تاکید رهبران چین و آلمان بر مقابله با افزایش تعرفههای فولاد
«شیجینپینگ» رئیسجمهور چین و «آنجلا مرکل» صدراعظم آلمان شنبه شب در تماس تلفنی تاکید کردند تا در قالب کشورهای گروه 20 موسوم به G20 موضوع اعمال تعرفههای آمریکا بر فولاد را پیگیری کنند.
سران دو کشور که به تازگی در مسئولیتهای خود ابقا شدهاند در یک تماس تلفنی بر روابط نزدیک بین دو کشور تاکید و موافقت کردند از طریق همکاریهای استراتژیک با افزایش تعرفههای فولاد و آلومینیوم از سوی آمریکا مقابله کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، شیجینپینگ در این تماس به آنجلا مرکل گفت: دو کشور باید علیرغم تفاوت در ایدئولوژیها، همکاریهای خود را در چارچوب یک جاده - یک کمربند به عنوان بخشی از روابط بین الملل بکار گیرند.
او گفت: روابط چین و آلمان بر اساس برابری، احترام متقابل، درک و مراقبت از منافع و نگرانیهای یکدیگر و همچنین کنترل و رسیدگی به اختلافات، به طور پیوسته ادامه خواهد یافت.
آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان هم در این تماس گفت: مازاد تجاری آلمان به دلیل افزایش تقاضای داخلی محدود شده و دولت همچنان سعی دارد از این روند حمایت کند.
پیتر آلتمایر وزیر اقتصاد آلمان هفته جاری به واشنگتن سفر خواهد کرد تا درخواست معافیت از تعرفههای فولاد و آلومینیوم را به عنوان بخشی از خواستههای اتحادیه اروپا به آمریکا منعکس کند، پیشتر چین نیز از آمریکا خواسته بود این تعرفهها را لغو کند.
آنجلا مرکل پیشتر گفته بود تعرفههای ایالات متحده بر فولاد و آلومینیوم، اصول سازمان تجارت جهانی را نقض کرده است و این اختلاف باید از طریق مذاکره حل شود.
سران دو کشور در این تماس تلفنی یکدیگر را به سفر به کشورهایشان دعوت کردند.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا 2 هفته پیش طرح اعمال تعرفه 25 درصدی بر فولاد و 10 درصدی بر آلومینیوم را تصویب کرد قرار است این تعرفهها از روز بیست و سوم ماه مارس اجرا شوند.
ترامپ اصرار میورزد تولید بیش از حد این فلزات توسط چین سبب کاهش بهای جهانی آنها شده است و دیگر اینکه این تعرفهها برای امنیت ملی ضروری است.
پس از فشار متحدان آمریکا بر این کشور، واشنگتن به دنبال راهی برای کاهش معافیتهای بیشتر از این تعرفهها است.
آمریکا چندی پیش نیز تعرفه بر روی ماشینهای لباسشویی وارداتی از چین را برای سه سال آینده تا 50 درصد بالا برد و برای صفحات خورشیدی نیز تا چهار سال دیگر تعرفه 30 درصدی اعمال کرد.
این مهمترین تصمیم تجاری ترامپ از زمان تصمیم برای خروج از پیمان شراکت تجاری فرا اقیانوسیه (تی پی پی) و مذاکره مجدد در مورد 'نفتا' (پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی) است.
منبع: ایرنا
نظرات