فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۵۷۰۳۲۸

رویداد گزارش سال ۹۹ دیوار برگزار شد

یک «دیوار» شیشه‌ای

یک «دیوار» شیشه‌ای

عصر روز گذشته، پلتفرم انتشار آگهی آنلاینِ «دیوار»، در رویدادی که به صورت آنلاین از شبکه‌های اجتماعی و همچنین آپارات پخش شد، میزبان کاربران خود و اهالی رسانه بود.

عصر روز گذشته، پلتفرم انتشار آگهی آنلاینِ «دیوار»، در رویدادی که به صورت آنلاین از شبکه‌های اجتماعی و همچنین آپارات پخش شد، میزبان کاربران خود و اهالی رسانه بود. در این رویداد آنلاین، مدیران ارشد دیوار با سیاوش صفاریان‌پور و آرش برهمند، به گفتگو نشسته و درباره آنچه در سال ۱۳۹۹ در دیوار گذشت، با رسانه‌ها و همچنین کاربران خود صحبت کردند.

این رویداد هم‌زمان با روز خبرنگار از طریق دو پلتفرم اینستاگرام و آپارات روی خط رفت و در آن، از گزارش سال ۱۳۹۹ دیوار رونمایی شد. در این رویداد، دو مدیر اصلی پلتفرم دیوار، اشکان میرآرمندهی (مدیرعامل) و شهرام شاهکار (مدیر ارشد اجرایی) میزبان کاربران دیوار بودند. مدیران دیوار در این ایونت در حالیکه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و ماسک زده بودند، مقابل دوربین برای پاسخ به سوالات آرش برهمند و سیاوش صفاریان‌پور حاضر شدند.

۱۸٫۵ میلیون کاربر آگهی گذار

آرش برهمند، روزنامه‌نگار، در آغاز این رویداد درباره دیوار گفت: وقتی راجع به اپلیکیشنی صحبت می‌کنیم که ۴۴ میلیون بار نصب شده است درباره یکی از موتورهای اقتصادی کشور صحبت می‌کنیم؛ راجع به سایتی که توانسته تغییری در بازار خرید مسکن، خرید خودرو و رفتار اجتماعی ایجاد کند.

اشکان میرآرمندهی نیز در این ایونت، درباره علت اداره دیوار با حضور دو مدیر گفت: از سه سال پیش که کار را در دسته‌بندی‌های مختلف متمرکز شدیم به موضوع رفع نیازهای کاربران توجه ویژه‌ای کردیم. با این تمرکز عملا هر کدام از دسته‌بندی‌ها یک شرکت محسوب می‌شوند. برای اینکه بتوانیم این تمرکز را ایجاد کنیم و به مدیریت بهتر دسته‌بندی‌ها بپردازیم، این ساختار را انتخاب کردیم و حتی فکر می‌کنیم بیشتر از دو نفر هم ظرفیت داشته باشیم. شهرام از دو سال پیش وارد شرکت شد و در ابتدا مدیرعامل دسته‌بندی خودرو بود.

سهم ۲۰ درصدی پلتفرم‌های آنلاین از بازار معاملات خودرو

شاهکار در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت بازار خودرویی دیوار را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: همه پلتفرم‌های آنلاینی که در دسته‌بندی خودرو فعالیت می‌کنند سهم ۲۰ و چند درصدی را از بازار دارند. بیشتر معاملات یعنی ۵۰ درصد معاملات در بین خانواد‌ها و آشنایان انجام می‌شود. ۳۰ درصد معاملات در بخش آفلاین است و باقی در بخش آنلاین. آن زمان که من وارد دیوار شدم در حوزه ماشین‌های اقتصادی بیشتر شناخته شده بودیم و حالا در طول این سال‌ها در حوزه ماشین‌های گرانقیمت هم به جایگاه خوبی رسیدیم. در این سال‌ها سیستمی به نام «کارنامه» راه‌اندازی کردیم که به آدم‌هایی که لزوما تخصصی در خرید و فروش خودرو ندارند کمک می‌کنند که با اطلاعات و اطمینان بیشتری به معامله خودرو بپردازند.

