فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۵۱۵۳

دبیرکل خانه پرستار در گفت و گو با «تجارت نیوز» عنوان کرد:

افزایش نرخ اضافه‌کاری پرستاران کافی نیست

مشکلات پرستاران نتیجه‌ سیاست‌‌های ناکارآمد سال‌های پیش است

افزایش نرخ اضافه‌کاری پرستاران کافی نیست

آخرین رقم اعلام‌شده‌ی نرخ اضافه‌کاری پرستاران هشتاد هزار تومان است. تجارت‌نیوز به مناسبت نزدیک شدن به روز پرستار با محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار، درباره تحولات مورد انتظار جامعه پرستاری و مطالبات‌شان به گفت‌وگو پرداخت.

به گزارش تجارت نیوز،

جامعه پرستاری با مشکلات بسیاری دست‌وپنجه نرم می‌کند و خواستار پیگیری مطالبات است. محمدرضا ظفرقندی در آستانه روز پرستار بیان کرد که وزارت بهداشت مطالبات پرستاران و پرداخت معوقات را پیگیری می‌کند و برای افزایش نرخ اضافه‌کاری نیز اقداماتی انجام شده است. اما این تمام آن چیزی نیست که پرستاران انتظار شنیدنش را داشتند. طی هفته های اخیر مسوولان معاونت پرستاری وزارت بهداشت و درمان از افزایش نرخ اضافه کار پرستاران به 100 هزار تومان خبر دادند در حالی که محمدجواد قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور، طی روزهای گذشته از افزایش نرخ اضافه‌کاری پرستاران به هشتاد هزار تومان خبر داد. از طرف دیگر در لایحه بودجه هیچ اشاره ای به اختصاص اعتبار برای بهبود وضعیت پرستاران نشده و همین مساله هم باعث شده تا پرستاران هیچ امیدی به بهتر شدن اوضاع معیشت و کار خود نداشته باشند. 

وعده بسته استخدامی به پرستاران

شریفی مقدم درباره‌ اقدامات وزارت بهداشت به تجارت نیوز می گوید: «نرخ اضافه‌کاری پرستاری بین بیست تا سی هزار تومان بود. از سمتی ماندگاری پرستارها در بیمارستان کم بود و از سمت دیگر کمبود پرستار داشتیم. طبق قانون٬ اضافه‌کار اجباری نیست و باید حاصل توافق طرفین باشد. به دلیل کمبود نیرو به پرستاران اضافه‌کار اجباری می‌دادند که نرخ آن حدود بیست و پنج هزار تومان بود. این شرایط سبب می‌شد که هیچ پرستاری مایل به انجام این کار نباشد. 

او می افزاید: وزارت بهداشت برای افزایش رغبت پرستاران وعده‌ بسته‌ استخدامی داده است و ما گفته‌ایم که اگر جذابیت‌های لازم را ایجاد نکنند٬ استخدام فایده‌ای ندارد. بنابراین بحث افزایش نرخ اضافه‌کاری را شروع کردند و به عدد هشتاد هزار تومان رسیده‌اند که به نظر ما کافی نیست اما افزایش مبلغ پرداختی از بیست هزار تومان به هشتاد هزار تومان نشان می‌دهد که گام عملی برداشته شده است و این اتفاق به‌عنوان گام اول خوب است اما کافی نیست. امیدواریم که با رقم جدید پرداختی تمایل به اضافه‌کاری داشته باشند چون به‌هرحال اضافه‌کاری امری توافقی است و شرایط و مبلغ آن باید پرستار را برای پذیرفتنش توجیه کند.

مشکلات پرستاران نتیجه‌ سیاست‌‌های ناکارآمد سال‌های پیش است

دبیرکل خانه پرستار در ادامه می گوید: «مشکلات یک‌شبه به وجود نیامده‌اند و نتیجه‌ تلنبار شدن آثار سیاست‌های ناکارآمد نظام سلامت در گذشته هستند و جبران آثار این سیاست‌ها به زمان و اراده نیاز دارد. مدت زیادی است که نرخ اضافه‌کاری افزایشی نداشته است و پس از وعده‌های فراوان وزیر بهداشت و معاون اجرایی رییس‌جمهور درباره‌ افزایش نرخ اضافه‌کاری صحبت کرده‌اند که اگر آیین‌نامه و شیوه‌نامه‌ آن بیاید و عملی شود، گام مثبتی است. 

