تکذیب ادعای قاچاق خودروهای لوکس توسط گمرک
گمرک جمهوری اسلامی ایران در واکنش به سخنان رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: ادعای ورود 5362 دستگاه خودرو لوکس و 600 دستگاه دیگر، بهصورت قاچاق کذب محض است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران در واکنش به سخنان رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: ادعای ورود 5362 دستگاه خودرو لوکس و 600 دستگاه دیگر، بهصورت قاچاق کذب محض است.
به گزارش تجارتنیوز ، امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی؛ 2 موضوع مجزا را درباره قاچاق خودرو از گمرکهای کشور مطرح کرد: نخستین مورد آن به واردات 5362 دستگاه خودرو لوکس برمیگردد و مورد بعدی درباره ورود 600 دستگاه خودرو توسط خانم م.د.د است.
شبکه پیامرسان گمرک جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه در بیانیهای نوشت: متاسفانه این نماینده مجلس با استناد به پارهای از گزارشهای دفتر بازرسی گمرک ایران در سالهای گذشته در خصوص برخی پروندهها، موضوعات را وارونه جلوه داده است و باید پاسخ دهد چگونه این خودروها در داخل کشور شمارهگذاری شدهاند و آیا پروانه گمرکی یا پته الکترونیکی برای این خودروها صادر شده است یا خیر.
در توضیح گمرک آمده است: اینکه این خودروهای لوکس با استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف وارد کشور شد و کارت بازرگانی به نام یک پیرزن روستایی بود و پس از واردات مالیات کارت پرداخت نشده است، آیا به گمرک مربوط میشود و باید گمرک پاسخگو باشد یا نهادی که برای او کارت بازرگانی صادر کرده است؟
در این بیانیه یادآوری شده است: با عنایت به مصوبه دهم تیرماه 1382 هیات وزیران واردات انواع خودرو و کامیون و ماشینآلات راهسازی منوط به داشتن نمایندگی خدمات پس از فروش و اخذ گواهی نمایندگی از مرکز اصناف وزارت صنعت، معدن و تجارت، گواهیهای سهگانه سازمانهای ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان بهینهسازی مصرف سوخت است.
«همچنین با توجه به لینک ارتباط الکترونیکی گمرک ایران با سازمانهای همجوار از جمله صدور کارت ترخیص راهور ناجا (مرکز شمارهگذاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران)، در عمل امکان ورود غیرقانونی خودرو و صدور پلاک میسر نیست».
گمرک در این بیانیه میافزاید: به موجب مصوبه هیات دولت، ساکنان مستقر در محدوده مناطق آزاد تجاری میتوانند با خودروهای وارداتی خود فقط در محدوده و شعاع تعیین شده و براساس پلاک صادرشده از سوی مناطق آزاد تردد کنند. بنابراین آمار ارائه شده مبنی بر ورود 5362 خودرو لوکس به صورت قاچاق از گمرک کذب محض است.
ورود 600 دستگاه خودرو
«موضوع دیگر درباره ورود 600 دستگاه خودرو توسط خانم م.د.د است. یادآور میشود این خودروها با رعایت ضوابط فنی پس از اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و با اخذ حقوق ورودی مربوط از گمرک ترخیص شده و مشمول مقررات قاچاق نبوده است».
گمرک ادامه می دهد: متاسفانه واردکنندگان سودجو با کارت بازرگانی افراد غیر، خودرو لوکس وارد میکردهاند که موضوع توسط گمرک شناسایی و به مراجع قانونی ذیربط اعلام شده است.
«گمرک به عنوان یک سازمان مجری هیچگونه دخالتی در صدور کارت بازرگانی صادر شده از سوی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ندارد و پس از اخذ مجوز ورود (ثبت سفارش) از وزارت صنعت، معدن و تجارت و پرداخت حقوق ورودی، به ترخیص کالا با رعایت سایر مقررات مکلف است».
اطلاعات همه خودروهای ترخیص شده از گمرک در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت شده است و به تفکیک پروانههای گمرکی صادرشده وجود دارد و حتی یک دستگاه خودرو وارداتی نیز بدون اخذ مجوزها و حقوق ورودی و سود بازرگانی از گمرکها ترخیص نشده است.
گمرک جمهوری اسلامی ایران بارها درباره واردات خودرو لوکس با استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف به نام افراد روستایی هشدار داده است.
منبع: ایرنا
نظرات