۸۸ درصد از کاربران دیوار هزینه‌ای برای انتشار آگهی پرداخت نمی‌کنند

به گفته مدیر عامل دیوار «۸۸ درصد از کاربران دیوار برای آگهی هزینه‌ای پرداخت نکردند و دیوار همواره برای کاربران عادی همواره رایگان بوده و خواهد بود. کسب و کارها برای استفاده بیش از حد از دیوار مبلغی را پرداخت می‌کنند.»

مدیر ارشد اجرایی دیوار در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آگهی‌هایی که شامل پرداخت هزینه می‌شوند درصد بسیار پایینی دارند، آیا این موضوع در آینده منجر به ایجاد چالش در دیوار می‌شود یا خیر، گفت: ماموریت ما در دیوار این است که داد و ستد را برای مردم راحت‌تر و خوشایندتر بکنیم و اینجا جزو معدود شرکت‌هایی است که درآمدزایی اهمیت چندانی ندارند. درآمدزایی از مردم عادی برایمان اولویت نیست و ما به دنبال راحت‌تر کردن زندگی مردم هستیم. البته از کسب و کارهایی که به واسطه استفاده ازدیوار درآمدزایی می‌کنند، درآمد کسب می‌کنیم.

تعریف ۹ هزار کلید واژه ممنوعه برای جلوگیری از خرید و فروش حیوانات

دیوار یکی از مسئولیت‌های اجتماعی مهم خود را حفاظت از محیط‌زیست می‌داند؛ چه حفاظت از منابع طبیعی، تولید کم‌تر زباله با افزایش عمر محصولات و چه حفاظت از حیات وحش با محدود کردن آگهی‌های حیوانات غیرمجاز. در این خصوص میرآرمندهی گفت: فلسفه وجودی دیوار کمک به حفظ کالا و تسهیل فرآیند تغییر و جابجایی کالا و فرهنگ استفاده از کالای دست دوم است. در ۹ سال فعالیت دیوار فرهنگ استفاده از کالای دست دوم رایج شد. همین موضوع هم به حفظ چرخه محیط زیست کمک کرد. ما دوست داشتیم که ساز و کار مشخصی برای دسته‌بندی حیوانات در دیوار داشته باشیم و راهکاری جز اینکه از فعالان محیط زیست کمک بگیریم، نداشتیم. حدود یک سال جلسات فراوان داشتیم تا توانستیم ۹ هزار کلید واژه ممنوعه را تعریف کنیم.

فرهنگسازی برای مبارزه با کالاانگاری حیوانات هم از جمله فعالیت‌های مهم دیوار در سال گذشته به شمار می‌آید.شاهکار هم با اشاره به این موضوع گفت:سعی داریم که از خرید و فروش حیوانات خانگی هم جلوگیری کنیم. اگر به آگهی خرید و فروش حیوانات خانگی در دیوار بروید نوشته شده که حیوان کالا نیست و بهتر است که آن را به سرپرستی بگیرید.

IMG 20210809 140249

میترا حجار، روی خط «دیوار»

میترا حجار، بازیگر سینما و فعال محیط زیست یکی از همراهان سال گذشته دیوار در پرونده حمایت از حیات‌وحش کشورمان بود. این فعال محیط‌زیستی در رویداد «گزارش سال دیوار» در تماس تصویری که با دیوار برقرار کرد، گفت: روزهای اول اصلا تصور نمی‌کردیم که ممکن است روزی با «دیوار» به چنین جایی برسیم. قرار بود از سازمان محیط زیست اقدام قانونی علیه دیوار بشود؛ اما من اعتقاد دارم که با گفت و گو مشکلات بسیار زیادی حل می‌شود.

حجار با اشاره به این موضوع که جا انداختن فرهنگ سرپرستی حیوانات خانگی به جای خرید و فروش کاملا به مردم بستگی دارد، ادامه داد: «جامعه باید حساسیت خودش را نسبت به مسائل بالا ببرد. در این صورت است که در نهایت می‌تواند از مسئولان هم انتظار داشته باشد. بسیاری از مردم نمی‌دانند که خرید و فروش برخی از حیوانات جرم است و سایت‌هایی مانند «دیوار» باید سریعتر در راستای فرهنگ‌سازی قدم بردارند.

