فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۰۲۴۷

ریزش قیمت در بازار خودرو

ریزش قیمت در بازار خودرو

منحنی قیمت خودرو در بازار هرچند این روزها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته است، با این حال کف قیمت هنوز فاصله زیادی با رکوردهای قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. بررسی روند قیمتی خودرو از ۱۵فروردین تا نیمه اردیبهشت حکایت از کاهش ۳درصدی قیمت دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد هرچند این روزها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته، با‌این‌حال کف قیمت هنوز فاصله‌ای طولانی با رکوردهای قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد.اطلاعات رسیده از بازار خودرو، حکایت از آرامش قیمتی کلی و حتی در مورد برخی خودروها افت قیمت دارد؛ ضمن اینکه ظاهرا خرید و فروش چندانی نیز صورت نمی‌گیرد. میانگین قیمت 10 خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در نیمه اردیبهشت امسال، افت حدودا سه‌درصدی را نسبت به نیمه فروردین به خود می‌بیند.

در فروردین امسال به دلایل مختلف به‌خصوص رشد انتظارات تورمی، صعود قیمت ارز و تحولات منطقه‌ای، قیمت خودرو نیز روندی افزایشی به خود گرفت، به نحوی که مرزهای قیمتی حسابی جا‌به‌جا شد. برخی خودروهای داخلی به قیمت بالای یک‌میلیارد تومان رسیدند و برخی دیگر نیز از 500میلیون تومان رد شدند. در این ماه، ارز رشد قیمت قابل‌توجهی به ثبت رساند، تا حدی که در مقطعی (پاسخ پهپادی و موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی) قیمت دلار برای چند ساعت به 70هزار تومان هم رسید. هرچند در چنین رویدادهایی معمولا کالاهایی مانند خودرو روند قیمتی نزولی به خود می‌گیرند اما در فروردین، بازار خودرو بیشتر از بازار ارز خط گرفت تا آژیر جنگ.

از همین رو قیمت خودرو تقریبا پابه‌پای ارز پیش رفت و کم نیاورد، به نحوی که در اواخر فروردین منحنی قیمت به اوج رسید. اما اتفاقات سیاسی رخ‌داده، به‌خصوص به وقوع پیوستن پیش‌بینی‌ها مبنی بر بروز جنگ، از انتظارات تورمی کاست و قیمت ارز را هم کاهشی کرد. در نتیجه، بازار خودرو نیز روند نزولی خود را از اواخر فروردین سر گرفت، روندی که تا به امروز کم‌و‌بیش ادامه داشته است.

رکود در خودروهای صفرکیلومتر

در حال حاضر معاملات چندانی در بازار خودروهای صفرکیلومتر صورت نمی‌گیرد و آرامشی نسبی بر منحنی قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی سایه انداخته است. به نظر می‌رسد این روند مشروط بر اینکه اتفاقات تحریک‌کننده‌ای مانند وقایع سیاسی، به‌خصوص تنش‌های منطقه‌ای، رخ ندهد، به صورت نسبی ادامه‌دار خواهد بود. چنین اتفاقاتی می‌تواند زمینه‌ساز رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز شود و به تبع آنها، منحنی قیمت در بازار خودرو هم رشد می‌کند.

البته در سال جاری مسائل سیاسی دیگری نیز هست که می‌تواند به صورت غیر‌مستقیم منحنی قیمت خودرو را جابه‌جا کند، از جمله نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه امسال و همچنین توافقات احتمالی هسته‌ای. همچنین پیروز نشدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و قیمت ارز منجر شود و خیر آن به بازار خودرو هم خواهد رسید. از آن سو با رخ دادن اتفاقی مانند پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا (با توجه به مواضع تندش در قبال ایران) می‌تواند منجر به رشد انتظارات و صعود قیمت ارز و در نتیجه، ثبت رکوردهای قیمتی جدید در بازار خودرو شود.

البته جدا از مسائل سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای که می‌تواند صعود قیمت ارز و انتظارات تورمی را بار دیگر رقم بزند، اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودروها نیز منجر به رشد قیمت در بازار آزاد خواهد شد. خودروسازان در انتظار اقدام وزارت صمت مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان هستند، اتفاقی که به نظر می‌رسد دیر و زود دارد، اما سوخت‌وسوز نه.

از آخرین اصلاح رسمی قیمت خودروهای داخلی بیش از یک سال می‌گذرد و سیاستگذار فعلا رسما حرفی از صدور مجوز جدید برای تغییر قیمت کارخانه‌ای خودروها نزده است. تجربه نشان می‌دهد به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش قیمت در مبدا، قیمت در بازار آزاد را نیز تحریک خواهد کرد. بنابراین اگر قیمت کارخانه‌ای خودروها اصلاح شود، افزایش قیمت در بازار آزاد نیز محتمل است.

افت قیمت تا 100میلیون

نگاهی به قیمت 10 خودروی منتخب داخلی و مونتاژی بیندازیم و ببینیم طی یک ماه گذشته چه تغییری در منحنی قیمت آنها رخ داده است. برای این بررسی، هفت خودروی داخلی شامل پژوپارس XU7P، پژو 207 اتومات پاناروما، تارا اتومات V2، دنا پلاس توربو شارژ اتومات، رانا پلاس، ساینا دنده‌ای و سمند سورن را به همراه سه خودروی مونتاژی شامل ام‌وی‌ام X22 اتومات، جک S3 و دیگنیتی پرایم را در نظر گرفته‌ایم. در این بین، پژوپارس XU7P در نیمه فروردین امسال 730میلیون تومان قیمت داشته، اما در نیمه ماه جاری با افتی 30میلیون تومانی مواجه شده است.

پژو 207 اتومات پانوراما هم که در نیمه فروردین خودرویی یک‌میلیارد و 70میلیون تومانی بوده، در نیمه اردیبهشت 30میلیون تومان از ارزش خود را از دست داده است. تارای اتومات مدل V2 نیز قیمت 10رقمی خود را از دست داده و ارزش آن در بازار آزاد با 20میلیون تومان افت، به 980میلیون تومان رسیده است.

افت قیمت دنا پلاس توربو شارژ 

افت قیمت دامان دنا پلاس توربو شارژ را هم گرفته، به نحوی که قیمت این خودرو در بازه زمانی تحت بررسی بالغ بر 100میلیون تومان افت را به خود دیده است. خودروهای عمومی‌تر مانند رانا، ساینا و سورن نیز افت قیمت داشته‌اند، منتها بسیار کمتر از امثال دنا. به عنوان مثال، قیمت سمند سورن از 840میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به 825میلیون تومان در وسط اردیبهشت رسیده است. 

ساینای دنده‌ای و رانا پلاس هر دو بین پنج تا 10میلیون تومان افت قیمت را در بازه زمانی تحت بررسی تجربه کرده‌اند. در بین خودروهای مونتاژی هم ام‌وی‌ام X22 اتومات که اخیرا درگیر فراخوان از سوی شرکت مونتاژ‌کننده آن در داخل کشور شده، افت قیمت اندکی در حدود 10میلیون تومان را نسبت به نیمه فروردین به ثبت رسانده است. جک S3 اتومات هم در همین حدود افت قیمت داشته و قیمت آن به یک‌میلیارد و 280میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت دیگنیتی پرایم از دو‌میلیارد و 100میلیون تومان در نیمه ‌فروردین امسال به د‌ومیلیارد و 70میلیون تومان در نیمه اردیبهشت نزول کرده است.

4563

منبع : دنیای اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.