فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۶۹۹۹۴۷

چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟

چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟

طبق آمار به دست آمده در سال‌های اخیر، بیش از ۳۱درصد از جمعیت ایران را کارگران تشکیل می‌دهند. کلیه این افراد از شرکت‌های دولتی یا غیردولتی حقوق دریافت می‌کنند.

طبق آمار به دست آمده در سال‌های اخیر، بیش از ۳۱درصد از جمعیت ایران را کارگران تشکیل می‌دهند. کلیه این افراد از شرکت‌های دولتی یا غیردولتی حقوق دریافت می‌کنند. سوال اینجاست که نحوه محاسبه این حقوق به چه صورت است؟ کارفرمایان باید باتوجه‌به کلیه دریافت‌های قانونی مانند حق اولاد، حق مسکن، بن کارگری، مزایای نقدی و غیر‌نقدی، ایاب و ذهاب، سود سالانه و مواردی از این قبیل، اقدام به محاسبه حقوق هر فرد کنند.

در این مقاله به سوال «چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟» پاسخ می‌دهیم و بهترین نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد را به شما معرفی می‌کنیم. اگر میانه خوبی با اعداد و ارقام ندارید و محاسبه حقوق کارکنان برایتان به یک معضل تبدیل شده است، با مطالعه آموزش گام به گام محاسبه حقوق و دستمزد در ادامه این مقاله، دیگر مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.

حقوق پایه؛ اولین مرحله برای محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان

در پاسخ به سوال «چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟» باید بگوییم که حقوق هریک از کارکنان به بخش‌های متعددی تقسیم می‌شود. در ابتدا باید هر بخش را جداگانه محاسبه کنید و سپس مجموع آن‌ها را به عنوان حقوق هر فرد در نظر بگیرید. حسابداری طبق فرمول حقوق و دستمزد اقدام به محاسبه دستمزد دریافتی کارکنان می‌کند و فیش حقوقی را به آن‌ها تحویل می‌دهد. نحوه محاسبه حقوق و دستمزد در اکسل برای بسیاری از افراد دشوار است و تقریبا یک روش قدیمی محسوب می‌شود. با استفاده از نرم افزار حسابداری مالی در این مسیر، روند انجام محاسبه و میزان دقت آن را افزایش دهید.

مرحله اول محاسبه حقوق پایه است که به طور سالانه توسط شورای عالی کار مشخص می‌شود. کارفرما می‌تواند طبق توافقی که با کارکنان انجام می‌دهد، این حقوق را به صورت ساعتی، روزانه، هفتگی، ماهانه یا پروژه‌ای به هر فرد پرداخت کند. مقدار پایه حقوق باید در قرارداد نیز درج شود.

محاسبه اضافه کاری، طبق فرمول ارائه شده توسط وزارت کار

طبق قانون کار، استفاده از نیروی انسانی، مازاد بر ساعت تعیین شده،‌ مشمول ۴۰درصد اضافه کار می‌شود. البته محاسبه اضافه کار محدودیت زمانی دارد و بیش از ۴ ساعت در روز و ۱۳۵ ساعت در ماه، محاسبه نخواهد شد. مقدار اضافه کار اهمیت بسیاری برای کارکنان دارد و باید به صورت دقیق توسط حسابداران محاسبه شود. برای انجام این کار بهتر است حتما از سیستم حقوق و دستمزد استفاده کنید تا ساعت‌ها و دقیقه‌ها کاملا محاسبه شوند و کم‌وکاستی وجود نداشته باشد.

7 12

مزایای مستمر و غیرمستمر؛ فاکتورهایی مهم در محاسبه مزایای نقدی و غیرنقدی نیروی کار

میزان مزایای مستمر و غیرمستمر برای هر فرد متفاوت است و باتوجه‌به میزان کارکرد او در طول سال، سابقه کاری، میزان تخصص و توافق با کارفرما تعیین می‌شود.
مزایای مستمر: این مزایا علاوه‌بر حقوق به کارکنان تعلق می‌گیرند و گاهی می‌توانند شامل افزایش حقوق یا مزایای غیرنقدی مانند مسکن سازمانی، سبد کالا، بن تهیه غذا، همچنین حق کشیک،‌ حق ایاب و ذهاب و مواردی از این قبیل باشد. کلیه این مزایا طبق تشخیص کارفرما مشخص خواهند شد.

