فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۳۴۹۸۲

یارگیری پکن برای مقابله اقتصادی با آمریکا

یارگیری پکن برای مقابله اقتصادی با آمریکا

چین برای آن‌که بتواند اقتدار بیشتری در رویارویی اقتصادی بزرگ خود با آمریکا داشته باشد در حال افزایش روابط اقتصادی با همسایگان خود و متحدان واشنگتن از جمله کره جنوبی است.

چین و کره جنوبی روز جمعه پس از دو سال بار دیگر گفت و گوهای اقتصادی خود را در پکن از سر گرفتند و پس از آن اعلام کردند مناسبات همچنان رو به گسترش خواهد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این در شرایطی است که پیش از این استقرار سامانه موشکی پیشرفته تاد آمریکا در کره جنوبی باعث شده بود تا بسیاری از مراودات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو کشور قطع شود.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه چین درگیر یک نبرد تجاری با آمریکا شده است در تلاش است تا مناسبات اقتصادی خود را با دیگر قدرت‌های اقتصادی بزرگ دنیا و آسیا تقویت کند.

به نظر می‌رسد چین علاوه بر کره جنوبی به ژاپن هم نظر دارد در راستای همین برنامه 'وانگ یی' وزیر خارجه چین در سفری مهم راهی ژاپن شد و اولین گفت و گوهای بلند پایه اقتصادی دو کشور نیز پس از هشت سال برگزار شد.

این بار نیز در پکن، مذاکرات اقتصادی در سطح معاون وزیر میان کره جنوبی و چین برگزار شد و یکی از مهمترین بخش‌های آن این بود که طرفین تاکید کردند با یکجانبه گرایی و حمایت‌های یکجانبه تجاری در جهان مخالفند.

چین و کره جنوبی هر دو هدف آمریکا قرار گرفته‌اند و آمریکایی‌ها می‌خواهند بندهایی از توافق اقتصادی تجاری این کشور با کره تغییر کند تا از مشاغل آمریکایی و سرمایه گذاری این کشور حراست شده و مازاد تجاری کره در برابر آمریکا کاهش یابد.

با این وصف ژاپن و کره جنوبی به دلیل روابط نزدیکی که با آمریکا دارند در حال رایزنی با این کشور هستند تا از برخی تعرفه‌ها روی واردات فولاد و صنایع آلومینیومی معاف شوند معافیتی که شامل حال چین نشده است.

خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی می‌نویسد هر دو کشور گفته‌اند که از رژیم چند جانبه تجاری تحت سرپرستی سازمان تجارت جهانی و نظام چند جانبه اقتصادی حمایت می‌کنند و مخالف یکجانبه گرایی در تجارت هستند که نشان می‌دهد برای رویارویی با اقدامات آمریکا به توافقاتی دست یافته‌اند.

دو کشور از سال 1993 میلادی ساختار همکاری‌های اقتصادی را راه اندازی کرده‌اند اما به دلیل استقرار تاد این مذاکرات برای دو سال متوقف شده بود.

ماه جولای سال 2016، کره جنوبی و آمریکا پس از مدت‌ها مذاکرات کاری اعلام کردند که سامانه پیشرفته و پرقدرت موشکی تاد آمریکا در منطقه‌ای واقع در 300 کیلومتری جنوب شرق سئول پایتخت کره تا پایان سال 2017 میلادی آرایش داده خواهد شد.

به دنبال همین قضیه بود که چین بسیاری از مراودات تجاری، فرهنگی، هنری و بخصوص گردشگری با کره جنوبی را متوقف کرد و بر روی کالاهای وارداتی از کره تعرفه‌های بالاتری وضع کرد و جلو پخش سریال‌های محبوب کره‌ای را در تلویزیون مرکزی چین گرفت.

ارتش چین هم که بارها به کره جنوبی هشدار داده بود استقرار تاد خطر تنش‌های نظامی در منطقه را افزایش می‌دهد و از کره خواسته بود خود را قربانی برنامه‌های آمریکا نکند، روابط نظامی با کره جنوبی را از ماه جولای به حال تعلیق دراورد و بسیاری از برنامه‌های مبادلاتی نظامی دو کشور لغو شد.

با این وصف به دلیل آنکه کره جنوبی متعهد شد از این پس دیگر اقدام به استقرار سامانه دیگری نخواهد کرد و با توجه به بهبود روابط دو کره، بتدریج تنش‌ها در روابط چین و کره جنوبی نیز کاهش یافت.

اکنون نیز توسعه روابط اقتصادی چین و کره جنوبی همزمان با برگزاری نشست سران دو کره و همچنین نشست آمریکا و کره شمالی، می‌تواند بیش از پیش زمینه افزایش همکاری‌های اقتصادی را در منطقه فراهم کند.

تحلیلگران معتقدند هدف چین از برقراری روابط اقتصادی با کره جنوبی جدا از شکوفایی اقتصادی دو کشور، مقابله با آمریکا یا لااقل کاهش فشار واشنگتن در جنگ تجاری با این کشور است.

آمریکا در نبرد تجاری با چین در چند مرحله حدود 150 میلیارد دلار تعرفه بر کالاهای مختلف این کشور اعمال کرده است که با واکنش پکن مواجه شده است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.