حذف قیمت‌های دیوار یک تصمیم غیر کارشناسی بود

حذف قیمت‌ها نیز، که یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های کاربران پلتفرم‌های انتشار آگهی آنلاین است، از جمله بحث‌های طرح‌شده در این رویداد بود. میرآرمندهی در پاسخ به این سوال که چرا به محض یک تنش اقتصادی مسئولان اقدام به حذف قیمت‌ها در دیوار می‌کنند و آیا اساسا این کار منجر به آرام شدن بازار می‌شود گفت: در دو سال ۹۸ و ۹۹ به واسطه تصمیم غیر کارشناسی افرادی مجبور به حذف قیمت‌ها شدیم. اما حذف قیمت‌ها نه تنها به بازار کمک نکرد بلکه منجر به صرف هزینه و زمان بیشتر از سوی کاربران برای دستیابی به اطلاعات آگهی شد. اکنون که اینجا نشسته‌ایم بر کسی پوشیده نیست که درج قیمت‌ها در دیوار اتفاقا منجر به شفافیت بازار می‌شود.

۲۰ درصد آگهی‌های بررسی شده، رد می‌شوند

اما بر اساس گزارش سالانه دیوار ۲۰ درصد آگهی‌های بررسی شده رد می‌شوند. یعنی از ۱۸۵ میلیون آگهی به ثبت رسیده حدود ۵۶ میلیون آگهی در فرآیند بررسی رد می‌شوند. میرآرندهی در پاسخ به این سوال که چرا این تعداد از آگهی‌ها حذف می‌شوند گفت: بررسی آگهی و تفکیک بین یک آگهی مناسب و نامناسب و یا آگهی با کیفیت و بی کیفیت منجر به حذف آگهی‌ها می‌شود. بعد از انتشار هم کاربران می‌توانند به واسطه ثبت انتشار آگهی به ما درباره آگهی بی کیفیت و … اطلاع دهند.

شاهکار در پاسخ به این سوال که بسیاری از این آگهی‌ها به وسیله هوش مصنوعی بررسی می‌شود و با توجه به اینکه هوش مصنوعی ۲ درصد احتمال خطا دارد و با این حال چطور به هوش مصنوعی اعتماد می‌شود، گفت: ما امسال در استفاده از هوش مصنوعی رشد ۱۰ درصدی داشتیم. برنامه ما این است که این موضوع را افزایش دهیم. این درصد خطای کم حاصل چند سال کار و تلاش است.

اجرای طرح صیانت تیر آخر به نخبگان حوزه آنلاین است

در این رویداد از طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی هم که نه تنها بزرگ‌ترین دغدغه‌ اکوسیستم استارتاپی کشور، که دغدغه بسیاری از کاربران اینترنت در شاخه‌ها و حوزه‌های مختلف است نیز صحبت شد. میرآرمندهی با اعلام صریح مخالفت با این طرح گفت: ما صددرصد مخالف اجرای چنین طرحی هستیم. این طرح موجب خدشه دار کردن توسعه و شکل‌گیری کسب‌وکارها می‌شود. موضوع دیگر مخدوش کردن فضای رقابت میان کسب و کارهای آنلاین و ایجاد زمینه سازی برای انحصار دولتی در بازارها است. بخش خصوصی نمی تواند در این فضا فعالیت کند و من فکر می‌کنم هر کسی که دلش برای کشور و توسعه آن می‌سوزد با این طرح موافق نخواهد بود.

شاهکار هم در پاسخ به این سوال گفت: ما ۵۰ کسب‌وکار حوزه دیجیتال بیانیه مشترکی در باب مخالفت با این طرح دادیم. بسیار جالب است که در این ۸ سالی که به ایران بازگشتم تا به حال طرحی نبوده که این حجم از مخالفت را از همه جناح‌ها داشته باشد و همچنان مسیر خودش را طی کند و به صورت غیر علنی به تصویب برسد. با این کار نیروهای نخبه این حوزه سریعتر از دست می‌روند و مهاجرت می‌کنند. اجرای این طرح تیر آخر به این قشر خواهد بود.