مزایای غیر‌مستمر: این مزایا به حقوق اضافه نمی‌شوند و تاثیری روی آن ندارد. مزایای غیرمستمر معمولا به کارگران تعلق می‌گیرد و شامل مواردی همچون پاداش، هزینه درمان، حق ماموریت، عیدی آخر سال، مبلغ مرخصی‌های استفاده نشده، بازخرید و هزینه تهیه پوشاک می‌شوند.
مزایای مستمر و غیرمستمر در فرمول محاسبه حقوق خالص بسیار مهم هستند و باید هنگام محاسبه حقوق و دستمزد هریک از کارمندان لحاظ شوند. برای انجام این کار می‌توانید از نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد استفاده کنید. قیمت نرم افزار حسابداری باتوجه‌به امکاناتی که در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد، بسیار متفاوت است.

مالیات حقوق و دستمزد؛‌ کسر درصدی از مبلغ حقوق به صورت سالیانه

در ادامه بررسی پاسخ به سوال «چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟» به مالیات حقوق و دستمزد می‌رسیم. پس از محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری و مزایای مستمر و غیرمستمر، باید مالیات را نیز محاسبه کنیم. اغلب افراد شاغل موظف به پرداخت مالیات هستند. مقدار این مالیات به صورت سالانه توسط سازمان مالیات و دارایی تعیین می‌شود و با میزان درآمد و حقوق دریافتی هر فرد ارتباط مستقیم دارد. این مبلغ در هر سال متغیر است و باتوجه‌به مقدار دستمزد تعیین می‌شود. اگر درآمد هر شخص پایین‌تر از حد مشخصی باشد، مالیات حقوق و دستمزد به او تعلق نمی‌گیرد.

8 13

محاسبه حق بیمه کارکنان و کسر از حقوق، برای دریافت خدمات بیمه تامین اجتماعی

مبلغ حق بیمه برای اعطای خدمات بیمه تامین اجتماعی به کارکنان در نظر گرفته شده و هر ماه از حقوق کسر می‌شود. حق بیمه ۳۰درصد از مجموع حقوق و مزایای کارکنان را شامل می‌شود که از این مقدار، هر ماه ۲۳درصد توسط کارفرما و ۷درصد توسط شخص پرداخت می‌شود. کلیه کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی برای کارکنان خود هستند و در صورت خودداری از پرداخت این مبلغ، جریمه خواهند شد.

افزایش حقوق سالانه مطابق با قانون وزارت کار؛ آخرین مرحله محاسبه حقوق کارکنان

افزایش حقوق، درصدی است که هر سال شامل حال کلیه کارمندان می‌شود. این مبلغ را وزارت کار محاسبه می‌کند و باید توسط کارفرما و با موافقت او به حقوق اضافه شود. البته کارفرمایان می‌توانند مبلغ بیشتری را نیز برای افزایش حقوق در نظر بگیرند.

محاسبه حقوق و دستمزد کار تقریبا پیچیده‌ای است. برای کمک به محاسبه دقیق و سریع می‌توانید از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنید. این نرم افزارها دقت بالایی دارند و احتمال خطا در آن‌ها بسیار پایین است. همچنین محاسبه حقوق و دستمزد آنلاین را اصلا به شما پیشنهاد نمی‌کنیم؛ زیرا ممکن است در فرایند آنلاین با برخی خطاها و مشکل‌ها در محاسبه رو‌به‌رو شوید. در بخش بعدی بهترین و دقیق‌ترین نرم افزار محاسبه حقوق و دستمزد را معرفی خواهیم کرد.

با کمک نرم افزار سپیدار همکاران سیستم، دیگر نگران محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان نباشید!

در این مقاله به سوال «چگونه حقوق و دستمزد را محاسبه کنیم؟» پاسخ دادیم و کلیه مواردی که هنگام برآورد دستمزد باید مورد توجه قرار گیرند را بررسی کردیم. حالا نوبت به معرفی نرم افزاری دقیق برای انجام این کار رسیده است.

با استفاده از نرم افزار حقوق و دستمزد شرکت سپیدار سیستم آسیا، گزارش‌های سریع، دقیق و یک‌پارچه تحویل خواهید گرفت. این نرم افزار رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارد و محاسبه‌های پیچیده را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نرم افزار سپیدار همین حالا وارد سایت sepidarsystem.com شوید و برای خرید با شماره ۸۱۰۲۲۲۲۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.