ونزوئلا، کابوس شرکتهای آمریکایی
از یکسو نفت 95 درصد صادرات ونزوئلا را تشکیل میدهد و مهمترین منبع درآمد این کشور است. از سوی دیگر، افزایش بحران، زیان زیادی را متوجه شرکتهای بینالمللی ارائهدهنده خدمات نفتی به ونزوئلا کرده است. روند کاهش یا توقف فعالیت این شرکتها در ونزوئلا ادامه دارد.
الهام میرمحمدی: ونزوئلا کشوری است که بیشترین ذخایر نفتی در جهان را داراست. با این حال، افزایش بحران زیان زیادی را متوجه شرکتهای نفتی آمریکایی در این کشور کرده است.
به گزارش تجارتنیوز ، به نقل از سیانان مانی، اسکلامبرگر، بزرگترین شرکت نفت و گاز در جهان، روز جمعه اعلام کرد، در سال گذشته در ونزوئلا 938 میلیون دلار زیان کرده است.
این در حالی است که پیشتر صورتحسابهای پرداختنشده از سوی دولت ونزوئلا به شرکت اسکلامبرگر هم 460 میلیون دلار گزارش شده است.
این شرکت در حقیقت تجهیزات، تخصص و فناوری مورد نیاز شرکتهای نفتی در ونزوئلا را فراهم میآورد.
علیرغم زیانهای موجود، اسکلامبرگر اعلام کرده در ونزوئلا میماند و برای دریافت پول خود تلاش میکند. اگرچه این امر بسیار دشوار به نظر میرسد.
بر اساس دادهها و تحلیلهای منتشرشده از سوی مدرسه حقوق هاروارد، ونزوئلا در حال حاضر حدود 60 میلیارد دلار به پیمانکاران و تامینکنندگانی چون اسکلامبرگر بدهکار است. از سوی دیگر هنوز بدهی سالهای گذشته را نیز پرداخت نکرده است.
نفت 95 درصد صادرات ونزوئلا را تشکیل میدهد.
زیان این شرکت نفتی بزرگ، تشدید بحران سیاسی، انسانی و اقتصادی را در ونزوئلا نشان میدهد.
دریافت بدهیها دشوار خواهد بود چرا که این شرکت در حال کاهش عملیات و بهرهبرداری در ونزوئلا است و از این رو این کشور قادر نخواهد بود نفت بیشتری استخراج کند.
این در حالی است که تنها منبع اصلی درآمد در این کشور فروش نفت است که 95 درصد صادرات ونزوئلا را تشکیل میدهد.
از سوی دیگر، کمبود دارو و مواد غذایی این کشور را با بزرگترین بحران انسانی مواجه کرده است.
بر اساس گزارشهای شرکت بیکر هیوز (Baker Hughes)، یک شرکت نفتی فعال دیگر در ونزوئلا، دکلهای نفتی فعال در این کشور از 81 دکل به 50 دکل در ماه دسامبر کاهش یافت.
این در حالی است که قیمت نفت طی سال گذشته روندی صعودی داشته است.
به گفته اوپک، میزان تولید نفت ونزوئلا در ماه دسامبر 29 درصد افت کرد و پیشبینی میشود، این روندِ کاهشی ادامه یابد.
بخشی از مشکلات اقتصادی ونزوئلا در حال حاضر، عدم پرداخت بدهیهای گذشته به ارائهدهندگان خدمات نفتی همچون اسکلامبرگر و هالیبرتون است.
این شرکتها نیز طی سالهای گذشته فعالیتهای خود را بهتدریج کاهش دادهاند.
شرکتهای دلتا (Delta)، جنرالموتورز، پپسی، جنرالمیلز، کولگیت (Colgate)، بریجستون (Bridgestone) و موندلیز (Mondelez) هم در سالهای اخیر یا فعالیتهای خود را کاهش داده و یا به طور کامل آن را متوقف کردهاند.
اگرچه رستورانهای مکدونالد هنوز در این کشور است، اما به دلیل کمبود سیبزمینی و نان، فروش برخی از مواد غذایی به حالت تعلیق درآمده است.
از سوی دیگر، شرکتهای هواپیمایی یونایتد، لوفتهانزا، آئرو مکزیکو (AeroMexico) و اویانکا (Avinca) تمام پروازهای خود را به ونزوئلا متوقف کردهاند.
امریکنایرلاینز نیز تعداد پروازهایش به مقصد ونزوئلا را کاهش داده است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، شرکتهای هواپیمایی آمریکا اعلام کردهاند، ونزوئلا 3.8 میلیارد دلار از سود آنها را بلوکه کرده است.
نظرات