها بر گردن مدیر شعبه است.
جمشیدی افزود: در شرایطی که سپردهگذاری در بانکها کاهش یافته بهطور قطع چنین رفتارهایی، منابع بانکها را تحتتاثیر قرار میدهد.
وی گفت: اساسا یکی از مهمترین ماموریت بانکهای خصوصی تکریم بیشتر مشتریان است. این بانکها برای جذب بیشتر مشتری به سمت فناوریهای جدید و راهاندازی بانکداری الکترونیکی رفتند و بانکهای دولتی نیز به ناچار برای از دست ندادن مشتریان از بانکهای خصوصی الگوبرداری کردند. همین رفتارها باعث خنثی شدن برنامههای بانک خصوصی برای جذب مشتری میشود و اساسا باعث از دست دادن مشتریان خواهد شد و قطعا مشتریمداری را تحتشعاع قرار خواهد داد.
او تاکید کرد: این شرایط جدید و سختگیریها چند روز است که آغاز شده و باید منتظر تبعات آن باشیم.
نظرات