نیروی انسانی بزرگترین سرمایه دیوار بعد از کاربران است

مدیر ارشد اجرایی دیوار در پاسخ به این سوال که آیا کار کردن با گروه‌های سنی مختلف برایتان دردسری دارد یا خیر گفت: اگر نگاهی به تاریخچه شرکت بیاندازیم متوجه خواهیم شد که عموما به افراد کم تجربه ولی با استعداد اعتماد شده است. بسیاری از مدیران ارشد مجموعه، کار کردن در دیوار تجربه نخست کاری آنها بوده و از بخش‌ها و جایگاه‌های پایین خودشان را به جایگاه فعلی ارتقا داده‌اند.

مدیر عامل دیوار در تکمیل صحبت‌های شهرام شاهکار گفت: بزرگترین دارایی دیوار بعد از کاربران نیروی انسانی است. خلاقیتی که نیروی جوان برای مجموعه ایجاد می‌کند مهم‌ترین ارزشی است که ما امروز داریم و باعث می‌شود که رو به جلو حرکت کنیم.

مسئولیت اجتماعی دیوار در دوران شیوع کرونا

دیوار، به عنوان یکی از بزرگترین کسب‌وکارهای مبتنی بر اینترنت، با شیوع کرونا شرایط دورکاری را برای کارمندان خود فراهم کرد. شاهکار در این خصوص توضیح داد: در روزهای ابتدای شیوع کرونا همه پرسنل را دورکار کردیم. به بچه‌ها وام دورکاری برای خرید تجهیزات دورکاری دادیم. میز کارشان را به خانه‌هایشان ارسال کردیم و به آنها آموزش‌های دوران دورکاری دادیم.

میرآرمندهی نیز به اقداماتی که دیوار در دوره کرونا در باب مسئولیت اجتماعی انجام داده است، اشاره کرد و گفت: در زمان شیوع ویروس با توجه به کمبود تجهیزات درمانی از طرف شرکت ۴ عدد دستگاه ونتیلاتور به دو بیمارستان در تهران و دو بیمارستان در شهر کهگیلویه و بویر احمد و اسفراین ارائه کردیم. در قدم بعدی کمپین اهدای تبلت و گوشی هوشمند را راه‌اندازی کردیم. ۱۳۸ تبلت و گوشی همراه از سوی کاربران دیوار و ۱۳۸ تبلت را مجموعه «دیوار» به افرادی که به این تجهیزات نیازمند هستند اهدا شد. قدم بعدی تامین واکسن است. امیدواریم بتوانیم واکسیناسیون کارکنان دیوار و خانواده‌هایشان را آغاز کنیم و در عین حال، بتوانیم برای تامین بخشی از واکسن مناطق محروم هم پیش‌قدم شویم.

انگیزه اقتصادی پشت دیوار فروشگاه‌ها نبود

بخش پایانی این رویداد، گفتگو درباره دیوار فروشگاه‌ها بود. دیوار فروشگاه‌ها امکانی بود که سال گذشته با آغاز شیوع ویروس کرونا از سوی دیوار به کاربران این پلتفرم ارانه شد. میرآرمندهی درباره دیوار فروشگاه‌ها گفت: اواسط اسفند بود که ایده راه‌اندازی بستری برای کسب و کارهای آفلاین در دوره کرونا شکل گرفت. پشت این ایده انگیزه اقتصادی وجود نداشت. در ابتدای کار ما به کسب و کارها آفلاین آموزش دادیم و سعی کردیم به آنها فرصتی برای کسب و کار در فضای آنلاین را بدهیم. تمرکز دیوار فروشگاه‌ها ابتدا روی تهران بود و به تازگی در شهرهای دیگر این امکان فعال شده است.

شاهکار هم در این خصوص گفت: در حال حاضر ۹۳ درصد معاملات در فضای آفلاین انجام می‌شود. بخشی از صاحبان دیوار فروشگاه‌ها پیش از به وجود آمد این ایده در دیوار هم آگهی منتشر می‌کردند اما با آگهی که به ثبت می‌رساندند کاربر نمی‌توانست تفاوت میان کالای نو و دست دوم را متوجه شود. یکی از هدف‌های دیوار فروشگاه‌ها تمایز کالای نو و دست دوم بود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.