او می افزاید: مشکلات جامعه‌ پرستاری اما بیش از این‌هاست؛ بحث کارانه که نرخ آن واقعی نیست، بحث فوق‌العاده خاص که ضریب آن مناسب نیست، بحث سختی شغل و قانون ارتقاء بهره‌وری که کامل اجرا نمی‌شوند و…»

پیگیری معوقات و افزایش نرخ اضافه‌کاری پرستاران

دبیر خانه پرستار اظهار می دارد: «علاوه بر افزایش نرخ اضافه‌کاری، رسیدن از متوسط هجده ماه معوقه به شش ماه نیز گام مثبتی است. امیدواریم این روند تا پاسخگویی به سایر مطالبات پرستاران ادامه‌دار باشد. قوانین باید اصلاح و به‌طور کامل اجرا شوند تا پرستاران انگیزه‌ کافی برای ماندن در حرفه‌شان را داشته باشند.»

بازگشت اعتماد سلب شده پرستاران

شریفی مقدم ضمن اشاره به نزدیک بودن روز پرستار بیان می کند: «به دلیل مدت‌ها بی‌اعتنایی به مطالبات٬ اعتماد جامعه‌ پرستاری به حاکمیت و وزارت بهداشت و نظام سلامت به صفر رسیده است و بازسازی این سرمایه‌ اجتماعی نیاز به زمان و عملکرد صحیح دارد.

او اظهار می دارد: مطالبات پرستاران حاصل انباشت مسائل در گذر سال‌هاست چرا که عملکرد مسئولین ادوار گذشته در وزارت بهداشت مناسب نبوده است. وزیر بهداشت وقت در این مدت کوتاه  نشان داد که وزارتخانه دارای اراده‌ای برای پاسخ‌گویی به مطالبات پرستارهاست و حاضر است در این راستا گام‌های عملی بردارد اما باید توجه کنیم که این اقدامات اگرچه به‌عنوان گام‌های اول پذیرفته‌اند اما کافی نیستند و بازسازی اعتماد ازدست‌رفته‌ جامعه‌ پرستاری به تداوم رسیدگی و عملکرد سیستم‌ها و نهادهای کشور طی زمان بستگی دارد. قضاوت پرستاران بر اساس عملکرد مسئولین خواهد بود.»

وزارت بهداشت نمی‌تواند به‌تنهایی پاسخگوی مطالبات پرستاران باشد

شریفی مقدم می گوید: «عوامل تاثیرگذار در نظام سلامت بسیارند و عملکرد این بخش به نهادهای متفاوتی از جمله وزارت بهداشت٬ سازمان مدیریت٬ شورای عالی بیمه و سازمان برنامه و بودجه و… بستگی دارد. روی سازمان برنامه و بودجه تاکید می‌کنم چون بخش مهمی از گیر کار آن‌جاست.»

رقم پیشنهادی وزارت بهداشت بیشتر از رقم اعلام‌شده‌ کنونی بود

محمد جواد قائم‌پناه، معاون اجرایی رییس‌جمهور، از افزایش مبلغ پرداختی اضافه‌کاری پرستاران به هشتاد هزار تومان خبر داد در حالی که رقم پیشنهادی وزارت بهداشت از این مقدار بیشتر بوده است.

شریفی مقدم پس از اشاره به این خبر ادامه می دهد: «پیشنهاد وزارت بهداشت رقم دیگری بود که سازمان مدیریت با آن مخالفت کرد و بحث‌هایی مطرح شد درباره‌ی این که باید قانون و نظرات کارشناسی افزایش مبلغ پرداختی را تایید کنند.»

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.