بحران جهانی در زنجیره تامین خودرو
در هفتههای اخیر وضعیت به ویژه در صنعت خودرو بدتر شده است. به دلیل عدم تأمین کافی تراشه، بسیاری از کارخانههای تولید خودرو تعطیل شدهاند. انسداد کانال سوئز کمبود تراشه جهانی را بیشتر کرده است.
به دلیل مشکل جدی کمبود تراشههای جهانی، دو غول بزرگ خودروسازی جنرال موتورز و شرکت فورد موتور مجبور به کاهش بیشتر تولید کارخانههای خود در آمریکای شمالی شدند.
دور جدید تعطیلی کارخانهها ممکن است بر کمتر شدن موجودی خودرو در دست فروشندگان تأثیرگذار باشد. در هفتههای اخیر وضعیت به ویژه در صنعت خودرو بدتر شده است. به دلیل عدم تأمین کافی تراشه، بسیاری از کارخانههای تولید خودرو تعطیل شدهاند. انسداد کانال سوئز کمبود تراشه جهانی را بیشتر کرده است.
بر اساس گزارشها فورد اعلام کرد که این شرکت با تعطیلی یک هفتهای چندین کارخانه خود را در شیکاگو، کانزاس سیتی و میشیگان تعطیل خواهد کرد. پیش از این ، غول تولید خودرو به دلیل کمبود تراشه، از جمله کارخانههای تولید کامیون در شش کارخانه آمریکای شمالی را به میزان قابل توجهی کاهش داده بود.
جنرال موتورز پیشبینی کرده است که کمبود تراشه در سال جاری سود شرکت را تا ۲ میلیارد دلار کاهش میدهد. فورد همچنین برای شوک سود در همان مقیاس آماده میشود. به نظر میرسد علاوه بر جنرال موتورز و فورد موتور، شرکتهای نیسان موتور، فولکس واگن موتورز، گروه استالنتیس که با ادغام PSA و FCA تشکیل شده است و شرکت هیوندای موتور به دلیل کمبود تراشه متحمل خسارات زیادی شدهاند.
از این حیث تحت تأثیر کمبود تراشههای خودروسازی، شرکتهای بزرگ خودروسازی جهان مجبور به کاهش تولید شدهاند. رسانههای ژاپنی اخیراً گزارش دادند که هوندا، یکی از خودروسازان این کشور، در اوایل فوریه فعالیت خود را در یک کارخانه بزرگ در ژاپن به مدت ۵ روز متوقف کرد؛ علاوه بر این، بسیاری از کارخانههای مزدا در سراسر جهان تولید خود را کاهش دادهاند.
سه شرکت خودروسازی دیگر تویوتا، نیسان و سوبارو نیز اخیراً کاهش تولید اجباری را تجربه کردهاند. با این حال، کاهش تولید به دلیل "کمبود تراشه" تنها مشکلی نیست که شرکتهای خودروساز با آن روبرو هستند. آنچه این شرکتهای خودروساز را بدتر میکند این است که در حال حاضر تولیدکنندگان تراشههای اتومبیل در حال افزایش قیمت تراشهها هستند، این بدان معناست که هزینه شرکتهای خودروسازی نیز باعث افزایش میشود و در نتیجه سود ممکن است کاهش یابد. و ژاپن تنها کشوری نیست که به دلیل "کمبود تراشه" دچار مشکل شده است. در حقیقت، غولهای تولید اتومبیل جهانی مانند جنرال موتورز ، فورد و دایملر و فولکس واگن در ایالات متحده نیز به دلیل عدم عرضه کافی تراشه مجبور به کاهش تولید شدهاند.
قطعا کمبود تراشه و افزایش قیمت آن میتواند بر روی قیمت تمام شده خودرو در بازار جهانی تاثیرگذار باشد و هزینه تولید خودرو در همه کشورها را افزایش دهد، موضوعی که جا دارد تا در صنعت خودروسازی کشور نیز توجه شود و گرنه هزینه واردات قطعات و تولید بازهم افزایش میابد و تامین آن به سختی صورت میگیرد نهایتا قیمت تمام شده بالا میرود. بلایی که گریبانگیر اکثر غولهای خودروسازی شده و میتوان دامنه تاثیر آنرا بر صنعت خودروسازی کشور نیز پیشبینی نمود.
نظرات